Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Tichete cadou. Cum procedam corect la distribuirea catre salariati?

Analizam mai jos cazul unei societati care acorda angajatilor, cu ocazia Craciunului, tichete-cadou sub forma de carduri, incarcate cu anumite sume de bani. Vom vedea daca se pot comanda aceste carduri si pentru persoanele cu contract de management, cu mentiunea ca pentru aceste sume se vor retine toate contributiile salariale si impozit.

Destinatiile pentru care se pot acorda tichete cadou sunt stabilite de Legea 193/2006
privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa si de Normele metodologice de aplicare aprobate prin HG 1317/2006.

Astfel, conform art. 2 alin. (1) din Legea 193/2006, tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.

La pct. 2.3 din Normele metodologice de aplicare a Legii 193/2006 se prevede ca, angajatii persoane fizice care desfasoara o activitate intr-o ...

.....Cititi mai departe Detalii

O oferta de nerefuzat!
 

Stimate manager HR,

Nu exista control de la ITM fara sa ti se solicite acte, documente, hartii. Si sunt toate importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala.

Si pentru ca viata nu trebuie sa fie complicata si pentru ca noi suntem singurii care o putem simplifica, va invitam sa va cumparati cel mai util si performant SOFT de generare de acte de care aveti nevoie in relatia cu angajatii: Soft de generare rapida acte emise de angajator!


Am pregatiti o multime de
CADOURI surpriza, special pentru tine.

 

Click aici pentru mai multe detalii>>>


Desemnarea sediului permanent. Declaratia 112. Cum gestionam in ReviSal?

Analizam mai jos situatia a doua sucursale din Romania ale firmei-mama din UE, fiecare cu certificat fiscal eliberat de Registrul Comertului, CAEN diferit, ReviSal separat, state salarii si generare fisiere .xml ptr. transmitere D112 separat.

Prin Legea nr. 168/2013 privind aprobarea OG 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, s-a introdus obligatia persoanelor juridice straine care desfasoara activitatea prin intermediul mai multor sedii permanente in Romania sa stabileasca unul dintre aceste sedii ca sediu permanent desemnat pentru indeplinirea obligatiilor care ii revin potrivit Titlului II din Codul Fiscal.

In acest context, a fost aprobat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) nr. 877/2013 privind aprobarea Procedurii de inregistrare fiscala a contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate angajator,

Una dintre cele mai importante obligatii pe care le aveti este sa depuneti lunar, pana la data de 25 ale lunii, Declaratia 112 referitoare la plata contributiilor sociale si a impozitului pe venit pentru angajatii dvs.

Atentie!
Nedepunerea la termen a acestei declaratii se sanctioneaza cu amenda de pana la 5.000 de lei, conform art. 219 din O.G. nr. 92/2003!


In plus, daca nu depuneti in mod repetat aceasta declaratie lunara, puteti fi declarat inactiv de catre Fisc, cu toate consecintele legale ce decurg de aici!

Atentie! Completarea corecta a Declaratiei 112 nu este deloc usoara! Detalii AICI >>>>


Detasare internationala in alt stat UE. Ce impozit si contributii sociale se retin?

In randurile de mai jos, analizam cazul unei societati infiintate in Romania, dar fara activitati in tara. Societatea din Romania infiinteaza un punct de lucru in Italia pentru realizarea unor lucrari de constructii in tara straina. Vom stabili in ce conditii se va putea face detasarea internationala a muncitorilor romani, stabilind si care vor fi contributiile sociale si impozitul datorate.

In ceea ce priveste impozitul pe venit, conform art. 55 alin. (4) lit. m) din Codul fiscal
nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, sumele sau avantajele primite de persoane fizice din activitati dependente desfasurate intr-un stat strain, indiferent de tratamentul fiscal din statul respectiv. Fac exceptie veniturile salariale platite de catre sau in numele unui angajator care este rezident in Romania ori are sediul permanent in Romania, care sunt impozabile in Romania numai in situatia in care Romania are drept de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiti cum sa rezolvati, fara dureri de cap, orice tip de problema generata de certificatele de concediu medical?

CD-ul Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate raspunde tuturor intrebarilor pe care fiecare certificat medical vi le ridica.

