Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Concediu crestere copil solicitat de tata. In ce conditii se acorda?

Analizam mai jos cazul unui salariat care doreste sa intre in concediu de crestere si ingrijire copil. Avand in vedere ca sotia acestuia nu lucreaza si nu beneficiaza de concediu de maternitate, vom stabili daca tatal poate intra in concediu de crestere si ingrijire copil imediat dupa nasterea copilului sau daca va trebui sa astepte 42 de zile prevazute pentru lauzie.

Mentionam astfel ca daca mama a beneficiat de concediul de maternitate si nu indeplineste conditia realizarii veniturilor timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii pentru a solicita concediu crestere copil (CCC), acesta poate fi solicitat de catre tatal copilului care indeplineste conditiile cerute de lege.

Concediu crestere copil va fi acordat tatalui numai din cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului.

In cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile legale pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se ...

.....Cititi mai departe Detalii
 

  De la inceputul anului si pana in prezent, Codul Fiscal s-a modificat de patru ori!!!

  Victor Ponta anunta in 2014 noi schimbari privind CAS-ul;

Sunt multe neclaritati pe care va trebui sa le rezolvati pentru a nu avea probleme cu Fiscul si Inspectoratele de Munca! Problema este: cum le rezolvati si cum procedati in cazul specific cu care va confruntati?

Solutia? Consilierul Salarii si Contrubutii. Aflati ACUM tot ceea ce va intereseaza cu privire la:
•    Avantajele in natura
•    Tichete de masa
•    Venituri scutite de impozit pe salariu
•    Concedii si indemnizatii
•    Venituri asimilate salariilor

>> Click aici pentru a consulta curpinsul lucrarii

Noi obligatii de specializare pentru cei care se ocupa de achizitii publice

Potrivit unui anunt facut de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, in baza unui proiect desfasurat in colaborare cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), persoanele care se ocupa de achizitii publice vor trebui sa urmeze cursuri de pregatire, urmate de examene:

"Vom pregati la nivel local cateva mii de oameni pe achizitii publice si nu numai. Vom solicita desemnarea celor care sunt in compartimentele de achizitii, la consilii judetene, municipalitati, dupa care aceste persoane vor fi trecute prin doua cicluri de pregatire. Va fi foarte dura partea de curs, cu verificari, cu examene foarte clare, cine trece de cele doua module primeste un document care sa ateste ca este capabil sa inteleaga fenomenul de achizitii publice, iar un al treilea modul se va referi la formatori".

Acesta a mai declarat ca cei care vor absolvi modulul de formatori vor avea obligatia sa pregateasca un anumit numar de persoane din domeniul achizitiilor ...

.....Cititi mai departe Detalii

Special pentru managerii HR din institutiile publice:

Ghid complet pentru evaluarea performantelor personalului bugetar!

ATENTIE! Evaluarea performantelor este obligatorie si trebuie facuta anual! Ea este esentiala pentru promovarea si salarizarea angajatilor platiti din bani publici!

Detalii aici >>>


Sistemele de invatamant poarta vina pentru unele lipsuri de pe piata muncii

Nu este o noutate faptul ca in fiecare an, dupa absolvire, valuri de tineri incearca sa isi gaseasca un loc de munca, insa fara succes.

Discrepante majore intre cerintele pietei muncii si pregatirea profesionala a tinerilor par sa se accentueze de la an la an.

Eurodeputata slovaca Katarína Neved'alova a prezentat recent un raport despre situatia tinerilor cu educatie, dar fara un loc de munca.

Raportul adoptat la 17 septembrie de catre comisia pentru cultura raspunde mai multor intrebari:

Sistemele educationale variaza in statele membre, dar care sunt slabiciunile acestora in general?

Sistemele educationale UE nu reflecta cerintele de pe piata muncii. Numarul de absolventi este mare, dar mare este si numarul somerilor, deoarece educatia nu corespunde necesitatilor de pe piata.

Tinerii, cand hotarasc ce vor sa studieze, trebuie sa se gandeasca bine ce pot face apoi cu acele studii.

Stim care sunt si care vor fi nevoile ...

.....Cititi mai departe Detalii
Pensii facultative. Ghidul angajatorului!

Un ghid practic, destinat sa te ajute sa iei cea mai buna decizie referitoare la procedura de pensionare privata.

Solutii lipsite de riscuri

Articularea prevederilor legale si manageriale in propriul interes

Maximizarea rezultatelor si reducerea cheltuielilor

Si tu poti avea initiativa unei pensii facultative! Un plus pentru angajati si angajatori deopotriva!

 

Detalii aici >>>


Club Legislatia Muncii
concediu paternal

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani, vreau sa ma intorc mai devreme la munca. Tatal mai poate beneficia de o luna de concediu paternal?

La locul lui de munc a fost informat ca nu mai are dreptul deoarece eu am intrerupt CIC-ul.

Va multumesc!

.....Cititi mai departe Detalii

Harta completa a tuturor veniturilor platite de angajatori - Contributii si Impozite

Va oferim Harta Completa a Veniturilor – Contributii si Impozite, harta indispensabila oricarui birou din departamentul dvs, acum in format de buzunar si plansa de perete!

