Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Nou! Pachetul Expert SSM pe Tableta

Pachetul Expert SSM contine: 
 
- CD-ul 125 de modele si formulare vitale in SSM;

- Ghid practic de aparare impotriva incendiilor;

- Ghid practic de Securitate si Sanatate in munca.

Pe langa faptul ca include cele 3 instrumente cu informatii specializate atat de necesare unui specialist SSM,  E-Boda Essential A330 dispune de toate functiile pe care ti le-ati putea dori de la o tableta.

Detalii aici>>

Legislatia Muncii
Tot ce trebuie sa stiti despre Documentul portabil A1 pentru detasarea internationala

Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala stabileste regula potrivit careia contributiile sociale se datoreaza in statul in care salariatul presteaza activitate.

De la aceasta regula sunt stabilite doua exceptii in ceea ce ii priveste pe salariati:

- Detasarea internationala pe o perioada de cel mult 24 de luni;
- Pluriactivitatea (activitatea prestata simultan in doua sau mai multe state membre).

Asadar, documentul portabil A1 este obligatriu  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cadoul Rentrop&Straton in 2014

pentru Managerii de Resurse umane & SSM

Pret Unic 100 lei!


...vezi detalii aici >>

Atentie: oferta valabila doar 48 de ore


Sinteza saptamanii
Gravidele... salariati capcana?

Cristina Cristescu in Revista Romana de Legislatia Muncii
In conformitate cu prevederile Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, republicata, protectia juridica a salariatelor gravide se construieste pe doua componente: apartenenta la sexul feminin si existenta maternitatii.

Separat sau impreuna, aceste criterii nu pot constitui un motiv de discriminare.

Atentie!
Este interzisa discriminarea prin utilizarea de catre angajator a unor practici care dezavantajeaza persoanele de un anumit sex, in legatura cu relatiile de munca, referitoare la:
* anuntarea, organizarea concursurilor sau

.....Cititi mai departe Detalii


E oficial: a fost stabilit salariul de baza minim brut pe tara

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 703/15.11.2013, a fost publicata HG nr. 871/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Potrivit actului normativ mentionat, incepand cu 1 ianuarie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna, reprezentand 5,059 lei/ora.

De asemenea, incepand cu 1 iulie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna, reprezentand 5,357 lei/ora.

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului ......

.....Cititi mai departe Detalii
Dictionar esential de evaluare a riscurilor SSM: 12 termeni vitali!

Pentru a asigura securitatea si sanatatea angajatilor, procesul de evaluare trebuie structura astfel incat pericolele si riscurile sa fie analizate.

In mod clar, cand un risc a fost analizat, primul lucru pe care trebuie sa il analizam este daca pericolul a fost eliminat.

Iata in randurile urmatoare 12 dintre cele mai importante notiuni de evaluarea riscurilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca:

eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vatamari ale organismului, produs in timpul procesului de munca ori in indeplinirea indatoririlor de serviciu, situatia de persoana data disparuta sau accidentul de traseu ori de circulatie, in conditiile in care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum si cazul susceptibil de boala profesionala sau legata de profesiune;

accident de munca - vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in ...

.....Cititi mai departe Detalii
Vesti bune: Mamele vor putea obtine alte venituri pe langa indemnizatia de crestere a copilului

1.500 de lei anual. Aceasta este suma pe care mamele o vor putea obtine pe langa indemnizatia de crestere a copiului, muncind de acasa, a anuntat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Mai mult, va amintim faptul ca peste 12.000 de femei care au facut acest lucru si ar trebui sa restituie indemnizatia vor fi amnistiate fiscal.

Ministrul Muncii a declarat ca, in urma unei decizii a Curtii de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului s-a stabilit ca 12.460 de mame, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au incasat venituri suplimentare pe langa indemnizatia de crestere a copilului.

Curtea de Conturi a stabilit ca mamele respective trebuie sa returneze indemnizatiile incasate..

