Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


Evita amenzile si pune siguranta pe primul loc!


Atentie!
Lipsa planului de evacuare in caz de incendiu se sanctioneaza cu amenda de la de la 3.000 la 6.000 de lei!

>>> Click aici pentru propriul tau Plan de Evacuare


Legislatia Muncii
Salariile bugetarilor nu cresc. Cine va beneficia totusi de majorari?

In 2014, nivelul salariilor pentru bugetari se va mentine la aceeasi valoare stabilita si pentru decembrie 2013, fara sa mai fie aplicata valoarea de referinta din Legea salarizarii unitare, o crestere salariala de pana 10% fiind prevazuta doar pentru profesori debutanti.

Aceasta masura urmeaza sa fie aprobata de Guvern prin ordonanta de urgenta si justificata prin faptul ca neaplicarea acesteia ar genera un impact suplimentar asupra asupra deficitului bugetului general consolidat de 4,6% din produsul intern brut, afectand in mod semnificativ sustenabilitatea finantelor publice.

De la 1 ianuarie 2014, medicii si farmacistii rezidenti cu un   ...

.....Cititi mai departe Detalii

De ce este FOARTE IMPORTANT Regulamentul intern?
 

Chiar asa, stimate angajator, de ce este atat de important Regulamentul intern (fostul Regulament de ordine interioara, in vechiul Cod al muncii)? De ce sa va bateti capul cu conceperea si redactarea lui, nu cumva e vorba de inca un moft al birocratilor din Minister care nu stiu ce sa mai inventeze ca sa-si justifice salariile?
 

In primul rand, Regulamentul intern este obligatoriu pentru toti participantii la raporturile de munca ce se deruleaza in firma dvs.
 

Apoi, Regulamentul intern chiar va ajuta. Pe dvs., angajatorul. Este actul prin care puteti spune clar ce ..citeste mai departe >>


Incetarea de drept a contractului de munca suspendat. Incetarea de drept prevaleaza suspendarii?

Analizam mai jos cazul unui angajator cu personalitate juridica, aflat in lichidare judiciara, in faza finala de dizolvare. Angajatorul are insa contracte de munca suspendate pentru salariati aflati in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani conform art.51 al.1 lit.a din Codul muncii, republicat.

Vom stabili cum va proceda angajatorul cu acesti salariati si daca se poate inceta suspendarea cu decizie de incetare a suspendarii si intocmi decizie de concediere din vina angajatorului la data cand va inceta existenta societatii, a angajatorului, conform legii de catre lichidatorul judiciar.

In caz contrarm, vom stabili cine va opera in ReviSal incetarea suspendarii si decizia de concediere la data finalizarii concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani Conform HG ...

.....Cititi mai departe Detalii

Daca te preocupa:

  • O alegere corecta intre prima de merit si sanctiunea de 10% pentru abateri disciplinare? Afla aici »

  • Incadrarea in cote optime pentru reducerea salariului de baza in cazul cercetarii disciplinare? Afla aici »

  • Care este procedura atunci cand un salariat cercetat disciplinar pentru o fapta savarsita refuza sa semneze decizia de sanctionare? Afla aici »

  • Termenul legal al aplicarii sanctiunii de desfacere disciplinara a CIM? Afla aici »

  • Abaterile sanctionate cu reducerea salariului de baza? Afla aici »

  • Problemele in instanta vizand concedierea unui salariat pe motiv disciplinar, decizie contestata de angajat? Afla aici »

  • Care sunt conditiile pentru aplicarea penalitatilor atunci cand remuneratia angajatului este sub salariul minim pe economie? Afla aici »

Fara riscuri! Fara eforturi! Fara stres! Fara timp pierdut! Fara plata unei consultante costisitoare! Fara amenzi!
 

Click aici pentru Formularul de comanda »

Bursa locurilor de munca: doar 3.200 de persoane din 33.000 au fost angajate

Potrivit analizei realizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, la o luna dupa Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, din cele peste 33.000 de persoane participante doar 3.252 de persoane si-au gasit de lucru, in ciuda faptului ca au fost oferite 23.319 de job-uri.

Un numar de 3.252 de persoane din cele 12.789 selectate in vederea angajarii au obtinut un loc de munca, cu 3.34% mai putin comparativ cu anul precedent cand au fost angajate aproape 4.000 de persoane. Dintre cele peste 3.252 de persoane angajate, doar 498 au studii superioare, dupa cum arata datele ANOFM.

Cele mai multe angajari au fost facute de firmele din industria textila, comert, constructii, transporturi, industria alimentara si paza. Judetele cu cei mai multi absolventi incadrati sunt: Mures, Bucuresti, Timis, Maramures, Iasi, Gorj si Constanta.

Principalele meserii aferente locurilor de munca ocupate de catre absolventii cu studii superioare:

- agent ...

.....Cititi mai departe Detalii

Profitati de PRETUL UNIC pentru cele mai solicitate SOFTURI in Resurse Umane

ACUM aveti acte intocmite impecabil si
actualizate permanent, in concordanta cu orice
modificare legislativa de ultima ora!


La fiecare control de la ITM ti se solicita acte, documente, hartii.

Toate sunt importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala samd.

>>> click aici pentru detalii


Club Legislatia Muncii
Aparitia incapacitatii temporare de munca

In calitate de angajator cum sanctionez faptul ca un salariat nu a anuntat in termen de 24 de ore ca se afla in concediu medical. Are deja 4 zile de cand absenteaza si nu m-a anuntat in niciun fel. L-am sunat si nu raspunde, l-am cautat acasa si nu este si ma astept sa apara cu un concediu medical. Cum pot sanctiona legal aceasta atitudine?

