Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Controale cu tinta precisa de la ITM!


Se verifica fisele de post si fisele de evaluare ale angajatilor!

Pentru a elimina riscul oricaror nereguli si pentru a fi protejat in fata oricarui control, va oferim instrumentul de lucru perfect: CD-ul 17 de fise de evaluare in concordanta cu 17 de fise de post.

Detalii click aici>>
Legislatia Muncii
Suspendarea contractului de munca in conditiile noului Cod de procedura penala

Prin Legea nr. 255/2013 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitiile procesual penale, publicata in Monitorul Oficial, nr. 515 din 14 august 2013, modificata prin Ordonanta de Urgenta nr. 3/2014, publicata in Monitorul Oficial nr. 98 din 7 februarie 2014, Codul muncii a fost modificat.

Atentie!
S-a introdus un nou caz de suspendare din initiativa angajatorului, anume art. 53 lit. c1 potrivit caruia: „in cazul in care impotriva salariatului s-a luat, in conditiile Codului de procedura penala, masura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cautiune, daca in sarcina acestuia au fost stabilite obligatii care impiedica executarea contractului de munca, precum si in cazul in care salariatul este arestat la domiciliu, iar continutul masurii impiedica executarea contractului de munca”.

Noul text are in vedere 3 situatii ...

.....Cititi mai departe Detalii
Ministerul Sanatatii propune ca programul de munca sa fie readaptat pentru zilele caniculare

Ministerul Sanatatii emite o noua recomandare adresata tuturor agentilor economici. In vederea prevenirii accidentelor legate de canicula, programul de lucru poate fi adaptat, asigurandu-se astfel protectia sanatatii angajatilor.

Cele mai expuse sectoare de activitate sunt cele in care angajatii lucreaza in aer liber, fie ca discutam despre agricultura, constructii sau autostrazi.

"Pentru protectia persoanelor incadrate in munca si ameliorarea conditiilor de munca, este recomandat ca angajatorii sa reduca intensitatea si ritmul activitatii fizice in zilele cu temperaturi inalte. De asemenea, este bine sa asigure....

.....Cititi mai departe Detalii

Documentatie completa pentru Departamentul de HR!

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare

+ CADOU

Ghid practic pentru angajarea si integrarea salariatilor intr-o companie


In format tiparit, cu informatii utile, concentrate, succinte pentru ceea ce te intereseaza:

Care sunt actele necesare la angajare

Informatii extrem de utile despre Contractul Individual de Munca

Totul despre partile contractului de munca

Procedura de urmat in cazul angajarii in sectorul bugetar

Mai multe detalii aici>>

ANOFM: 15.866 locuri de munca vacante la nivel national pe 12 august. Ce joburi sunt la mare cautare?

Marti, 12 august, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) erau disponibile 15.866 locuri de munca, dupa cum urmeaza: Bucuresti - 1776, Cluj - 1606, Prahova - 1531, Arad - 932, Arges – 716 si Iasi – 674. La polul opus, se aflau judetele: Ialomita - 81, Suceava - 77, Salaj - 77, Mehedinti - 20, Bacau – 8 si Caras-Severin – 5.

Persoanele cu studii superioare aveau la dispozitie 1047 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 89 programator, 61 inginer mecanic, 32 referent, 30 inginer nave, 25 inginer productie, 24 analist, 24 inginer constructii civile, industriale si agricole, 24 inginer de sistem software, 22 specialist marketing etc.

14.819 de locuri de munca se adresau persoanelor cu studii medii, profesionale si lucratorilor necalificati, dintre care: 1.475 confectioner-asamblor articole din textile, 1.087 muncitor necalificat in industria confectiilor, 573 muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, ...

.....Cititi mai departe Detalii
Club Legislatia Muncii
poate tatal sa stea in concediu paternal mai mult de o luna?