.....Cititi mai departe Detalii
CASMB: Maxim 183 de zile pe an pentru indemnizatia de incapacitate temporara de munca

Durata de acordare a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de maxim 183 de zile in interval de un an, atentioneaza CASMB.

Cele 183 de zile sunt socotite din prima zi de imbolnavire, lucru pe care si angajatorii si medicii care elibereaza concedii medicale trebuie sa il cunoasca.

"Incepand cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de catre medicul specialist pana la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale. Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este mai mare in cazul unor boli speciale si se diferentiaza dupa cum urmeaza: ...

.....Cititi mai departe Detalii
Club Legilastia Muncii
Contract de munca de 8 ore/zi in la 2 angajatori diferiti

Buna ziua!

Este legal sa lucrez la 2 angajatori cu un program de 8 ore/zi.
La unul dintre ei sa am functie de baza unde mi se acorda deducere si la cel de al doilea fara deducere?

Daca da, va rog sa-mi spuneti baza legala.

Daca nu este posibil, deasemenea daca ma puteti ajuta cu o baza legala.
Multumesc anticipat!

.....Cititi mai departe DetaliiSocial
Cum arata camera ideala pentru un viitor elev

Copilul dvs. urmeaza sa intre la scoala in septembrie? Inseamna ca in viata dvs. de familie vor interveni mai multe schimbari.

Este momentul sa strangeti toate jucariile care stau insirate pe jos intr-un cufar spatios si colorat, care poate ramane in camera pe post de obiect decorativ. De asemenea, este cazul sa va luati ramas bun de la personajele din desene animate lipite de pereti.

Nu, nu este un moment trist. Este doar momentul in care micutul dvs. trece intr-o noua etapa a vietii sale. Momentul in care cei mici intra la scoala trebuie pregatit din timp, iar cei mici trebuie sa inteleaga cat este de importanta pentru ei perioada care urmeaza.

Stiu ca aveti impresia ca sunt.

.....Cititi mai departe Detalii

41 de modele de decizii gata intocmite, pregatite pentru a fi completate cu datele dvs. si printate. Mai multe detalii aici »
1. Decizia de incetare CIM cu acordul partilor. Detalii aici

2. Decizie de incetare CIM - deces salariat sau angajator persoana fizica. Detalii aici

3. Decizie de incetare CIM prin Hotarare judecatoreasca de declarare deces sau punere sub interdictie salariat. Detalii aici »

4. Decizie de incetare CIM la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Detalii aici

5. Decizie de incetare CIM ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului individual de munca.
Detalii aici

6. Decizie reintegrare in functie in baza unei hotarari judecatoresti. Detalii aici

7. Decizie de incetare CIM la condamnarea salariatului la executarea unei pedepse privative de libertate.
Detalii aici

...si lista continua

---------------------

Aveti nevoie URGENT de KIT-ul de documente instant obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare

Pret exceptional: 99 lei + TVACine nu stie? Orice procedura de legislatia muncii sau de salarizare prevede intocmirea a tone de documente. Ce-nseamna asta?


  O gramada de timp afectat intocmirii corecte si in timp util a tuturor documentelor necesare

  O mare cantitate de energie pentru:
     a gasi cel mai recent formular ce trebuie completat
     a afla care sunt recomandarile legii privind completarea acestora
    a intocmi documentul/ele cerut /cerute

  Atentie sporita pentru a nu omite niciunul din documentele cerute.

Destula bataie de cap si destule ocazii sa gresiti, omiteti, uitati. Cu alte cuvinte: multe, multe sanse de a primi amenzi din partea ITM sau chiar ANAF.

Concluzia: Pentru ca legea se bazeaza pe sisteme si proceduri bine puse la punct, standardizate si concretizate in diverse formulare ce trebuie completate si indosariate, trebuie sa stiti ce si cum aveti de completat, indosariat/ transmis documentele reclamate de Codul Muncii si Codul Fiscal. Vreti ajutor?


Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586