Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Viata sanatoasa
Dr. Oz: 3 intrebari pe care sa i le pui doctorului tau

In ciuda celor mai bune eforturi ale lor, medici pot face uneori greseli. De fapt, un studiu din 2013 in randul a 350.000 de cazuri de malpraxis, s-a descoperit ca cele mai periculoase greseli pe care le fac medicii sunt diagnosticile gresite, incorecte si intarziate care duc, in Statele Unite, la moartea a peste160.000 de amercani anual.

Dar te poti proteja: ajuta-l pe medic sa te ajute. Incepe prin a-i pune catvea intrebari.

Vreti sa vedeti rezultatele testelor pe care mi le-a recomandat doctorul de dinaintea dumneavoastra?

Este intotdeauna bine sa cunosti istoria medicala a familiei, pentru ca ii ajuta pe medici sa detecteze afectiunile de care suferi ereditar, cum ar fi probleme de inima si cancer.

Suna doctorul la care ai fost in ultimii ani (cu cat mai multi ani mergi in urma, cu atat mai bine) si roaga-l sa-ti faca o copie a dosarului tau: rezultate la teste, rapoarte de patologie, imunizare etc. Specialistul la care mergi acum nu va mai repeta anumite ...

.....Cititi mai departe Detalii

De ce ai nevoie de un ficat sanatos?

Doar 9 motive pentru care trebuie sa-ti iubesti ficatul:

1. Ficatul este un organ vital, care indeplineste peste 500 de functii.

2. Ficatul are un rol foarte important in detoxifierea organismului. Toate toxinele acumulate de organism, fie prin alimentatie sau din cauza poluarii, odata ajunse in ficat sunt neutralizate, metabolizate, selectate si eliminate prin secretia biliara, de care ficatul este direct raspunzator!

3. Ficatul este ocupat cu sinteza proteinelor si substantelor implicate in coagularea sangelui, metabolismul glucidic, lipidic (sinteza de colesterol)

 

4. Ficatul ajuta la stocarea vitaminelor – A, B, D, E, K.Sinteza saptamanii
Indemnizatia de maternitate. Cum intocmim corect dosarul de recuperare?

Vom stabili, prin cele ce urmeaza, daca societatea care plateste indemnizatia de concediu de maternitate unei salariate poate face lunar (sau la 2 luni) dosarul de recuperare sau daca este obligata sa faca un singur dosar-cerere la sfarsitul perioadei, respectiv dupa ultima plata.

De asemenea, vom vedea daca odata stabilita baza de calcul pentru prima luna de concediu de maternitate, aceasta ramane neschimbata pentru toata perioada.

Mentionam ca potrivit alin. (2) al art. 77 din Normele metodologice de aplicare a OUG 158/2005, pentru recuperarea sumelor reprezentand indemnizatii achitate care depasesc obligatia lunara de plata a contributiei pentru concedii si indemnizatii, angajatorul depune la registratura casei de asigurari de sanatate solicitarea scrisa conform modelului prevazut in anexa nr. 12 la care se ataseaza Centralizatorul privind certificatele de concediu medical prevazut in anexa nr. 18, precum si, dupa caz, dovada achitarii contributiei pentru concedii ...

.....Cititi mai departe Detalii
Cum verificam daca se respecta durata practicii intr-o societate?

Vom stabili mai jos pe ce perioada maxima are voie angajatorul sa pastreze o persoana (elev sau student) in practica si in ce masura este limitata acest interval de perioada din an.

Precizam astfel ca, in Romania, practica elevilor si studentilor se desfasoara in conformitate cu prevederile Legii 258/2007, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit acestor prevederi legale, practica se desfasoara in temeiul unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.

Organizatorul de practica este unitatea sau institutia de invatamant universitar, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative, iar partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarea studentului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor.

Pe perioada desfasurarii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Enzima care ii vindeca pe bolnavii de insuficienta cardiaca congestive

Aceasta enzima, indelung studiata, a fost cel mai bine vandut remediu naturist din Japonia. In prezent este intens folosita si in Europa. Nu-i de mirare acest lucru. Enzima imbunatateste functiile inimii si incetineste efectele nocive ale colesterolui LDL. Desi unii medici i-au recunoscut in sfarsit meritele, multi dintre noi inca nu am auzit de aceasta enzima. De ce oare?

