Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Click aici pentru oferta completa >>>
 
Legislatia Muncii
Modificarea contractului de munca. Ce elemente completam in ReviSal?

Vom analiza mai jos situatia in care, in cazul unui angajat, s-a modificat litera [F1.Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului:] din contractul de munca, fiind intocmit un act aditional. Vom vedea ce elemente se vor completa astfel in ReviSal.

Registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) se intocmeste si se completeaza in conformitate cu dispozitiile HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu modificarile si completarile aduse de HG 1105/2011.

Astfel angajatorii au obligatia de a completa registrul de evidenta a salariantilor, in ordinea angajarii, cu urmatoarele elemente (conform art. 3 alin. (2) din HG 500/2011):

a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta;

b) data angajarii;

c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;

d) functia/ocupatia conform ...

.....Cititi mai departe Detalii
Examinarea medicala a angajatilor - una dintre cele mai importante obligatii prevazute de Codul muncii!

Una dintre cele mai importante obligatii pe care le aveti, conform art. 27 alin. (1) din Codul muncii, consta in examinarea medicala a fiecarui angajat - atat la angajare, cat si periodic - cu scopul de a constata daca cel examinat este apt sau nu pentru prestarea muncii prevazute in contract.

CD-ul Medicina muncii. Ghidul angajatorului detaliaza intr -un mod clar si 100% profesionist toate chestiunile practice legate de:

• Actele normative care reglementeaza examenul medical al angajatilor

• Angajarea medicului de medicina a muncii

• Obligativitatea examenului medical ...si lista continua...

Usor de parcurs, usor de inteles, cu temeiul legal comentat – aceste solutii va dezvaluie toate secretele legate de medicina muncii si va protejeaza 100% in cazul oricarui control.

>> Click aici pentru detalii

Kitul Administratorului de SRL: 3 lucrari pe care sa le ai pe birou!

Profitati acum de oferta lansata de specialistii Rentrop&Straton: Kitul Administratorului de SRL! Este pachetul indispensabil oricarui administrator de SRL.
Kitul Administratorului de SRL contine 3 produse de care veti fi pe deplin multumim. Ele detin rezolvarile pentru cea mai mare parte a problemelor cu care va confruntati.
Specialistii nu va pot promite solutii pentru absolut toate problemele de care va loviti in activitatea dvs. Insa va pot oferi solutii eficiente pentru cat mai multe dintre situatiile problematice in care va regasiti!

Iata cele trei lucrari pe care trebuie sa le aveti pe birou, parte din Kitul Administratorului de SRL:

CD Ghidul Directorului de SRL. Mai mult decat legislatie, acest material are si o parte practica, conceputa special pentru ca dvs. sa va puteti solutiona problemele aparute. Si sa va puteti concentra pe lucrurile care cresc cifra de afaceri a organizatiei.

CD KIT de documente instant obligatorii din Legislatia ...

.....Cititi mai departe Detalii
In atentia angajatorilor: Ce reprezinta Pasaportul European al Competentelor?

Pasaportul European al Competentelor este un portofoliu electronic care va oferi angajatorilor o imagine cuprinzatoare a competentelor si calificarilor dumneavoastra. Acesta consta intr-un set de pana la patru documente: pasaportul lingvistic, documentul de mobilitate Europass, suplimentul la diploma si suplimentul la certificatul profesional, reunind toate documentele intr-un singur fisier, cu o pagina de cuprins, ceea ce il face sa fie usor de vizualizat si de gestionat.

Pasaportul lingvistic este un document pe care vi-l creati singur, iar documentul de mobilitate Europass, suplimentul la diploma si suplimentul la certificatul profesional sunt emise de organizatia sau institutia care acorda diploma sau certificatul, pentru a oferi detalii privind educatia, formarea si experienta dumneavoastra. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca sistemul de invatamant si de formare din tara angajatorului european poate fi foarte diferit!

Pasaportul lingvistic ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stimate manager de resurse umane,
 
O salariata va comunica faptul ca este gravida, cu scopul de a beneficia de anumite norme de protectie prevazute in legislatie (doreste, de exemplu, sa fie trecuta pe un alt post, care sa nu ii afecteze sanatatea).
 
Sau, un salariat va comunica detalii privind o boala cu care a fost
diagnosticat
ori va furnizeaza informatii sensibile despre situatia lui
familiala, la fel, cu scopul de a beneficia de anumite facilitati la
locul de munca.

