Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
In atentia angajatorilor si a unor persoane fizice: Depuneti la timp formularul 600

Va reamintim ca aveti obligatia, in cazul in care indepliniti una dintre conditiile pe care vi le prezentam mai jos, sa completati si sa depuneti la timp Formularul 600.

In atentia persoanelor fizice prevazute la art. 296^21 alin. 1) lit. a) - e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, intreprinzatorilor titulari ai unei intreprinderi individuale; membrilor intreprinderii familiale; persoanelor cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice; persoanelor care realizeaza venituri din profesii libere; persoanelor care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla ca, in cazul in care beneficiaza de concedii si indemnizatii pentru cresterea copilului, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stimate manager HR al unei firme prestatoare de servicii de transport,

Descopera cel mai rapid mod de a te informa! Afla in orice moment, care sunt reglementarile prevazute de lege pentru alcatuirea dosarului personalului angajat in firma tal Fie ca obiectul de activitate al firmei prevede transportul de marfuri, animale sau copii, legea trebuie respectata!

 
Legea cere multe. Asigurati-va baza dvs. de informatii legislative care va scoate din incurcatura, ori de cate ori sunteti „prins in corzi”. Stocate pe CD-ul Ghidul angajatorului din Transporturi: SSM, Legislatia muncii, Salarizare si contributii, informatiile va ajuta sa:
Stii care este documentul de care ai nevoie
Stii cum arata
Stii cum trebuie completat.

Cheltuieli de transport la reintoarcerea saptamanala la domiciliu. Cum decontam?

Analizam mai jos cazul unei societati care a angajat, din august 2012, cu contract de munca, un specialist, cu domiciliul in alta regiune al tarii, la peste 300 km. Angajatul locuieste in localitatea unde se afla sediul angajatorului. In contractul individual de munca este prevazuta decontarea cheltuielilor de transport, pentru deplasarea angajatului la familia acestuia, in zilele libere de sambata si duminica, de maximum 4 ori pe luna.

Vom vedea astfel cum va proceda angajatorul in ce priveste regimul fiscal al acestor cheltuieli de transport, justificate cu bilete de calatorie.

Precizam astfel ca potrivit art. 55 alin. 4 lit. a din Codul fiscal nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, precum si costul prestatiilor pentru tratament si odihna, inclusiv transportul pentru salariatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariatii ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stimatii nostri cititori fideli,

Pentru toti cei care lucreaza cu Legislatia Muncii si au vechime solida in domeniu, Cartea Verde reprezinta un nume cat se poate de puternic.

Cine nu-si mai aduce aminte de Cartea Verde care era cea mai citita carte despre Codul Muncii in anii 2000? Ei bine, aceasta a fost reeditata!

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei! Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

"Biblia" oamenilor din Legislatia Muncii, Cartea Verde, are acum TOATE modificarile aparute in Codul Muncii si Salarizare in ultimii 10 ani, explicate practic, cu zeci de exemple si modele. Practic, aici gasiti tot ce trebuie sa stiti despre CUM, CAND si IN CE FEL sa aplicati noile modificari legislative.

Detalii aici >>>


Noua din zece angajati romani sunt afectati de violenta psihica la locul de munca

Rezultatele unui nou sondaj arata ca circa 90% dintre angajatii romani considera ca managerii lor isi agreseaza psihic subalternii, motiv pentru care cei mai multi dintre salariati se simt umiliti la locul de munca, suprasolicitati sau confuzi cu privire la sarcinile pe care le au de indeplinit.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.180 de respondenti, aratand totodata si ca un angajat din cinci considera ca violenta psihica de la locul de munca este generata de conflictele aparute intre colegi.

"Perioada prelungita de criza, pre­siunea tot mai mare pusa de management pentru obtinerea de rezultate si teama angajatilor de a fi concediati au avut efecte semnificative asupra starii psihice a salariatilor.

Tot mai multi angajati sunt umiliti de catre sefi sau de catre colegi, iar acest lucru se transpune imediat in scaderea productivitatii acestora si, cel mai grav, le afecteaza sanatatea", este de parere avocatul specializat in dreptul ...

.....Cititi mai departe Detalii
Ajutor rapid si competent in cunoasterea, interpretare si aplicarea  legislatiei specifice activitatilor comerciale din Romania!


CD-ul Ghidul angajatorului din Comert: Legislatia muncii, Salarizare si Contributii va ajuta sa respectati obligatiile ce va revin prin lege, dar si drepturile angajatului dvs.

Va oferim solutia optima: CD-ul Ghidul angajatorului din Comert: Legislatia muncii, Salarizare si Contributii!:

Va aduce siguranta in respectarea legii.
Va economiseste timpul.
Va economiseste energia.
Elimina stresul.
Va simplifica munca.
Va salveaza bugetul!

 

Detalii aici >>>


Club Legislatia Muncii
incetarea cim in perioada de proba

Buna dimineata, ieri mi-am prezentat cererea de incetare a ctr de munca conform art 31incepand cu data de 25 septembrie. Conform contr sunt in perioada de proba de 120 zile, dar directorul general a zis ca nu este de acord. Daca vreau sa plec, o sa o fac in conditiile lui, ca nu am cum sa predau toate situatiile pana la aceasta data, etc.

Cum sa procedez in continuare, in ideea in care azi ar fi ultima zi de munca si nu stiu cum sa fac cu situatiile. Cui sa le predau deoarece nimeni nu vrea sa le preia daca nu i se spune de catre directorul general. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai repede.
Multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Business Insider: In ce tari ale lumii se munceste cel mai mult

Potrivit statisticilor Organizatiei Economice pentru Cooperare si Dezvoltare (OECD), exista tari in care oamenii muncesc mai mult si tari in care aproape nimeni nu se speteste la serviciu.

Cifrele rezultate din analiza OECD au fost transpuse intr-o analiza a stilului de viata si de munca apartinand unor oameni din diferite colturi ale lumii.

Statele cuprinse in studiu sunt cele inscrise in baza de date a organizatiei si, de aceea, numai o parte din ele sunt reprezentate pe o harta amanuntita, scrie Business Insider.

Astfel, pe harta respectiva, cu cat culoarea unei tari este mai deschisa, spre portocaliu, cu atat oamenii sunt mai muncitori si mai constiinciosi in indeplinirea sarcinilor profesionale.

Cu cat nuanta tarii este trecuta in culori mai inchise, precum albastrul, cu atat conditiile de munca sunt mai relaxate.

Potrivit statisticilor, care au luat in considerare media orelor lucrate pe saptamana precum si ...

.....Cititi mai departe Detalii

Documentatie completa pentru Departamentul de HR!

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare

+ CADOU
Ghid practic pentru angajarea si integrarea
salariatilor intr-o companie

 

Stimate manager HR,

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 260 alin. 1 lit. p) din atat de celebrul Cod al muncii, republicat, te poate lua insa pe nepregatite.

detalii aici >>>


Dupa ce, pentru identificarea si atragerea candidatilor competitivi, ai avut nevoie sa scoti din arsenalul dotarii cele mai potrivite metode pentru evitarea oricaror dezechilibre in economia firmei, in loc sa rasufli usurat, te trezesti si cu ditamai placinta in fata. Si precis nu te asteapta acolo s-o consumi, ci pare mai degraba ca vrea ea sa te inghita pe tine.

Iar baza legala, o certitudine necesara solutionarii angajarii, ramane in pozitie… activa.
    Cum sa eviti posibilele greseli sau erorile cu priza in contractul de munca?
    Dar omisiunile cu efecte negative asupra bugetului afacerii tale?
   Cum sa abordezi, sa controlezi sau sa reglezi fin, economic si fara efort cele mai eficiente tehnici ale procedurii de angajare?

detalii aici>>>
 

In format tiparit, cu informatii utile, concentrate, succinte pentru ceea ce te intereseaza:

    Care sunt actele necesare la angajare

    Informatii extrem de utile despre Contractul Individual de Munca

    Totul despre partile contractului de munca:

  • Atributiile postului si criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului
  • Contractul de munca pe durata determinata
  • Contractul de munca cu timp partial
  • Contractul cu munca la domiciliu

    Procedura de urmat in cazul angajarii in sectorul bugetar

 

Detalii aici>>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586