Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

67 de teste special construite pentru selectia angajatilor potriviti!

Iti propunem un instrument de testare, pe cat de practic, pe-atat de eficient! CD-ul 67 de teste pentru a angaja cei mai buni oameni iti ofera 67 de posibilitati de testare a aspirantilor la un anume post.


Varietatea celor 67 de teste aflate pe CD-ul pe care ti-l propunem iti asigura eficienta de 97% in selectia angajatului potrivit! Ele te ajuta sa-l evaluezi atat din punctul de vedere al:

  1. Inteligentei verbale
  2. Inteligentei emotionale
  3. Inteligentei laterale
  4. Inteligentei creative
  5. Inteligentei tehnice (aptitudini)
  6. Gradului de motivare
  7. Memoriei

 


Legislatia Muncii
Modificarea contractului poate fi facuta numai cu acordul salariatului?

In cele ce urmeaza, analizam cazul unei salariate care revine din concediu pentru cresterea copilului. Aceasta a fost angajata pe un post de conducere. Vom vedea cat timp trebuie mentinuta pe acest post si cand se poate lua decizia de schimbare a postului si diminuarea salariului.

De asemenea, vom vedea ce se poate face, din punct de vedere legal, daca aceasta nu doreste sa semneze actul aditional cu modificarea.

Salariatele/salariatii care se afla ori s-au aflat in concediul crestere copil beneficiaza de protectia instituita prin dispozitiile art. 25 din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Astfel, potrivit art. 25 alin. (2) din acest act normativ, este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu crestere copil in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu ...

.....Cititi mai departe Detalii

CD-ul Concedierea perfect  legala, instrumentul fara care nu se poate!
 

 • procedura legala de urmat in cazul unei concedieri;

 • sfaturi practice (deosebit de utile atunci cand va aflati in situatia dificila de a fi nevoit sa concediati unul sau mai multi angajati);

 • modelele de care aveti nevoie (preaviz, notificare, convocare, proces-verbal, avertisment, decizie etc.);

 • 100 de studii de caz privind diverse tipuri de concediere. Cele 100 de studii de caz acopera TOATE tipurile de concediere. Sunt grupate pe tipuri de concediere, iar fiecare studiu de caz are cate un titlu sugestiv astfel incat citind doar cuprinsul (titlurile) sa mergeti exact la solutia pe care doriti sa o aflati.
   

Asigurati-va ca nu veti mai avea niciodata probleme la concedierea unui angajat care nu mai lucreaza in interesul firmei dvs.!

Aparati interesele firmei si evitati greselile care va pot costa enorm!

Consultati pagina oficiala a lucrarii “Concedierea perfect legala”, sa aflati cat de utile va sunt aceste lucrari si care este pretul negociat cu autorii, pret care va aduce liniste, siguranta si putere de decizie!


Conditii de angajare in munca de catre o sucursala. Ce obligatii se au in vedere?

Analizam mai jos cazul unei sucursale din Romania care doreste sa angajeze doi salariati romani. Vom vedea care sunt conditiile de angajare incepand cu dosarul salariatului si pana la obligatiile existente pentru Protectia Muncii, SSM etc.

Conform art. 2 alin. (3) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.

Asadar, in situatia in care societatea mama a delegat sucursalei competenta de a incheia contracte individuale de munca si de a infiinta registrul general de evidenta a salariatilor, aceasta are obligatia respectarii intocmai a prevederilor legislatiei muncii cuprinse in Codului muncii, republicat si HG 500/2011, cu ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie! Completarea corecta a Declaratiei 112 nu este deloc usoara!

Intervin adesea modificari ale datelor in baza carora se determina stagiile de cotizare si punctajul asiguratului in sistemul public de pensii (concedii medicale, concedii de crestere a copilului etc.).

Plus ca, oricand, asa cum s-a intamplat in august 2012, este posibil sa se introduca un nou model al Declaratiei 112.