.....Cititi mai departe Detalii

Cateva intrebari care va spun cat de bine stapaniti un subiect de interes major, "Medicina Muncii":
 

... detalii gasiti aici »

Social
La ce se uita angajatorii in cele 6 secunde acordate CV-ului vostru

Unul dintre aspectele cele mai frustrante ale cautarii unui loc de munca este acela ca aspirantul la un post este rareori informat in legatura cu motivele pentru care candidatura sa nu a fost retinuta. O cercetare realizata de portalul american de resurse umane TheLadders arata ca recrutorul nu aloca mai mult de 6 secunde in medie pentru citirea CV-ului unui candidat, inainte de a decide daca acesta este potrivit sa treaca in etapa urmatoare a procedurii de recrutare sau nu.

Cercetatorii au angajat 30 de recrutori timp de 10 saptamani pentru a participa la studiu si au utilizat tehnica "eye-tracking", adica au urmarit miscarile ochilor in timp ce parcurgeau pagina de CV pentru a sti ce zone suscitau interesul recrutorilor pe parcursul celor sase secunde de lectura.

Conform revistei Business Insider, care rezuma concluziile studiului, zonele cruciale ale unui CV sunt urmatoarele:

1. Numele dumneavoastra.
2. Denumirea postului dumneavoastra ...

.....Cititi mai departe Detalii

Alternative la Permisul de munca

Ghidul complet cu proceduri, acte necesare, pasi de urmat pentru obtinerea rapida a acestei autorizatii!

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunoasteti daca intentionati sa aduceti angajati straini care sa lucreze in Romania este ca exista anumite proceduri clare de angajare si de desfasurare a relatiilor de munca.

Si, atentie, ITM-ul este foarte strict cand vine vorba de aceste proceduri si sanctioneaza nerespectarea lor cu o amenda de 1.500-2.000 de lei (art. 26 din Ordonanta 56/2007).

Click aici pentru a consulta Ghidul >>>


Sanatate
Tot ce stii despre igiena personala este gresit

Foarte multe aspecte ale rutinei tale zilnice privind igiena personala sunt dezgustatoare si multe dintre obiceiurile tale sunt si mai si. Desi lista pe care ti-o propunem, via Huffington Post, nu acopera absolut toate esecurile in materie de indepartare de bacterii, iti arata anumite lucruri la care ar cam trebui sa renunti.

1. Sapunul antibacterial iti afecteaza echilibrul hormonal si nici nu este atat de eficient cum credeai.

Sapunul antibacterian contine triclosan care modifica nivelurile hormonale ale animalelor testate. Triclosanul apare in 75% din sapunurile antibacteriale si poate fi intalnit si in produse de curateie, dar si in apsta de dinti. In orice caz, nu este mai eficient decat sapunul normal in prevenirea bolii.

2. Daca iti speli hainele, scapi de mizerie, dar le acoperi cu E.coli si materii fecale.

Cercetarea efectuata de dr. Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea Arizona, a conchis ca o singura incarcatura de lenjerie intima ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va doriti o gestionare eficienta a resurselor umane?

Cheia oricarui profesionist in HR si, in special, a managerului de HR in atingerea eficientei maxime este CD-ul Managementul Resurselor Umane – Eficienta, Rentabilitate, Profit!

Aflati totul despre:

 Managementul resurselor umane– activitati necesare si tendinte

Strategia de resurse umane a organizatiei

Leadership >> detalii click aici

Planificarea resurselor umane

Rezolvarea deficitului de personal

  Politica salariala >> detalii click aici
 

>> Click aici pentru detalii <<Cartea Verde a Managerului de Resurse Umane.
O solutie nu numai profesionista, ci si eleganta, asa cum doar specialistii de top pot oferi.
 
Lucrarea are numeroase capitole, cu o densitate incredibila de informatii practice legate de:

 • Analiza postului
 • Beneficiile angajatilor
 • Codul fiscal si performantele firmei
 • Comunicarea interna pe timp de criza
 • Contractul colectiv de munca
• Contractul individual de munca (CIM)
 • Demisie
 • Disciplina muncii
 • Evaluarea performantelor
 • Formarea profesionala
 • Functia de conducere
 • Interviul de selectie
 • Examenul medical
 • Recrutarea si selectia personalului
 • Motivarea angajatilor
 • Solutii pentru reducerea costurilor cu forta de munca
 • Reducerea costurilor cu salariile si beneficiile angajatilor
 • Regulamentul intern
 • Politici si sisteme HR folosite in companiile multinationale
 • Retentia angajatilor
 • Obligatiile angajatorului
 • Politica salariala in contextul crizei economice
 • Salarizarea
 • Somajul
 • Timpul de munca

>>> click aici pentru cuprinsul integral

 


 

Legislatia muncii actualizata

– etapele contractului individual de munca de la incheiere la incetare
– concedierea pentru motive care tin sau nu de persoana salariatului

(... click aici »)
– preaviz
– demisie
– munca la domiciliu
– munca temporara si cu timp partial
– timpul de munca, durata timpului de munca
– munca de noapte, munca suplimentara si norma de munca

(... click aici »)
– timpul de odihna, repausurile zilnice si saptamanale
– sarbatorile legale si concediile
– salarizarea
– sanatatea si securitatea in munca
– formarea profesionala
– sindicate si patronate
– contractele colective
– greva
– inspectia muncii

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586