Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Stimate responsabil de resurse umane,

Cate documente/ formulare completati pe zi, intr-o institutie publica,?

Cata energie investiti pentru a gasi ceea ce va trebuie?

Sunteti sigur ca ati gasit formularele aplicabile in institutiile publice?

Legislatie pentru institutii publice sau domeniul privat? Aceasta-i intrebarea! E timpul sa-i gasiti raspunsul!

Click aici pentru a economisi 85% din timpul alocat acestei sarcini


Colectia completa de Documente si Formulare, gata redactate pentru departamentul de Relatii de Munca din cadrul unei Institutii Publice!


Legislatia Muncii
Din 2014, se vor plati plati contributii la sanatate pentru veniturile din chirii

Incepand cu 2014, persoanele care obtin venituri din chirii vor fi obligate sa achite contributii la sanatate. In cazul in care aceste noi reglementari se vor respecta, incasarile la bugetul de stat ar trebui sa ajunga la 165 de milioane de euro pe an.

"Daca toate contractele de inchiriere ar fi declarate la Administratia Fiscala, statul ar putea incasa prin introducerea CAS-ului pentru proprietari sume substantiale avand in vedere ca doar in Capitala sunt inchiriate circa 80.000 de locuinte", a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.net.

In cazul in care, de anul viitor, proprietarii din Bucuresti vor plati contributii la Sanatate de 5,5%, atunci statul ar putea sa obtina 165 milioane de euro din asigurarile de sanatate, in conditiile in care toate contractele ar fi declarate la Administratia Fiscala.

In ceea ce priveste baza de calcul, Ministerul de Finante a intocmit un Proiect de Ordonanta de Urgenta in acest sens, iar ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate cititor,

Regulamentul Intern este documentul prin care poti instaura in firma ta climatul de munca, performanta si disciplina pe care le doresti!

 
Daca iti doresti:
 
 Eliminarea amenzilor din partea autoritatilor (ITM, Inspectia Muncii etc.)
 Acoperire legala in cazul unor conflicte cu angajatii
 Corelarea legislatiei in vigoare cu cerintele interne ale companiei/ firmei
 Obtinerea unui Regulament Intern perfect functional care ajuta activitatea companiei, iti protejeaza bugetul si in plus iti apara spatele permanent...
 
 

Numirea in functie poate fi facuta numai printr-un contract de colaborare?

Prin cele ce urmeaza, se va stabili in ce masura este posibila angajarea unui nou director general si incheierea cu acesta a unui contract de prestari servicii, urmand ca numirea in functie sa aiba la baza doar contractul amintit.

In cazul societatilor comerciale pe actiuni sunt aplicabile, in ceea ce priveste numirea directorilor, prevederile art. 143 din Legea 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Astfel, conform acestor prevederi:

Art. 143. - (1) Consiliul de administratie poate delega conducerea societatii unuia sau mai multor directori, numind pe unul dintre ei director general.

(2) Directorii pot fi numiti dintre administratori sau din afara consiliului de administratie.

(3) Daca prin actul constitutiv sau printr-o hotarare a adunarii generale a actionarilor se prevede acest lucru, presedintele consiliului de administratie al societatii poate fi numit si director general.

(4) In ...

.....Cititi mai departe Detalii

Conform recomandarilor Ministerului Muncii (si cu participarea a 15 experti in domeniu), Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei.
 

... vezi Sumarul Complet Aici »
 

Atentie: Tirajul este limitat. Daca doriti sa primiti un exemplar va rugam sa completati astazi Formularul de Inscriere
 

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »

Club Legislatia Muncii
interval contract munca pe durata determinata

Buna ziua.
Va rog frumos am o intrebare legata de perioada pt care este incheiat un contract de munca pe durata determinata.

Concret, am intocmit un contract de munca pe durata determinata de 3 luni pt un salariat care a inceput munca in 17.09.2013. Initial am scris in contract '' pe perioada cuprinsa intre data de 17.09.2013 si data de 17.12.2013", apreciind ca data de 17.12.2013 este data la care expira contractul de munca conf art. 56 lit "i" din CODUL MUNCII ( in cazul in care nu doresc sa-l mai prelungesc. O colega de la contabilitate a considerat ca nu este corect asa si trebuia scris in contract ultima zi in care mai vine la munca, respectiv data de 16.12.2013 .
Din 2003, de cand a intrat in vigoare Codul Muncii actual, am tot intocmit contracte pe durata determinata pe care le-am si operat in carnetele de munca pe care ITM -ul mi le-a vizat, avand ca perioada trecuta in contract prima zi de munca ( in cazul de fata 17.09.2013 ), respectiv ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului -

Procedura completa la angajare, impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

 

Click aici pentru detalii>>>


Legislatia Muncii
Ce noi asteptari au salariatii

Asteptarile cu privire la ceea ce ar trebui sa ofere un loc de munca unui salariat s-au modificat fata de anul trecut, schimbari importante fiind semnalate la angajatii din zonele bogate in oferte de lucru.