Gasiti rezolvari legale pentru cele mai atipice situatii plus:
- Legislatie comentata
- Sfaturi, recomandari si atentionari
- Raspunsuri la intrebari
- Solutii agreate de catre inspectorii ITM

 

>> Click aici pentru detalii <<


Club Legislatia Muncii
Modificare timp efectiv de munca

Buna ziua.

Am semnat un act aditional la contract prin care mi se aduce la cunostinta ca de la 01.01.2014 mi se va reduce timpul efectiv de munca de la 8 ore/zi la 4 ore/zi(20 de ore/septamana).

Problema este ca in acel act aditional nu este precizat faptul ca mi se reduce si salariul. Intrebarea mea este: daca nu este precizat acest lucru, se deduce de la sine ca o data cu reducerea timpului de munca se reduce si salariul sau trebuie precizat in mod expres acest lucru?
Mentionez ca acest act aditional este facut cu scopul de a ne micsora salariul din motive de "criza financiara in companie" si de a nu fi dati afara.

Va multumesc!

.....Cititi mai departe Detalii

"207 Modele si Formulare Obligatorii in Resurse Umane"
Acum la OFERTA PROMOTIONALA!!!


  Regulamentul intern perfect intocmit?
  Contractul Individual de Munca?

  Contractul Colectiv de Munca?
  Act aditional cu clauza privind obiectivele si criteriile de performanta la contractul individual de munca etc.?

O echipa de reputati specialisti cu o vasta experienta in legislatia muncii si in resurse umane au realizat un CD cu ajutorul caruia munca dvs. se simplifica cu viteza unui click.

Gasiti intr-un singur loc:

modele, formulare, chestionare, teste, liste de control, sfaturi si recomandari conform prevederilor din Codul muncii 2013.

Practic, un consultant virtual este permanent la dispozitia dvs.!


Cu ajutorul lui, redactarea documentelor obligatorii sau a rapoartelor de activitate devine o simpla formalitate. Selectati... Printati... si Gata!

Detalii pe larg aici >>>>

 


Social
Apel pentru reducerea abandonului scolar

Grupul de initiativa al Platformei Nationale pentru Educatie lanseaza apelul pentru selectia modelelor de interventie implementate pentru prevenirea si reducerea fenomenelor de abandon scolar.

Acest apel isi propune sa identifice resursele existente la nivelul tarii, serviciile care pot constitui exemple de interventie, activitatile si proiectele care au avut impact la nivelul comunitatii si care pot fi replicate la nivelul altei comunitati prin mobilizarea resurselor existente. Modelele de interventie selectate vor fi promovate la nivel national atat in mediul online, prin intermediul Platformei Nationale pentru Educatie, cat si in randul profesionistilor si al mass-mediei ca modele de interventie, validate de Consiliul Consultativ.

Setul de criterii care faciliteaza identificarea si evaluarea modelelor de interventie de catre Consiliul Consultativ vizeaza urmatoarele aspecte: parteneriat si participare, inovatie, replicabilitate, sustenabilitate, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Managementul conflictelorCap.1. Locuri de munca dificile, locuri de munca distractive


Cap.2. Omniprezenta conflictului

2.1. Surse de conflict
2.2. Nivele de existenta ale conflictului
2.3. Tipuri de conflict


Cap.3. Oameni diferiti, conflicte diferite

3.1. Influenta factorului nativ
3.2. Influenta educatiei
3.3. Influenta mediului
3.4. Modalitati diferite de a reactiona in stari conflictuale


Cap.4. Eu lucrez doar cu cei cu care ma inteleg!

Cap.5. Seful, vesnicul nemultumit sau cel mai mare fan al meu?

5.1. Cine conduce pe cine?
5.2. Stresul, factor benefic sau perturbator?
5.2.1. Stres vs conflict in modelul lui Lewin
5.2.2. Stres vs conflict in modelul Kubler-Ross
5.3. Inteleptul cedeaza


Cap.6. Intr-un final, tot eu sunt de vina?

6.1. Natura umana, bat-o vina!
6.2. Si eu cu ce ma aleg?


Cap.7. Pasi practici de parcurgere a unui conflict

Click aici pentru cuprinsul Integral >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586