Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Stimate manager HR al unei firme prestatoare de servicii de transport,

Descopera cel mai rapid mod de a te informa! Afla in orice moment, care sunt reglementarile prevazute de lege pentru alcatuirea dosarului personalului angajat in firma tal Fie ca obiectul de activitate al firmei prevede transportul de marfuri, animale sau copii, legea trebuie respectata!

 
Legea cere multe. Asigurati-va baza dvs. de informatii legislative care va scoate din incurcatura, ori de cate ori sunteti „prins in corzi”. Stocate pe CD-ul Ghidul angajatorului din Transporturi: SSM, Legislatia muncii, Salarizare si contributii, informatiile va ajuta sa:
Stii care este documentul de care ai nevoie
Stii cum arata
Stii cum trebuie completat.

Legislatia Muncii
Comisia pentru Munca ar putea majora alocatia pentru copii

Alocatia pentru copii ar putea fi majorata de la 42 de lei la 200 lei daca va fi aprobata propunerea legislativa de modificare a Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii.

Alocatia ar urma astfel sa fie majorata atat pentru copiii cu varste cuprinse intre doi si 18 ani, cat si pentru tinerii care au implinit deja varsta de 18 ani dar care nu au finalizat inca studiile liceale sau profesionale, a fost dezbatuta marti de senatorii din Comisia de Munca.

Votul a fost insa amanat cu doua saptamanii pentru a o putea invita pe ministrul Muncii, Mariana Campeanu, astfel incat sa poata fi stabilit cuantumul ce poate fi suportat din buget.

Presedintele Comisiei, Liviu Pop, a precizat, in timpul dezbaterilor, ca senatorii din Comisia pentru buget, care este comisie coraportoare, au intocmit deja un raport de respingere a propunerii. Pop a sustinut, la dezbaterile de marti, ca este necesara diferentierea cuantumului alocatiei de stat pentru copii in functie ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie: aceasta este varianta tiparita, de buzunar!

Acestea sunt cifrele, halucinante, care definesc ce se intampla in universul raporturilor de munca. Poti fi cel mai destept om din Romania (si nu contestam acest lucru), dar tot nu ai vreo sansa sa retii informatiile care te ajuta in munca ta de zi cu zi.

In plus, anul 2013 a adus nenumarate modificari in Legislatia muncii, precum:


Incetare contract determinat. Prelungim durata prin contracte succesive?

Analizam mai jos cazul unui salariat care are contract de munca pe perioada determinata. Ultima zi de lucru este in weekend. Vom stabili cand se fac astfel documentele de incetare si cand se declara in ReviSal incetarea contractului. De asemenea, vom stabili cum procedam daca se doreste prelungirea contractului pentru inca doua luni si cand se declara modificarea datei de sfarsit a contractului.

In plus, vom vedea daca modificarea datei de sfarsit a unui contract de munca cu perioada determinata se considera modificare a elementelor unui contract de munca conform art. 17 alin. (3) si se declara in ReviSal in 19 zile calendaristice.

Cu privire la incetarea contractului individual de munca incheiat pe durata determinata potrivit art. 56 alin. (1) lit. i) din Codul muncii, republicat, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata. Cu alte cuvinte, expirarea ...

.....Cititi mai departe Detalii
Noutati legislative in Monitorul Oficial. Care sunt cele mai noi acte de interes pentru legislatia muncii?

Va informam ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 595 si nr. 596 din 24 septembrie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 595

Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 891 din 19 septembrie 2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 326/2005.

Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice nr. 1924 din 11 septembrie 2013 privind modalitatea de finalizare a proiectelor depuse in cadrul apelurilor cu nr. 88 si 107 "Burse doctorale" cofinantate din Fondul Social European.

Monitorul Oficial nr. 596

Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 608 din 16 ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ajutor rapid si competent in cunoasterea, interpretare si aplicarea  legislatiei specifice activitatilor comerciale din Romania!

CD-ul Ghidul angajatorului din Comert: Legislatia muncii, Salarizare si Contributii va ajuta sa respectati obligatiile ce va revin prin lege, dar si drepturile angajatului dvs.

Va oferim solutia optima: CD-ul Ghidul angajatorului din Comert: Legislatia muncii, Salarizare si Contributii!:

Va aduce siguranta in respectarea legii.
Va economiseste timpul.
Va economiseste energia.
Elimina stresul.
Va simplifica munca.
Va salveaza bugetul!

 

Detalii aici >>>


Club Legislatia Muncii
Codul muncii

Am citit in codul muncii ca un CMI nu este valid daca nu se face in baza unui certificat medical. Cand am venit in firma am intrebat despre necesitatea unui certificat medical, dar mi s-a comunicat ca nu trebuie sa aduc. Intrebarea mea este: care sunt consecintele acestui fapt?

Eu, ca si angajata, ce am de pierdut?

Angajatorul poate fi tras la raspundere pentru ca a intocmit un contract in acest mod? (fara a solicita un certificat medical?)

Mentionez ca lucrez ca expert accesare fonduri europene si inca nu am semnat contractul de munca.

.....Cititi mai departe Detalii
Stimatii nostri cititori fideli,

Pentru toti cei care lucreaza cu Legislatia Muncii si au vechime solida in domeniu, Cartea Verde reprezinta un nume cat se poate de puternic.

Cine nu-si mai aduce aminte de Cartea Verde care era cea mai citita carte despre Codul Muncii in anii 2000? Ei bine, aceasta a fost reeditata!

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei! Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

"Biblia" oamenilor din Legislatia Muncii, Cartea Verde, are acum TOATE modificarile aparute in Codul Muncii si Salarizare in ultimii 10 ani, explicate practic, cu zeci de exemple si modele. Practic, aici gasiti tot ce trebuie sa stiti despre CUM, CAND si IN CE FEL sa aplicati noile modificari legislative.

Detalii aici >>>


Social
Elevii finalisti ai "Zentiva Express" ar putea lucra in compania farmaceutica

Zentiva Romania a desemnat cei 12 tineri finalisti ai programului de recrutare Zentiva Express, editia a II-a. Finalistii vor beneficia de o bursa de studiu pe durata anului scolar 2013-2014. La finalizarea acestuia, odata cu obtinerea diplomei de Bacalaureat, ei ar putea sa primeasca o oferta de angajare in cadrul companiei.

Programul este realizat in parteneriat cu Scoala de Valori si se adreseaza elevilor din liceele cu profil tehnic interesati de o cariera in domeniul productiei farmaceutice.

Prima editie a fost desemnata „Cel mai bun program de selectie si recrutare in 2012”, in cadrul Galei Premiilor de Excelenta HR Club.

In programul Zentiva Express s-au inscris initial 250 de elevi de clasa a XI-a din colegii tehnice din tara, numar dublu fata de prima editie. Dintre acestia, au fost selectati 50 de elevi care au participat la un atelier de educatie nonformala, intre 1 si 5 iulie. La sfarsitul atelierului au fost selectati 30 de ...

.....Cititi mai departe Detalii
IRL

Foloseste chiar de maine raspunsurile date de specialistii nostri.


Intrebarea nr. 1: Vrei sa stii cand si cum se poate modifica salariul unui angajat?
Simplu: mergi la sectiunea Salariu si Remuneratia angajatului.

Intrebarea nr. 2: Vrea cineva sa-i explici cand pot fi cititile e-mailurile angajatilor?
Raspunsul: mergi sectiunea Reguli interne

Intrebarea nr. 3: Care sunt clauzele pe care nu avem voie sa le punem in contractul de munca?
Sfatul specialistului: sectiunea  Contractul de Munca

Intrebarea nr. 4: Cum dam un avertisment pentru indisciplina si ce inseamna el?
Raspunsul: sectiunea Disciplina muncii

Intrebarea nr. 5: Pot sa-i retin din salariu unui angajat care a gresit grav?
Raspunsul: sectiunea Salarizarea

Intrebarea nr. 6: Avem o angajata care se intoarce din Concediul de Ingrijire a Copilului. Ce acte trebuie sa aduca?
Raspunsul: sectiunea Suspendare CIM.

Intrebarea nr. 7: Avem un angajat care mi-a adus demisia si vrea sa plece acasa chiar astazi. Poate sa faca asta?
Raspunsul: sectiunea Incetare CIM.

Intrebarea nr. 8: Avem un post liber si vrem sa angajam pe cineva. E obligatoriu sa anuntam mai intai in cadrul firmei sau putem aduce pe    cineva din afara?
Raspunsul: sectiunea Angajarea in munca.

 

detalii aici >>>
 “Drepturile angajatilor in Romania”:

Coordonatele trasate de Codul muncii

• Dreptul la salarizare pentru munca depusa

• Dreptul la repaus zilnic si saptamanal

• Dreptul la concediu de odihna anual

• Dreptul la egalitate de sanse si de tratament

• Dreptul la demnitate in munca

• Dreptul la dosarul personal - un drept tot mai interesant si mai „european”

• Dreptul la securitate si sanatate in munca

• Dreptul de a lua parte la determinarea si ameliorarea conditiilor de munca si a mediului de munca

• Dreptul de acces la formarea profesionala

• Dreptul la informare si consultare

• Dreptul la protectie in caz de concediere

• Dreptul de a participa la actiuni colective

• Dreptul de a constitui sau de a adera la un sindicat

• Dreptul la confidentialitatea datelor si aspectelor cu caracter personal

• Drepturile salariatelor gravide sau care au nascut recent.

• Dreptul la reducerea timpului de lucru in anumite situatii specifice

• Dreptul la reintegrare in munca

• Dreptul la protectie sociala

• Dreptul la respectarea regimului legal al orelor suplimentare

• Avansarea (promovarea) – un drept al salariatului?


... detalii aici >>>

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586