Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Legislatia Muncii
Muncim 6 zile pe luna ca sa platim impozitele

Circa 6 zile pe luna sunt muncite de angajatii romani doar pentru a-si plati impozitele si taxele salariale datorate statului. Cehii lucreaza la fel de mult, insa ucrainienii platesc taxe care cumuleaza trei zile de munca.

Analiza realizata de consultanta Accace ia in calcul contributiile sociale si impozitul pe venitul obtinut din salarii valabile la sfarsitul lunii noiembrie, in sase state din regiune, respectiv Ucraina, Polonia, Ungaria, Slovacia, Romania si Cehia, datorate de angajatii cu un salariu net de 1.000 de euro, cu un program normal de lucru de opt ore pe zi, timp de 21 de zile pe luna.

"Cele mai ridicate taxe platite de angajat, respectiv contributiile sociale si impozitul pe venitul din salarii, le regasim in Ungaria, urmata de Cehia si Romania. Polonia si Slovacia au aproximativ acelasi nivel al taxelor totale platite de angajat, iar angajatii ucrainieni platesc cel mai putin. Deoarece majoritatea angajatilor isi negociaza salariul net, ...

.....Cititi mai departe Detalii
Manualul Expertului in Legislatia Muncii armonizeaza perfect teoria cu practica prin:

    Texte de lege comentate
    Probleme pe care acestea le ridica
    Solutii corecte legislativ
    Studii de caz rezolvate
    Modele de acte si documente importante.

Click aici pentru a reusi in activitatea de Expert in Legislatia Muncii

Scoaterea parlamentarilor din categoria functionarilor publici nu se justifica

Un proiect de lege adoptat marti aproba scoaterea presedintelui si a parlamentarilor din categoria functionarilor publici, in contextul in care sunt aduse modificari Codului Penal, ajungandu-se astfel la "la exonerarea de raspundere penala a persoanelor vizate de acesta", precizeaza un comunicat presa al Consiliului National al Magistraturii, citat de Mediafax.

CSM atrage atentia asupra amendamentului care defineste notiunea de functionar public prin care sunt exceptati din aceasta categorie presedintele Romaniei, deputatii si senatorii, precum si persoanele care isi desfasoara activitatea in cadrul unei profesii liberale, in baza unei legi speciale si care nu sunt finantati de la bugetul de stat:

"In acest fel ar fi afectata protectia penala acordata unor valori sociale deosebit de importante, legate de activitatea categoriilor de persoane a caror excludere din sfera acestor notiuni se urmareste".

De asemenea, Consiliul National al ...

.....Cititi mai departe Detalii

Noutati in Monitorul Oficial: selectia celor mai importante acte legislative

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 0768, nr. 770 si nr. 771 din 10 decembrie 2013 au fost publicate o serie de decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 768

Decizia Curtii Constitutionale nr. 433 din 29 octombrie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 82 alin. (2) si (3) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Monitorul Oficial nr. 770

Decizia Curtii Constitutionale nr. 438 din 29 octombrie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 87 alin. (5) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Decizia Curtii Constitutionale nr. 446 din 29 octombrie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 180 ...

.....Cititi mai departe Detalii

17 de modele de fise de evaluare si 17 de modele de fise de post redactate impecabil! Aflati aici ce secret ascund aceste fise!

Stimate manager HR,

Un lucru pe care putini il stiu este ca fisele de evaluare ale angajatilor trebuie sa se afle intr-o concordanta perfecta cu fisele lor de post. Motivul? Nu se poate face evaluarea unui angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului.


Si fiti sigur ca inspectorii ITM verifica aceasta concordanta.


Daca doriti sa iesiti foarte bine in urma controlului si fara 1 leu amenda, va oferim 17 de modele de fise de evaluare impreuna cu cele 17 de modele ale fiselor de post aferente.


Club Legislatia Muncii
dosar pensie refuzat

Buna ziua! Am si eu o intrebare va rog. Am o persoana care si-a depus dosarul de pensionare, feminin , nascuta la 20.07.1954. Avand adeverinta de la angajator cu lucru in conditii deosebite , nocive cf art 68 alin 1 din legea nr 57 din 1974 de ce nu se ia in considerare pentru reducerea varstei standard de pensionare?

Casa de Pensii a refuzat adeverinta de conditii nocive spunand ca functia de operator /programator nu se incadreaza in legea 263.

Mentionez ca firma are tabele cu toti salariatii care au beneficiat de conditii grele de munca si in care persoana respectiva apare. Suma nu e in procent, ci in suma fixa.

.....Cititi mai departe Detalii

Daca te preocupa:

  • O alegere corecta intre prima de merit si sanctiunea de 10% pentru abateri disciplinare? Afla aici »

  • Incadrarea in cote optime pentru reducerea salariului de baza in cazul cercetarii disciplinare? Afla aici »

  • Care este procedura atunci cand un salariat cercetat disciplinar pentru o fapta savarsita refuza sa semneze decizia de sanctionare? Afla aici »

Social
10 sfaturi controversate despre productivitate

Am auzit numeroase sfaturi legate de productivitate. Pentru a fi mai productiv, ar trebui sa dormi bine, sa mananci suficient, sa lucrezi intr-un mediu placut... Aceste ponturi sunt excelente si pot reprezenta un punct de plecare. Totusi, "pentru a realiza imposibilul, trebuie sa ignori lucrurile banale", spune Tim Ferries. Urmatoarele sfaturi despre productivitate sunt dintre cele mai controversate si functioneaza, cumva, pe baza "psihologiei inverse". Ce spuneti?

Sfatul numarul unu: Motivarea nu este neaparat cea mai buna cale

De multe ori, ne confruntam cu diferite dileme, vrem sa ramanem productivi si in acelasi timp motivati, pentru a oferi o munca de calitate superioara. Shoma Morita, un psihiatru japonez renumit, influentat de "ZEN", spune ca ar trebui sa intoarcem lucrurile "pe dos".

Avem cele mai mari realizari, chiar si atunci cand nu suntem motivati sau inspirati, precizeaza Morita: "Este logic sa ...

.....Cititi mai departe Detalii

97 modele si formulare acopera orice situatie cu care va puteti intalni!
 

 


Cele 97 modele sunt intocmite in conformitate cu cele mai recente prevederi legale din domeniul relatiilor de munca si se refera la domenii ca:

 

 

 
 
• Regulament Intern
• Recrutarea si selectia personalului
• Evaluarea performantelor
• Alte modele de chestionare si formulare utile


Cum utilizati CD-ul?

1) Introduceti CD-ul in calculator
2) Selectati din meniul afisat formularul care va intereseaza
3) Dati click. Formularul se va afisa sub forma unui document Word
4) Completati pe loc cu datele specifice situatiei dvs.
5) Printati
 
Totul dureaza doar cateva minute.
Rapid, fara stres si cu avand certitudinea ca totul este perfect.

 
Comandati acum CD-ul 97 modele si formulare obligatorii in resurse umane!
Pret: 98 de lei + 9% TVA

 

P.S. Cand vine vorba de resurse umane, dvs. va concentrati, pe buna dreptate, pe chestiunile importante: contracte de munca, protectia muncii, medicina muncii…

Dar e important sa nu pierdeti din vedere lucrurile minore, care constituie “armele secrete” ale inspectorilor ITM care vor sa va amendeze cu orice pret.

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586