Scapati insa de orice grija!
Va oferim o solutie profesionista pentru toate aceste probleme legate de Declaratia 112. Este vorba de CD-ul Declaratia 112. Ghid practic de completare si depunere, care explica in amanunt:

• care este procedura corecta de completare si de depunere a Declaratiei 112
• ce greseli puteti comite si care sunt sanctiunile, totul ilustrat prin studii de caz sugestive.

 

Detalii AICi >>>

In ce situatie se poate acorda un procent de 75 la suta din salariul de baza?

Prin cele ce urmeaza, vom stabili in ce masura se poate acorda unui salariat mai putin de 75% din salariul de baza.

Mentionam astfel ca salariul minim pe economie garantat in plata, incepand cu data de 1 iulie 2013, are valoarea de 800 lei (art. 1 alin. (2) din HG 23/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata) iar incepand cu data de 1 ianuarie 2014 va fi de 850 lei (HG 871/2013 publicata in M.Of. nr. 703 din 15 noiembrie 2013).

Potrivit art. 164 alin. (3) si (4) din Codul muncii republicat, angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Potrivit art. 260 alin. (1) din Codul muncii, nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei.

Intr-o singura situatie angajatorul poate sa acorde minimum 75% din salariul de baza respectiv ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Incadrarea in munca persoana cu studii superioare

Buna ziua. Mentionez ca sunt incadrata pe o functie de lucrator comercial intr-un hipermarcket si am studii superioare.

Sunt incadrata cu salariul minim pe economie. As dori sa striu daca ar trebui sa mi se dea un coeficient la salariu pentru ca am studii superioare. Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Mai simplu decat oricand cu Agenda Managerului HR!
 

Mai mult decat o secretara care iti improspateaza memoria!
Mai mult decat un prieten pe care sa-l consulti la nevoie!
Mai mult decat un consilier responsabil!

Stimate Manager HR,

Cum stapanesti tehnica HR? Te-ai gandit, cum ar fi sa mai pui un strop de ordine in viata ta de business? Cum sa invingi lupta cu timpul? Sau cum sa presari corectitudine  pe suma problemelor intampinate?

Specialistii Rentrop & Straton s-au gandit la toate... La o mai buna si mai eficienta organizare pe plan profesional. O adevarata strategie de eficientizare a modului de utilizare a timpului! Pregatindu-ti Agenda Managerului de HR!

Propria ta Agenda de HR AICI >>>


Social
Centru de Excelenta in educatie pentru copiii defavorizati

Asociatia "Ana si Copiii" organizeaza miercuri, la Palatul Cesianu Racovita, un eveniment special destinat strangerii de fonduri pentru construirea "Centrului de Excelenta in Educatie" pentru 100 de copii din medii sociale vulnerabile.

Evenimentul, intitulat Santa's Cocktail, va incepe la ora 18.30, iar maestru de ceremonii va fi Lucian Mindruta.

Participantii vor putea admira si licita obiecte cu tematica de Craciun si se vor putea implica direct in educatia copiilor din medii sociale vulnerabile. De asemenea, va avea loc si o tombola.

La eveniment vor lua cuvantul reprezentanti ai Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ai UPS Romania si ai Fundatiei Post Privatizare. Sunt invitati, de asemenea, reprezentanti ai companiilor din diverse domenii de activitate, jurnalisti, persoane publice si vedete, reprezentanti ai altor ONG-uri.

Companiile care sprijina acest eveniment sunt: Consiergo, Dacia, Nissa, The Flower ...

.....Cititi mai departe Detalii

Una dintre cele mai importante prevederi ale Codului munci, conform art. 27 alin. (1), consta in examinarea medicala a fiecarui angajat


Ati negljat-o pana acum?

 

Medicina Muncii. Ghidul Angajatorului

CD-ul „Medicina muncii. Ghidul angajatorului detaliaza intr-un mod clar si profesionist toate aspectele practice legate de:

>> Click aici pentru detalii


MEMO -
Relatii de munca 2013


Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

 

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

 • Legislatia muncii actualizata;
 • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
 • Recomandari de la experti;
 • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
 • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane
Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>> 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586