Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
 
Legislatia Muncii
Salariul mediu net pe economie a crescut

In luna octombrie 2013, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.232 lei, cu 0,4% mai mare decat in luna septembrie 2013, asa cum arata datele publicate de INS.

Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.615 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 6 lei (0,4%), potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (3.829 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (900 lei).

Indicele castigului salarial real pentru luna octombrie 2013 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 100,1%. Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 122%, cu 0,1 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna septembrie 2013.

In luna octombrie 2013, in majoritatea activitatilor din ...

.....Cititi mai departe Detalii


Mos Nicolae este aici!

Oferte speciale exclusiv pentru Legislatia Muncii

Click aici pentru CADOUL dvs. >>


 

In ce domenii au crescut costurile cu forta de munca?

Asa cum arata un comunicat de presa din partea Institutului National de Statistica, in trimestrul al III-lea, costul pe ora al fortei de munca in forma ajustata (dupa numarul zilelor lucratoare) a inregistrat o crestere de 1,97% fata de trimestrul precedent si de 4,18% fata de acelasi trimestru al anului anterior, iar in forma bruta cu 1,86%, respectiv 3,81%, potrivit unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica.

Fata de trimestrul precedent, costul orar al fortei de munca, in forma ajustata, a crescut in majoritatea activitatilor economice, cele mai semnificative majorari consemnandu-se in invatamant (11,41%) ca urmare a diminuarii timpului efectiv lucrat fata de trimestrul precedent datorita vacantei scolare, administratie publica (5,75%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (3,04%).

Scaderi ale costului orar al fortei de munca, in forma ajustata, s-au inregistrat doar in ...

.....Cititi mai departe Detalii
Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?
Retineti! Trusa sanitara de prim ajutor intra in sfera activitatilor de prevenire a accidentelor de munca, un domeniu cu care ITM-ul nu se joaca!
 
Ca urmare, controalele privind existenta trusei sunt o certitudine, iar amenda de 6.000 de lei pentru lipsa ei chiar se aplica!
 
 

MFP a publicat un nou proiect care promoveaza noile tehnologii si crearea de locuri de munca

A fost publicat de catre Ministerul Finantelor proiectul de hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 797/2012 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca.

Redam mai jos continutul acestuia:

Hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 797/2012 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca

in temeiul art.108 din Constitutia Romaniei, republicata,
si avand in vedere Decizia CE C(2013) 7177 final, privind prelungirea pana la data de 30 iunie 2014 a Hartii ajutoarelor regionale 2007-2013, emisa de Comisia Europeana in data de 25.10.2013,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic - Hotararea ...

.....Cititi mai departe Detalii
Daca doriti sa:

Fiti perfect si in timp util informat
Sa luati rapid cele mai profitabile decizii
Intelegeti exact cum se aplica legislatia muncii
Sa stiti cum sa profitati de toate fecilitatile oferite legal ( mai mult sau mai putin vizibile)
Gestionati rapid si cu succes orice problema legata de raporturile de munca dintre dvs. si angajati
Evitati profesionist conflictele de munca
Argumentati legal inspectorului de la ITM orice decizie pe care ati
luat- o
Munciti profesionist
... detalii aici >>>


Click aici pentru a afla cum sa luati rapid decizii legale si avantajoase sau pe scurt... Codul Muncii interpretat in favoarea angajatorului

>>> detalii AICI

Club Legislatia Muncii
Decizie incetare CIM 2014

Buna ziua.
Cand inceteaza CIM al unui salariat care depune dosarul de pensie anticipata incepand cu 01.01.2014?

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Guvernul da unda verde pentru pensionarea femeilor la 65 de ani

Guvernul a aprobat ca, incepand din 2035, femeile sa iasa la pensie la aceeasi varsta cu barbatii, adica la 65 de ani, potrivit Agerpres.

In acest moment, in Romania varsta de pensionare la femei este de 63 de ani. Ministerul Muncii a initiat proiectul majorarii varstei din nevoia de a alinia legislatia romaneasca cu legislatia europeana, transmite Agerpres.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca o astfel de masura trebuie sa fie luata pentru a sustine o buna functionare a sistemului de pensii din tara noastra.

"Este nevoie de acest proiect de lege pentru ca aceasta politica de egalitate de gen este dusa in mod special in Europa, dar nu numai.

Au fost si conferinte la nivel mondial pe aceasta tema. Al doilea argument este legat de sustenabilitatea sistemului de pensii nu numai din Romania, ci si din alte tari din Uniunea Europeana", a spus ministrul.

Proiectul privind varsta ...

.....Cititi mai departe Detalii
Oferta Mos Nicolae 2013 
 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586