In 21 noiembrie copilul meu implineste 2 ani,pe 22octombrie trebuie sa incep lucru iar sotul doreste sa ramana in concediu paternal,intrebarea mea este daca sotul poate ramane mai mult de o luna in concediu paternal de exemplu:eu sa merg la munca din 22 septembrie 2014(sau mai repede,in functie de durata de aprobare a dosarului) iar sotul sa ramana in concediu paternal.Va multumesc,astept raspuns urgent.

.....Cititi mai departe Detalii


Social
Se impune un plan national pentru Alzheimer

In Romania, spre deosebire de tarile europene, boala Alzheimer nu beneficiaza de niciun fel de servicii de ingrijire comunitara, ramanand "incremenita" in aceeasi situatie ca in secolul trecut, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, conf. dr. Catalina Tudose, presedinta Societatii Romane Alzheimer.

In Romania exista aproximativ 200.000 de cazuri cu boala Alzheimer, din care diagnosticate si tratate sunt 10-15%, comparativ cu 50-60% in alte tari, a precizat conf.dr. Catalina Tudose, in deschiderea Conferintei Nationale Alzheimer.Explicatiile acestui fenomen se pot gasi in stigma legata de boala psihica si dementa, de mentalitatile gresite conform carora dementa este un proces firesc al imbatranirii si "nici nu se poate face nimic", a explicat medicul.

Potrivit dr. Catalina Tudose, toate acestea demobilizeaza oamenii sa ceara ajutor si sa consulte medicii.Potrivit medicului specialist, in tara noastra, dementa Alzheimer este singura forma de dementa recunoscuta ca ...

.....Cititi mai departe Detalii

Aveti in firma
Trusa Sanitara OBLIGATORIE de prim ajutor functionala?
O trusa ce contine produse EXPIRATE se sanctioneaza cu amenda de 6.000 de lei!


Sunteti pasibili de amenda chiar daca aveti trusa sanitara fixa de prim ajutor, dar medicamentele pe care le contine sunt EXPIRATE! Verificati-va ACUM trusa!

Pentru siguranta dvs. financiara va oferim

Kitul de reincarcare a trusei fixe care contine:
 
- Alcool sanitar - 200 ml;
- Rivanol solutie 0,1% - 200 ml;
- Alcool iodat 1% - 200 ml;
- Perogen, comprimate - 1 flacon;
- Leucoplast 2,5 m x 2,5 cm - 1 rola;
- Leucoplast 3 m x 5 cm - 1 rola;
- Pansament individual 2 x 6 cm - 10 buc;
- Pansament cu rivanol 6 x 10 cm - 5 buc;

- Pansament (plasture) 50 x 6 cm - 1 buc;
- Vata medicinala hidrofila sterila, 50 g - 2 buc;
- Compresa tifon sterila 10 x 8 cm x 50 buc - 2 buc. Click aici>>

Important!

Practic, nu exista firma care sa scape de obligatia de a avea trusa sanitara de prim ajutor. Ba mai mult, in cazul activitatilor industriale, agricole, de prestari servicii sau de proiectare-cercetare, trebuie sa existe una la cel mult 25 de angajati.

Asadar, puteti primi amenda si pentru ca nu aveti suficiente truse sanitare de prim ajutor!


Pe langa kitul de reincarcare al trusei, va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale!

Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!


Detalii aici>>
------------

Oferta speciala pentru angajatori

CD-ul "Concedierea Perfect Legala" + cadou "Caietul Seminarului National Concedierea Angajatilor"
CD-ul Concedierea Perfect Legala contine:


- procedura legala de urmat in cazul unei concedieri;

- sfaturi practice (deosebit de utile atunci cand va aflati in situatia dificila de a fi nevoit sa concediati unul sau mai multi angajati);

- modelele de care aveti nevoie (preaviz, notificare, convocare, proces-verbal, avertisment, decizie etc.);

- zeci de studii de caz privind diverse tipuri de concediere.

Detalii aici>>

Profitati acum de aceasta oferta irezistibila si fiti unul dintre putinii angajatori care reuseste sa castige in fata angajatilor!

------------------


Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586