Harta Completa a Veniturilor – Contributii si Impozite va ofera intr-o forma perfect organizata, sub forma de tabele si clase,  toate datele de referinta pentru ca dvs sa luati cele mai bune decizii cu privire la plata contributiilor si impozitelor. Pentru utilitate maxima, harta poate fi asezata pe peretele biroului dvs, dand intregului departament acea imagine profesionala esentiala.


Editie de buzunar si plansa de perete>>>


Social
Medicii italieni fac operatii pe inima la spitalul de copii Marie Curie

O echipa de specialisti italieni de la clinica San Donato din Milano va incepe luni primele operatii de chirurgie cardiaca pediatrica la Spitalul de copii Marie Curie.

Aceasta este prima misiune de acest tip din cadrul programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice initiat de Ministerul Sanatatii in colaborare cu clinica San Donato si fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo, informeaza un comunicat remis Agerpres de Ministerul Sanatatii.

In vederea desfasurarii in conditii optime a misiunii, o echipa de specialisti a verificat duminica toata aparatura si echipamentele medicale din sala de operatie si terapie intensiva din cadrul Spitalului de copii Marie Curie.

Toate sunt in stare de functionare, pregatite pentru inceperea interventiilor, se arata in comunicat.

Misiunea va dura pana joi, 26 septembrie, timp in care se vor efectua mai multe operatii pentru corectarea unor malformatii congenitale cardiace.

Activitatea chirurgicala ...

.....Cititi mai departe Detalii

Legislatia Muncii. Cele mai utile acte normative

7 argumente pentru a achizitiona LEGISLATIA MUNICII – Cele mai utile acte normative, editia de buzunar

1. Lucrarea, supla si intr-un format accesibil unei intrebuintari facile, este busola oricarui practician in domeniul raporturilor de munca. Contine informatii vitale functionarii optime a departamentului de resurse umane!

2.  Ansamblul informatiilor utile cuprinse in culegere te ajuta sa strabati cu usurinta labirintul legislatiei muncii. Reprezentand o sursa de informare autorizata adresata managerului de resurse umane, directorului general, directorului economic, contabilului-sef, managerului/asistent-managerului sau patronului.

3. In acord cu ultimele modificari legislative survenite, materialul, cu un spectru larg de informare, anuleaza vulnerabilitatea ta in fata controalelor ITM.

4. Cele mai uzuale acte normative de drept al muncii, cu toate transformarile survenite in Monitorul Oficial, angajari, concedieri, contributii, salarizare, concedii, conflicte de munca, delegare, detasare, demisie, perioada de proba, preaviz..., te ajuta sa-ti desfasori munca in conditii de securitate absoluta!

5. Materialul iti da posibilitatea nu numai sa iei contact din punct de vedere al continutului cu fiecare act normativ, dar si sa aplici corespunzator prevederilor legislatiei muncii, tinand cont de noutatile introduse. Numai asa vei putea asigura o gestionare corecta a activitatilor din cadrul Departamentului de Resurse Umane.

6. Lucrarea este in format tiparit, o editie de buzunar, flexibila unei utilizari indelungate!

7. Cartea, editata de Rentrop & Straton, liderul informatiilor specializate din Romania de peste 15 ani, este un produs unic pe piata de profil, intr-o
varianta agreata de foarte multi profesionisti – hartia!
 
...detalii aici >>>


Atentie!
Inspectorii ITM verifica la sange tot ce tine de sanatatea si securitatea in munca!

 


Stimate angajator,

Poate ca standardul OHSAS 18001:2008 nu va spune mare lucru.
Dar trebuie sa stiti ca el este un document vital, care are legatura cu cel mai important domeniu pe care trebuie sa-l gestionati in firma dvs.: sanatatea si securitatea in munca.

Astfel, OHSAS 18001:2008, elaborat de Uniunea Europeana, inglobeaza toate cerintele legale referitoare la SSM, cerinte care pot fi extinse
dincolo de “granitele” firmei dvs., spre toate sectoarele ce pot fi afectate de activitatile pe care le desfasurati.

La ce va este util acest standard?

Standardul OHSAS 18001:2008 va ajuta foarte mult atunci cand puneti la punct sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale in firma, in special atunci cand identificati potentialele pericole, evaluati riscurile si stabiliti modalitatile de control.

El a fost elaborat tocmai ca raspuns la cerintele companiilor de a avea un standard recunoscut pe linie de SSM, fata de care sa isi poata evalua si certifica propriile sisteme de management in domeniu.

Detalii aici >>>Ce spune, concret, Standardul OHSAS 18001:2008?
Care sunt cerintele legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca?
Care este structura sistemului de management al securitatii si sanatatii in munca?
Ce documentatie trebuie sa intocmiti?Sunt intrebari vitale la care va raspunde cel mai nou produs al Grupului de informatii specializate Rentrop & Straton: Ghid practic de implementare a sistemului de management SSM.


Foarte pe scurt, acest Ghid va permite sa implementati in firma dvs. un sistem de management SSM respectand toate cerintele legale.

Cu precizarea ca aceste cerinte nu sunt deloc putine si, logic, unele dintre ele pot fi usor scapate din vedere.

Ganditi-va numai la cat de stufoasa este Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, la normele metodologice de aplicare si la numeroasele HG-uri in domeniu. “Sansele” de gresi sunt, in consecinta, foarte mari.

 

Detalii aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586