Raspunsul este simplu.

Deoarece aceasta nu va imbogati pe nimeni. Doctorii, companiile farmaceutice si presa nu au nimic de castigat. Gigantii farmaceutici nu vor ca pacientii lor sa se vindece de insuficienta cardiaca congestiva urmand un tratament simplu si ieftin, in loc sa recurga la medicamentele costisitoare. N-ar avea nimic de castigat.

Insa tu poti afla totul despre acest nutrient asemanator unei vitamine, inclusiv dozajul optim si ce tipuri de alimente ar trebui sa consumi pentru ca acesta sa isi faca efectul. Totul in lucrarea Cum sa castigi lupta dura cu bolile de inima.


Afla mai multe informatii aici »


In ce conditii sunt scutite de impozit tichetele cadou acordate de sindicat?

Analizam mai jos situatia unui sindicat care doreste sa acorde membrilor sai, care nu sunt salariati in cadrul sindicatului, tichete sociale cu ocazia sarbatorilor de Craciun. Vom vedea daca aceste tichete sunt scutite de la impozitare si celelalte contributii si care va fi astfel regimul lor fiscal.

Organizatiile sindicale pot acorda ajutoare sociale sau alte forme de sprijin cu destinatie speciala membrilor acestora, sume care din punct de vedere fiscal nu vor reprezenta venituri impozabile, potrivit art. 42 lit. a) din Codul fiscal in masura in care li se confera caracterul social.

Potrivit art. 32 din Legea 62/2011, raporturile dintre organizatiile sindicale si membrii lor sunt reglementate prin statutele proprii si prin lege, sprijinirea materiala a membrilor sai fiind posibila in conditiile prevazute de statut. In acelasi sens si art. 42 lit. a) din Codul fiscal prevede ca ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din ...

.....Cititi mai departe Detalii

Victorie deplina in lupta cu kilogramele in plus!
 

Regaseste-ti sanatatea, urmand cel mai grozav plan de detoxifiere!

... vezi aici »


O dereglare a metabolismului e floare la ureche pentru dusmanii tai cei mai neobositi: stres, griji de orice natura, un somn necorespunzator, alimentatie haotica si alte componente care iti deregleaza buna functionare a organismului. Imunitatea organismului e dependenta de modul cum te tratezi. Si-apoi de ce sa te expui riscului de contractare a bolilor?

Sta in puterea ta sa echilibrezi balanta! Cheia? Detoxifierea organismului! Nu e o moda! E doar o necesitate! In acest sens, expertii Rentrop & Straton au elaborat un material special!

 

“Antioxidantul forte” de care ai nevoie in momentul de fata pentru echilibrarea organismului si recapatarea energiei se intituleaza:
 

“Ghidul complet de detoxifiere pentru o sanatate de fier”
 

Click aici pentru mai multe detalii »

In ce consta planul de detoxifiere si care sunt beneficiile:

* In primul rand, scapi de ameteli, somnolenta, dureri de cap, apatie, oboseala, ganduri negre, tensiune ridicata, balonari, probleme digestive si alte zeci de manifestari neplacute, semne ale acumularii toxinelor in organism. ... detalii aici »
 
* Printr-o dieta adecvata, oferi organismului exact impulsul de care are nevoie pentru a-si extrage si a prelucra substantele nutritive de care are nevoie. Intrucat efortul digesitiv este redus. ... detalii aici »
 
* Eliberezi kilogramele in exces, dar si corpul de un surplus toxic nedorit! ... detalii aici »
 
* Ai mai multa energie, iar organismul isi primeste necesarul caloric zilnic, pe fondul unui regim de eliminare a toxinelor in mod gradat. ... detalii aici »

 

Materialul iti furnizeaza toate datele de care ai nevoie pentru a aplica acest plan fara niciun risc!

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586