Astfel, asteptarile salariale ale persoanelor din Bucuresti au crescut in 2013 cu pana la 25% mai mult, prin comparatie cu asteptarile celor din provincie, indiferent de nivelul de experienta, informeaza Realitatea.net.

Un studiu facut de Catalyst Consulting arata ca un tanar din Bucuresti, fara experienta profesionala, care studiaza sau a absolvit o facultate cu profil economic, are asteptari salariale in jurul a 1.500 de lei net, fata de aproximativ 1.300 lei net in 2012.

Totodata, pretentiile salariale din partea celor care au experienta in domeniu intre 3 si 5 ani au crescut fata de 2012. Daca anul trecut o persoana cu background economic si cu un astfel de nivel de experienta avea asteptari in jurul a 3.200 de lei net, asteptarile sale au ...

.....Cititi mai departe Detalii

La nivel national se inregistreaza 11.800 locuri de munca vacante

ANOFM a emis un nou comunicat prin care informeaza cu privire la cele 11.800 de locuri de munca vacante la 18 septembrie a.c. Astfel, in evidentele Agentiei au fost inregistrate 11.832 locuri de munca, in data de 18 septembrie 2013. Cele mai multe posturi vacante erau in: Cluj - 1849, Bucuresti - 920, Iasi - 689, Brasov - 621, Hunedoara - 535, Satu-Mare - 445, Arges - 412 si Timis - 407. La polul opus, se afla judetele: Salaj - 76, Tulcea - 71, Buzau - 53, Mehedinti - 39, Suceava - 23, Caras-Severin - 11, Bacau - 8.

Persoanele cu studii superioare aveau la dispozitie 906 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 99- programator, 33 -inginer mecanic, 21- consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala, 21 -inginer de sistem in informatica, 19- inginer economist, 16- contabil, 16- proiectant inginer de sisteme si calculatoare, 15 -inginer constructii civile, industriale si agricole, 15- manager proiect, 14- farmacist etc.

Majoritatea posturilor (10.926) ...

.....Cititi mai departe Detalii


Ultimele modificari legislative iti creeaza probleme?

Salveaza-te cu ghidul esential "Agricultura. Legislatia muncii, Salarizare si Contributii"!

Legislatia Muncii - Salarizare - Contributii

Toate noutatile din domeniul agricol! Legislatie comentata!
Studii de caz pentru o practica impecabila! Temeiuri legale!

 

Pentru ca agricultura acopera aproape toate procentele preocuparii tale zilnice..., este momentul sa-ti cladesti o baza teoretica vitala in munca desfasurata! Pentru o practica corecta! Legala. Specialistii Rentrop & Straton te ajuta sa cunosti si sa aplici legea corespunzator in orice situatie, vizand activitatile specifice agriculturii:

Agricultura. Legislatia muncii, Salarizare si Contributii!
Un ghid complet! Singurul de pe piata de profil care acopera toate nisele aferente domeniului in cauza! … Click aici pentru detalii >>>

Social
Ministrul Economiei: Avem nevoie de crestere de peste 2% din PIB pentru a ne apropia de tarile din Vest

Economia romaneasca functioneaza pe zona industriei si pe zona exporturilor, dar are vulnerabilitati pe zona consumului si pe cea a investitiilor.

Romania trebuie sa depaseasca pragul psihologic de 2% crestere a PIB pentru a recupera decalajele cu celelalte tari ale Uniunii Europene.

Anuntul a fost facut de Varujan Vosganian, ministrul Economiei, in cadrul conferintei "Risk Management in finantarea companiilor romanesti", organizata de Legal Magazin si Business Mark, in parteneriat cu Ministerul Economiei, anunta Agerpres.

Ministrul a afirmat ca exista doua paliere pe care economia romaneasca functioneaza si doua pe care prezinta vulnerabilitati.

Astfel, ea functioneaza pe zona industriei si pe zona exporturilor, dar are vulnerabilitati pe zona consumului si pe cea a investitiilor.

Vosganian a afirmat ca industria merge fara consum pentru ca reuseste sa exporte in strainatate.

Fata de 2008, firmele exporta cu 13—14 miliarde ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va oferim seturi de siguranta auto – trusa, triunghiuri si stingator + vesta reflectorizanta cadou – complete si omologate, in conformitate cu toate prevederile Ordinului 987/2007! Capatati astfel siguranta ca veti trece cu bine peste orice control in trafic!
 
