Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Ai aflat ultimele modificari substantiale asupra asigurarilor sociale, contributiilor si salarizarii?

Prevederile legale care reglementeaza fiscalitatea veniturilor salariale au suferit mai multe modificari!

Click aici pentru detalii >>>


Legislatia Muncii
Noi plati ar putea fi obligatorii pentru agentii de munca temporara. Codul muncii se modifica

In cazul in care o noua initiativa legislativa de modificare a Codului muncii va fi aprobata, firmele care inchiriaza angajati in regim tempor vor fi obligate sa ii plateasca pe acestia - indiferent de perioada pentru care sunt angajati - cu 75% din salariul minim pe economie timp de trei luni dupa finalizarea misiunii de munca temporara.

"Contractul de munca temporara este un contract individual de munca incheiat in forma scrisa intre agentul de munca temporara si salariatul temporar, de regula pe durata nedeterminata. in perioada dintre doua misiuni, salariatul temporar se afla la dispozitia agentului de munca temporara si beneficiaza de o indemnizatie de intrerupere a activitatii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul minim brut pe tara", se arata in proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 53/2003 - Codul muncii, publicat pe site-ul Senatului. Proiectul mai prevede, printre altele, si obligativitatea agentilor de munca temporara de a ...

.....Cititi mai departe Detalii
Manualul Expertului in Legislatia Muncii armonizeaza perfect teoria cu practica prin:

    Texte de lege comentate
    Probleme pe care acestea le ridica
    Solutii corecte legislativ
    Studii de caz rezolvate
    Modele de acte si documente importante.

Click aici pentru a reusi in activitatea de Expert in Legislatia Muncii

S-a semnalat o crestere a locurilor de munca vacante

Potrivit datelor din evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la 6 decembrie erau inregistrate 10.105 locuri de munca vacante. Cele mai multe job-uri erau disponibile in judetele: Bucuresti - 1961, Cluj - 1008, Prahova - 551, Brasov - 503 si Iasi - 485. La polul opus, se aflau judetele: Ialomita - 41, Tulcea - 39, Caras-Severin - 14, Salaj - 13, Mehedinti - 12 si Bacau - 8.

Persoanele cu studii superioare aveau la dispozitie 1321 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 257- analist servicii client, 60- inspector de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala, 59- manager proiect, 51- programator, 47 -inginer mecanic, 40- inginer de sistem software, 34- consilier juridic, 24 -agent servicii client, 21- consilier administratia publica, 21- inginer productie etc.

Majoritatea posturilor vacante (8784) erau destinate persoanelor cu studii medii, profesionale si lucratorilor necalificati, dintre care: 866- confectioner-asamblor ...

.....Cititi mai departe Detalii

17 de modele de fise de evaluare si 17 de modele de fise de post redactate impecabil! Aflati aici ce secret ascund aceste fise!

Stimate manager HR,

Un lucru pe care putini il stiu este ca fisele de evaluare ale angajatilor trebuie sa se afle intr-o concordanta perfecta cu fisele lor de post. Motivul? Nu se poate face evaluarea unui angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului.


Si fiti sigur ca inspectorii ITM verifica aceasta concordanta.


Daca doriti sa iesiti foarte bine in urma controlului si fara 1 leu amenda, va oferim 17 de modele de fise de evaluare impreuna cu cele 17 de modele ale fiselor de post aferente.


Noutati legislative din Monitorul Oficial. Ce s-a modificat?

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.759, nr.760 si nr.761 din 6 decembrie 2013 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 761

Decizia Curtii Constitutionale nr. 456 din 7 noiembrie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 18 alin. (3) din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.

Monitorul Oficial nr. 760

Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1446 din 28 noiembrie 2013 pentru modificarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 1.091/2013 privind stabilirea cuantumului taxei si modalitatea de plata a acesteia pentru participarea la examenul de grad principal pentru asistentii medicali generalisti, moase si asistenti medicali - sesiunea 2013.

Monitorul Oficial nr. 759

Decizia Curtii Constitutionale ...

.....Cititi mai departe Detalii

Daca te preocupa:

  • O alegere corecta intre prima de merit si sanctiunea de 10% pentru abateri disciplinare? Afla aici »

  • Incadrarea in cote optime pentru reducerea salariului de baza in cazul cercetarii disciplinare? Afla aici »

  • Care este procedura atunci cand un salariat cercetat disciplinar pentru o fapta savarsita refuza sa semneze decizia de sanctionare? Afla aici »

Club Legislatia Muncii
Modificare contract in timpul concediului de boala

Buna ziua.

In urma unei evaluari perioadice generale a angajatilor s-au luat o serie de hotarari referitor la modificari de salar etc. Intrebarea mea este ce facem in cazul in care la data hotararii si implicit a modificarii contractului un angajat se afla in concediu de boala?

Este legal sa procesam modificarea la contract atata timp cat acesta se afla in concediul medical sau amanam procesarea pana in momentul in care acesta revine la munca?

.....Cititi mai departe Detalii

Social
BUCATA DE ISTORIE. Cum taierea de salarii de la legionari s-ar aplica si la functionarii din prezent

O masura care s-ar potrivi in ziua de astazi, mai ales la anumiti bugetari, era implementata cu succes pe vremea legionarilor. O astfel de tentativa a avut loc si la noi, in istoria foarte recenta, dar nu in acest fel, a fost o masura de limitare. Desi timpurile si ideologiile erau diferite fata de cele de acum, asa ceva ar avea un oarecare efect asupra bugetului, cel putin la capitolul cheltuieli.

Un ordin asemeni celui dat mai jos, ar putea functiona pentru cei care au mai mult decat dublul salariului mediu net pe economie. Un salariu de 3.000 de lei este mai mult decat de ajuns pentru un functionar al statului, care mai mult ca sigur la o astfel de suma ocupa si o pozitie care-i permite sa faca un ban “pe langa”.

O nota care venea de la Secretariatul General al Miscarii Legionare, in data de 12 decembrie 1940, ii anunta pe toti legionarii cu salarii foarte mari ca orice suma ce este peste o anumita limita trebuie ...

.....Cititi mai departe Detalii
Profitati de PRETUL UNIC pentru cele mai solicitate SOFTURI in Resurse Umane


ACUM aveti acte intocmite impecabil si
actualizate permanent, in concordanta cu orice
modificare legislativa de ultima ora!


La fiecare control de la ITM ti se solicita acte, documente, hartii.

Toate sunt importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala samd.

>>> click aici pentru detalii


97 modele si formulare acopera orice situatie cu care va puteti intalni!
 

 


Cele 97 modele sunt intocmite in conformitate cu cele mai recente prevederi legale din domeniul relatiilor de munca si se refera la domenii ca:
 

 
 
• Regulament Intern
• Recrutarea si selectia personalului
• Evaluarea performantelor
• Alte modele de chestionare si formulare utile


Cum utilizati CD-ul?

1) Introduceti CD-ul in calculator
2) Selectati din meniul afisat formularul care va intereseaza
3) Dati click. Formularul se va afisa sub forma unui document Word
4) Completati pe loc cu datele specifice situatiei dvs.
5) Printati
 
Totul dureaza doar cateva minute.
Rapid, fara stres si cu avand certitudinea ca totul este perfect.

 
Comandati acum CD-ul 97 modele si formulare obligatorii in resurse umane!
Pret: 98 de lei + 9% TVA

 

P.S. Cand vine vorba de resurse umane, dvs. va concentrati, pe buna dreptate, pe chestiunile importante: contracte de munca, protectia muncii, medicina muncii…

Dar e important sa nu pierdeti din vedere lucrurile minore, care constituie “armele secrete” ale inspectorilor ITM care vor sa va amendeze cu orice pret.

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586