Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Atentie! Una dintre cele consistente amenzi acordate de ITM – 3.000 de lei - este cea pentru neconformitati cu legea in privinta evidentei si retribuirii orelor suplimentare efectuate de catre angajati.

Asa ca... acordati atentia cuvenita acestui capitol de legislatia muncii ! Tot ce aveti de facut este sa stapaniti la perfectie legea, pentru ca orice actiune a dvs. sa fie in concordanta cu aceasta.
 
In plus, angajatii nemultumiti  pentru neplata  orelor suplimentare au invatat deja drumul catre tribunal. De litigii de munca aveti nevoie? Va da mana?

Pentru a veni in sprijinul dvs. va oferim CD-ul Orele suplimentare si munca in zi de repaus – unica lucrare ce « intoarce pe toate fetele » acest important subiect.


Legislatia Muncii
O functie publica se poate execita cu fractiune de norma?

Potrivit prevederilor art. 2 din Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare functia publica reprezinta ansamblul atributiilor si responsabilitatilor, stabilite in temeiul legii, in scopul realizarii prerogativelor de putere publica de catre administratia publica centrala, administratia publica locala si autoritatile administrative autonome, iar functionarul public este persoana numita, in conditiile legii, intr-o functie publica.

Persoana care a fost eliberata din functia publica si se afla in corpul de rezerva al functionarilor publici isi pastreaza calitatea de functionar public.

De asemenea, art. 33 din lege stabileste ca, durata normala a timpului de lucru pentru functionarii publici este, de regula, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.

Astfel, in considerarea naturii si specificului functiei publice, precum si tinand cont de faptul ca organigrama institutiei si implicit posturile ...

.....Cititi mai departe Detalii

Expertii HR recomanda:
 

Cele mai frecvente probleme de etica in managementul resurselor umane- riscuri, consecinte si solutii!

Un adevarat ghid de bune practici care va fereste atat de greseli care va descalifica in relatia cu angajatii, cat si de sanctiuni dure din partea ITM-ului.

 
 

Cum facem inregistrarile contabile pentru salariatii temporari?

Vom stabili mai jos in ce cont va inregistra utilizatorul de munca temporara cheltuiala cu salariatii temporari care au contracte individuale de munca cu agentul de munca temporar. Se mentioneaza ca intre agent si utilizator exista un contract de punere la dispozitie. Vom stabili si care sunt prevederile legale referitoare la aceasta situatie.

Precizam astfel ca munca temporara, potrivit art. 88 alin. (1) din Codul muncii, este munca prestata de un salariat temporar care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care este pus la dispozitia utilizatorului pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

Astfel, utilizatorul solicita agentului de munca temporara o persoana care sa presteze o munca pentru indeplinirea unei sarcini precise si temporare. Ca urmare, intre agentul de munca temporara si utilizator se incheie un contract de punere la dispozitie a prestatorului de munca, salariat al agentului ...

.....Cititi mai departe Detalii
Concediu pentru cresterea copilului cu handicap. Durata. Data reintoarcerii din CCC

Conform Codului muncii, art. 51. - (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.

In conditiile in care certificatul de incadrare handicap este eliberat pe grad I, emis in data de 06.11.2013 si valabil 1 an de la data eliberarii, vom stabili daca mama poate beneficia de concediul crestere copil pana in data de 05.11.2014.

Copilul implineste varsta de 3 ani in data de 08.04.2014, insa certificatul mai sus mentionat are o valabilitate mult mai mare.

Vom stabili care este data reintoarcerii din concediu crestere copil, tinand cont de varsta copilului, certificatul de handicap, cat si de Art. 11, lit.a) din OUG 111/2010 conform caruia cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Concediu fara plata in institutiile publice

Cat concediu fara plata are dreptul un angajat contractual de la o institutie publica?

.....Cititi mai departe Detalii
Social
Emisiunea "Doctor MIT", premiata de CNA

Emisiunea Doctor MIT, difuzata in fiecare sambata seara, la Romania TV, a primit premiul pentru debut TV, oferit de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), in cadrul galei premiilor de excelenta din radio si televiziune.

Premiile oferite de CNA sunt menite sa aduca in prim plan trei atribute esentiale: excelenta, scopul social abordat si respectarea reglementarilor audiovizualului.

Premiul cu care a fost distinsa emisiunea Doctor MIT este, de altfel, si primul pe care CNA il ofera unei emisiuni medicale din Romania. Prin premiile pe care le ofera, CNA isi propune sa puna bazele si sa fundamenteze un parteneriat cu mass-media.

Printre subiectele abordate in cadrul emisiunii Doctor MIT anul acesta se numara sansele pe care le are o persoana sa se imbolnaveasca de apendicita daca mananca seminte, vaccinul HPV la fetele tinere sau in ce masura chelia la barbati reprezinta un semn de virilitate.


.....Cititi mai departe Detalii


 


Ghid practic de completare in REVISALSolutii la TOATE problemele dvs. intampinate la operarea si transmiterea registrului

Votat in 2013 - Cel mai eficient GHID

Potrivit art. 34 din Codul muncii, Legea nr. 53/2003 republicat, fiecare angajator are obligatia de a infiinta un Registru general de evidenta a salariatilor.
Simplu, nu? Este insa aceasta informatie suficienta? NU!


Trebuie sa cunoasteti:

ce contine REVISAL
ce amenzi riscati pentru nerespectarea normelor in vigoare privind REVISAL
procedura si actele necesare pentru obtinerea parolei
procedura de inregistrare si transmitere a REVISAL

 

Detalii chiar AICI>>>


 

 


 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586