Set de siguranta auto: omologat, certificat, complet, impecabil
Termen de valabilitate: 24 de luni trusa de prim ajutor, 36 de luni stingatorul de incendii
Livrare: direct la adresa indicata de dvs.
Plata: la livrare
Garantie: daca va razganditi, indiferent de motiv, aveti la dispozitie 30 de zile in care puteti returna setul in amabalajul original. Veti primi inapoi suma achitata, fara nicio intrebare din partea noastra.

Click aici pentru informatii suplimentare
despre cum puteti evita o amenda de 335 de lei!


Sanatate
Cum sa faceti fata stresului

Una dintre caracteristicile oamenilor remarcabili este abilitatea de a stapani stresul. Nu este vorba de eliminarea stresului din viata, ci este important cum facem fata stresului.

Ce se intampla cand stresul nu este bine controlat?

* Oboseala si energie scazuta.

* Mancarea excesiva si imposibilitatea de a slabi.

* Ameteala dimineata.

* Lipsa dorintei de sex.

* Dependenta de cafeina, zahar sau  ...

.....Cititi mai departe Detalii


Cuprinsul lucrarii
         Evaluarea cadrelor didactice
         Evaluarea personalului MAI
         Evaluarea functionarilor publici
         Evaluarea personalului contractual din justitie
  
         Decizia de numire a Comisiei de evaluare
         Convocarea salariatilor la evaluare
         Fisa postului
         Fisa de evaluare
         Raportul de evaluare propus
         Notificarea angajatului privind rezultatul propus al evaluarii
         Rezultatul examinarii contestatiei si Raportul de evaluare aprobat
         Notificarea salariatului privind rezultatul final al evaluarii
 

XI. Practica judecatoreasca, spete, exemple

>>> click aici pentru detalii

 


Ghidul practic de completare in Revisal”, te ajuta sa te ajuta sa:

 lamuresti propriile semne de intrebare legate de Registrul general de evidenta a salariatilor
afli care sunt problemele de care s-au izbit colegii tai de breasla
inveti din raspunsurile specialistilor cum sa eviti/ preintampini astfel de probleme in firma
inveti sa iei decizii corecte din punct de vedere legal, admise in instanta ca argumente puternice
eviti amenzile instituite de autoritati pentru intarzieri sau pentru incalcarea legii. Mai ales acum cand cuantumul maxim al amenzilor se ridica la 5000 lei!
 
Dar asta nu e tot ce iti ofera „Ghidul practic de completare in Revisal”.
 
Descopera aici restul beneficilor >


Stiti care sunt solutiile de suspendare
a activitatii salariale?

 
 
Motivele economice, tehnologice, structurale sau similare care determina intreruperea temporara a activitatii ofera posibilitatea ca salariatii sa beneficieze de o indemnizatie platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

Aceasta tema o puteti consulta integral in lucrarea: Consilier Salarii si Contributii.

Si lista continua…click aici pentru detalii

Aflati doar acum tot ce va intereseaza cu ajutorul Consilierului Salarii si Contributii!

Sute de oameni ne-au scris si ne-au intrebat cum sa procedeze in conformitate cu noua legislatie pentru a nu fi pasibili de amenzi de la ITM. Pentru a va veni in ajutor, am apelat la specialisti din Ministerul de Finante si Ministerul Muncii. Cei care au realizat legile au editat EXCLUSIV pentru dumneavoastra lucrarea.

Sunt multe neclaritati pe care va trebui sa le rezolvati pentru a nu avea probleme cu Fiscul si Inspectoratele de Munca! Problema este: cum le rezolvati si cum procedati in cazul specific cu care va confruntati?
 
Solutia? Consilierul Salarii si Contrubutii. Aflati ACUM tot ceea ce va intereseaza cu privire la:
 
Metode de optimizare a veniturilor din salarii (sau cum sa platiti statului cat mai putin posibil - in perfecta legalitate) >> click aici pentru a vizualiza tot cuprinsul lucrarii

CONTRIBUTII SOCIALE
 
Aveti la dispozitie:
  • Cuprins si Index Detaliate
  • Motor Performant de Cautare
  • Actualizarea tuturor informatiilor de pe CD, timp de 12 luni de la achizitionarea CD-ului . >> click aici pentru detalii
  • Raspuns personalizat la intrebarile dumneavoastra de salarizare, contributii si legislatia muncii, garantat, in maximum 24 de ore, din partea celor mai buni specialisti.
  • Livrarea gratuita a CD-ului, in cel mai scurt timp . >> click aici pentru detalii

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss