Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Cadoul ideal: 

Un Smartphone pentru tine si familia ta

... Click aici pentru a beneficia de oferta »

Alege informatiile de specialitate de care ai nevoie si primesti CADOU un smartphone de ultima generatie

... click aici pentru Formularul de Inscriere »

Legislatia Muncii
Amnistie pentru 12.000 de mame cu indemnizatii calculate gresit

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca alaturi de pensionarii care au primit pensii calculate gresit, in proiectul de lege in care li se va oferi amnistie vor fi incluse si mamele care au beneficiat de indemnizatii calculate gresit, mai mari si care au fost chemate dupa mai multi ani sa returneze banii.

"Curtea de Conturi, nu Guvernul, s-a trezit acum ca 12.000 de mame trebuie sa dea bani inapoi de acum 5,4,3 ani...mie mi se pare o interpretare gresita, dar ce sa zic, Curtea de Conturi nu e in subordinea Guvernului.

Ca si in cazul pensionarilor care sunt chemati sa dea inapoi bani pentru greseli ale functionarilor, in cazul acesta pregatim un proiect de lege prin care sa se spuna clar ca cine greseste de acum plateste.

Vor intra toate persoanele care au beneficiat de diverse forme de sprijin, care, din erori ale functionarilor, trebuie sa dea bani inapoi. Mi se pare incorect ca, dupa 5 ani, sa le ceri banii inapoi unor mame, bani pe care nu ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie:


Riscati 1-2 ani de puscarie pentru nereguli aparent minore legate de sanatatea si securitatea muncii in firma dvs.!


6 intrebari-capcana la interviul de angajare. Iata cum se raspunde corect!

Nu a fost si nu va fi niciodata simplu sa fii manager de resurse umane. Iar unul dintre cele mai dificile aspecte este cel referitor la interviul de angajare. Vei pune intrebari-capcana? Evident, din moment ce raspunsurile obtinute vor fi dovezi incontestabile ca persoana din fata ta se potriveste sau nu pentru cerintele postului pe care il va ocupa.

Iata cateva exemple de intrebari si raspunsuri la interviul de angajare, conform autoarei cartii "301 Smart Answers to Tough Interview Questions", Vicky Oliver, redate de BusinessInsider.com:

Intrebarea intervievatorului: Care a fost cea mai dificila situatie morala din cariera ta si cum te-ai descurcat atunci?

Raspuns: Am fost angajat de o doamna care dorea sa plece din companie. Am devenit persoana ei de contact in multe afaceri. Am apelat insa si la restul managerilor, pentru a fi la curent cu deciziile sefei. Astfel, am reusit sa pastrez situatia sub control si toata lumea a fost ...

.....Cititi mai departe Detalii
ANOFM: 12.291 locuri de munca vacante in data de 4 August 2014. In ce domenii se fac angajari?

Potrivit datelor rezultate din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sunt inregistrate 12.291 locuri de munca, in data de 4 August 2014, dupa cum urmeaza:

Bucuresti - 1767, Prahova - 1724, Arad - 784, Arges - 742, Iasi - 549, Cluj - 514, Timis - 430, Bistrita-Nasaud - 348, Satu-Mare - 348, Hunedoara - 342, Neamt - 324, Sibiu - 291, Gorj - 275, Harghita - 270, Ilfov - 270, Brasov - 264, Calarasi - 246, Teleorman - 239, Maramures - 227, Valcea - 197, Tulcea - 179, Olt - 173, Braila - 170, Dambovita - 160, Bihor - 157, Mures - 150, Buzau - 149, Constanta - 141, Galati - 139, Giurgiu - 129, Vaslui - 104, Salaj - 103, Covasna - 83, Alba - 74, Botosani - 62, Ialomita - 46, Dolj - 44, Vrancea - 26, Mehedinti - 19, Caras-Severin - 16, Bacau - 8, Suceava – 8.

La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 874 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 84 ...