 
Important!
Acestea sunt informatii cu caracter privat si nu aveti dreptul sa le divulgati!
 
Detalii AICI >>>


Club Legislatia Muncii
Angajari repetate pe perioada determinata

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti de cate ori poate fi angajata o persoana cu contract de munca pe perioada determinata?

Exemplu real:
a avut incheiate urmatoarele contracte pe perioada determinata (si acum angajatorul doreste sa o angajeze din nou pe perioada determinata de 6 luni ).
15.12.2010 - 15.06.2011
11.11.2011 - 12.06.2012
11.10.2012 - 12.06.2013

Multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Forta de munca din Romania, tot mai scumpa

In trimestrul III 2013, costul orar al fortei de munca in forma ajustata (dupa numarul zilelor lucratoare) a inregistrat o rata de crestere de 1,97% fata de trimestrul precedent si de 4,18% fata de acelasi trimestru al anului anterior.

In forma bruta (neajustata), fata de aceleasi perioade de comparatie, variatia costului orar al fortei de munca a diferit nesemnificativ fata de forma ajustata (1,86%, respectiv 3,81%), potrivit datelor INS.

Trimestrul III 2013 comparativ cu trimestrul II 2013

Fata de trimestrul II 2013, costul orar al fortei de munca (in forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare) a crescut in majoritatea activitatilor economice. Cele mai semnificative cresteri s-au inregistrat in invatamant (11,41%) ca urmare a diminuarii timpului efectiv lucrat fata de trimestrul precedent datorita vacantei scolare (fenomen caracteristic acestei activitati in trimestrul al III-lea al fiecarui an), administratie publica (5,75%) si productia si furnizarea de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiti ca: se pedepseste cu amenzi de pana la 3.000 de lei orice abatere de la lege privind plata orelor de munca suplimentare!

Haideti sa recunoastem! Banii sunt cauza tuturor relelor! De aceea, orice situatie in care angajatorul nu respecta legislatia privind programul de munca si plata orelor de munca suplimentare poate deveni un butoi de pulbere gata de a sari in aer!

De cate ori nu v-ati aflat in situatia de:

 • a nu sti cum sa aplicati legea?

 • a nu sti in ce categorie sa incadrati un anumit interval orar de munca

 • de a nu sti cum sa retribuiti corect orele lucrate noaptea sau in weekend?

Mai multe detalii aici>>


Cartea rosie a Legislatiei Muncii.


Cele mai grave contraventii si cele mai dure sanctiuni. Cum sa le eviti?


O lucrare unica pe piata de profil! Atat in format digital cat si in format tiparit pentru a sti exact cum stau lucrurile chiar si atunci cand nu ai conexiune internet sau curentul e blocat!
 

Am decis sa oferim aceste doua variante pentru a indeplini dorintele, necesitatile si asteptarile tuturor celor implicati in domeniile Legislatia Muncii si Resurse Umane. Sunt profesionisti care doresc sa lucreze online si sunt profesionisti care doresc o carte “in carne si oase”, pe biroul lor, in care sa isi noteze cele mai importante aspecte!
 

Aflati aici mai multe detalii »


Greselile privind metodologiile si criteriile de incadrare in conditii de munca deosebite tratate in Cartea Rosie a legislatiei muncii

 • Refuzurile pentru inceperea negocierii contractului colectiv de munca Detalii aici »
   
 • Neglijarea unor aspecte privind protectia maternitatii la locul de munca Detalii aici »
   
 • “Omiterea” unei configuratii sanatoase a concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate Detalii aici »
   
 • Ocolirea Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale... Detalii aici »
   

Acestea toate, precum si Restul unei liste care ar putea continua mult timp de acum incolo ar avea consecinte dezastruoase asupra activitatii tale! Cum te protejezi?

Aflati aici mai multe detalii »

 

Cartea Rosie a Legislatiei muncii
 

 • Legislatie comentata!
 • Sfaturi!
 • Recomandari!
 • Atentionari!
 • Studii de caz pentru lamuriri suplimentare!
 • Analize menite sa te scoata din zonele malefice ale pierderilor banesti!
 • Modele specifice documentelor intalnite in practica!
   

O baza de date consistenta pentru evitarea situatiilor critice!
 

Click aici pentru mai multe detalii »

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586