.....Cititi mai departe Detalii
Club Legislatia Muncii
Desfacere cim cu acordul partilor

Buna ziua,

In data de 31.07.2014 doi angajati o sa isi faca cerere de desfacere cim cu acordul partilor incepand cu data de 01.08.2014 aprobata de catre administrator.

Decizia se poate face in data de 31.07.2014 si sa fie specificat pe decizie incepand cu data de 01.08.2014 se desface cim cu acordul partilor?Ultima zi de lucru fiind 31.07.....In revisal este bine daca il transmit in data de 01.08?

Va multumesc anticipat

.....Cititi mai departe Detalii

67 de teste special construite pentru selectia angajatilor potriviti!

DOAR ASTAZI la pretul special de 69 lei pret redus cu 30% fata de pretul standard!


 Va propunem un instrument de testare, pe cat de practic, pe-atat de eficient! CD-ul 67 de teste pentru a angaja cei mai buni oameni va ofera 67 de posibilitati de testare a aspirantilor la un anume post.

Alcatuite de catre specialisti in resurse umane, testele de inteligenta, de aptitudini sau motivationale va ajuta sa descoperiti daca aspirantul aflat in fata dvs. are sau nu calitatile potrivite pentru jobul pentru care a optat.

Comandati acum CD-ul 67 de teste pentru a angaja cei mai buni oameni! Va ajuta la selectia angajatilor 100% potriviti pentru job!

Click AICI pentru detalii >>>

Social
A inceput Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2014, care se desfasoara la Suceava

A inceput Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2014, care se desfasoara in Romania, pana pe 11 august, cand are loc festivitatea de premiere.

Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2014 se desfasoara la Suceava. La competitie participa 225 de concurenti din 50 de tari.

Olimpiada cuprinde o proba teoretica, analiza datelor astronomice, proba practica si proba pe echipe. Pe 1-2 august va avea loc sosirea delegatiilor, pe 2 august - festivitatea de deschidere, 3-9 august - desfasurarea probelor, 10 august - festivitatea de premiere, 11 august - plecarea delegatiilor, informeaza MEN.

Competitia a fost deschisa sambata, de presedintele olimpiadei, prof.univ.dr. Chatief Kunjaya, care a tinut ceremonia de deschidere in curtea interioara a Cetatii de Scaun a Sucevei si a urat bun venit elevilor participanti.

"Am asteptat acest moment important inca de anul trecut de a concura in Romania, o faimoasa tara din inima Europei. ...

.....Cititi mai departe DetaliiRECLAMA RECLAMA
"Ghidul managerului incepator" si scapa de “singuratatea alergatorului de cursa lunga!
Complex si perfect adaptat realitatii romanesti, acesta ti se alatura si te-ajuta acum:

sa nu te mai simti singur in fata necunoscutului

sa stii ce sa spui/ faci si mai ales ce sa NU spui/ faci

sa afli cu ce tipuri de situatii te poti confrunta

sa eviti greseli care te pot “ingropa” chiar din start – critica la adresa vechilor sefi, inlocuirea imediata a vechii echipe cu una noua (acestea fiind 2 dintre cele mai frecvente greseli)

sa intelegi (studii de caz rezolvate) cum trebuie sa actionezi in diverse situatii

sa-ti manageriezi eficient timpul incat sa te achiti in timp util de toate atributiile ce-ti revin

sa stii cum sa comunici cu oamenii din echipa

sa stii cum sa delegi

sa gasesti echilibrul intre autoritatea sefului si tactul managerului ce stie sa castige respect

sa faci fata situatiilor critice/ sensibile fara a crea disensiuni intre membrii echipei tale

sa stii cum sa lauzi sau sa critici prestatia subordonatilor tai la momentul oportun.

Fara termeni academici sau limbaj managerial, punctual, "Ghidul managerului incepator" iti explica pas cu pas ce ai de facut in orice situatie, pentru a fi un manager bun chiar de la inceput!

Comanda-l acum!
Este “consilierul” tau secret care te-ajuta sa treci cu bine prin furcile caudine ale inceputului


------------------


Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586