Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Evitati sa platiti statului 60% din ceea ce se cuvine pentru munca salariatilor dvs.

Utilizati una din cele 17 alternative complet legale pe care vi le punem la dispozitie!

... detalii click aici »


Legislatia Muncii
Propunere legislativa pentru acordarea de zile libere ca punte intre zilele de sarbatoare legala si cele de repaus!

Va anuntam ca pe site-ul oficial al Senatului, este publicata Propunerea legislatiava pentru completarea Legii nr. 53 din 2003 privind Codul Muncii.

Propunerea legislativa poate fi consultata pana la data de 10 august 2014.

In forma initiatorului se precizeaza propunerea de introducere dupa artiolul 139, a unui nou articol, 139 (1) care sa aiba urmatorul cuprins:

"Art. 139 (1) - Daca intervalul de timp, dintre zilele de sarbatoare legala, din timpul unei saptamani, prevazute in art. 139 alin. (1) si zilele de repaus saptamanal prevazute la art. 137 alin. (1) este de 24 de ore, aceste vor fi considerate de drept zile nelucratoare. Pentr termenele mai mari de 24 de ore, acordarea de timp liber se stabileste prin hotarare a guvernului."

In expunerea de motive sunt sbliniate urmatoarele...

.....Cititi mai departe Detalii

Ghid practic de completare in REVISAL

Solutii la TOATE problemele dvs. intampinate la operarea si transmiterea registrului

Trebuie sa cunoasteti:

- ce contine REVISAL

- ce amenzi riscati pentru nerespectarea normelor in vigoare privind REVISAL

- procedura si actele necesare pentru obtinerea parolei

- procedura de inregistrare si transmitere a REVISAL


Profitati de cea mai buna oferta>>
Ziua libera pentru ingrijirea sanatatii copilului

Potrivit Legii nr. 91/2014 privind acordarea unei zile lucratoare libere pe an pentru ingrijirea sanatatii copilului, publicata in Monitorul Oficial nr. 496 din 3 iulie 2014 in scopul de a asigura posibilitatea parintilor sau reprezentantilor legali ai copilului de a verifica anual starea de sanatate a copilului – s-a prevazut o zi libera fara plata. Absenta inregistrata cu acest prilej nu va constitui asadar o absenta nemotivata.

Titularii dreptului la liber sunt parintii, respectiv reprezentantii legali ai copilului, asigurati in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat. Ei au dreptul la o zi libera pentru ingrijirea sanatatii copilului.

De remarcat ca aceasta zi libera nu se acorda in cazul in care copilul este efectiv bolnav, ipoteza in care parintele ar putea beneficia, spre exemplu, de un concediu platit pentru ingrijirea copilului bolnav (daca sunt indeplinite conditiile legale). Dimpotriva, aceasta zi libera se acorda in baza unei cereri ...

.....Cititi mai departe Detalii

INS: Numarul de pensionari si pensia medie lunara in trimestrul I 2014

In trimestrul I 2014, numarul mediu de pensionari a fost de 5375 mii de persoane, cu 58 mii de persoane fata de acelasi trimestru al anului precedent si cu 18 mii de persoane fata de trimestrul IV 2013.

Conform INS, pensia medie lunara a fost in trimestrul I 2014 de 8544 de lei, cu 6,2 procente mai mare fata de acelasi trimestru al anului precedent si cu 4,1% fata de trimestrul IV 2013.

Potrivit datelor, pe categorii de pensii, numarul pensionarilor pentru limita de varsta a fost de 72,9% in cadrul pensionarilor de asigurari sociale.

Numarul mediu de persoane in primul trimestru din 2014:

limita de varsta: 3917
pensie anticipata: 18
pensie anticipata partial: 99
invaliditate: 724
urmas: 612
 

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Salariata revenita din concediu de crestere copil

O salariata angajata in perioada 11.05.2011-16.02.2012 cu norma de 4 ore/zi, in perioada 17.02.2012 - 08.10.2012 norma intreaga de 8 ore/zi, in perioada 08.10.2012 - 28.07.2014 concediu crestere copil, poate beneficia de somaj?

Incepand cu luna august 2014, societatea intra in lichidare. Trebuie sa aiba 12 luni lucrate sau se poate cumula cu perioada in care s-a aflat in concediu de crestere copil?

Este obligatoriu sa se respecte termenul de preaviz de 20 zile, avand in vedere ca soc se lichideaza, se poate acorda preavizul pana sa revina salariata la munca, pe perioada concediului de crestere copil?

.....Cititi mai departe Detalii

MEMORATOR SSM si PSI!

Ce este
si ce puteti afla in „MEMORATOR SSM SI APARAREA IMPOTRIVA INCENDIILOR”?

  1. Sinteza tuturor informatiilor necesare in respectarea reglementarilor din domeniul sanatatii si securitatii in munca, precum si al apararii impotriva incendiilor
  2. Trimiteri la articolele de lege pe care se bazeaza. Observatii. Recomandari ale specialistilor. Explicatii succinte pe marginea subiectelor abordate. (detalii aici <<)
  3. Temele tratate sunt insotite de temeiuri legale, fiind cuprinse intr-o schema organizata inteligent, in care veti remarca beneficiarii (carui tip de persoane se adreseaza), conditiile obligatorii, observatiile si sanctiunile aferente incalcarii dispozitiilor legale. (detalii aici <<)


Social
Maria Andreea Filip, eleva de aur a Romaniei, isi va continua studiile la Cambridge

Eleva de aur a Romaniei, Maria Andreea Filip, care a castigat premiul cel mare la Olimpiada de Chimie organizata in acest an in Vietnam, a decis sa isi continue studiile la Universitatea Cambridge.

Visul Mariei Andreea Filip, eleva medaliata cu aur la Olimpiada Internationala de Chimie, este sa urmeze programul de stiinte naturale de la Universitatea Cambridge. Daca Romania a primit o veste trista, pentru ca pierde unul dintre cei mai buni elevi din lume, reprezentantii Universitatii Cambridge i-au spus tinerei, al carei nume il cunosteau deja, ca o asteapta.

"Voi studia chimie la facultate, la Univeristatea din Cambridge, in Anglia. Am fost deja acceptata. Am ales Cambridge pentru ca exista un program de stiinte naturale diferit de ceea ce exista in alte universitati care mi s-a parut ca mi se potriveste. Nu stiu daca voi ramane in Anglia si dupa ce voi absolvi, deocamndata studiez patru ani, apoi, voi vedea", a spus Maria Andreea Filip.

Intrebata cum ...

.....Cititi mai departe Detalii

Evaluarea cu ajutorul “Softului de evaluare a angajatilor” in 5 pasi:1. Se introduce in calculator CD-ul continand softul si se instaleaza aplicatia.
 (...detalii aici >>)


2. Se introduc toti angajatii din firma cu ajutorul butonului “Importa” din sectiunea “Angajati”


3. Evaluatorul incepe realizarea formularelor in pasul “Formulare” alegand domeniul de activitate, criteriile si intrebarile aferente acestora. In functie de criteriile alese se genereaza o fisa de evaluare editabila care poate fi completata cu ceea ce evaluatorul/managerul de HR doreste. (...detalii aici >>)


4. Fisa se transmite prin e-mail angajatului si superiorului acestuia, fiecaruia revenindu-i sarcina de a completa fisa.


5. Dupa completarea fiselor si introducerea acestora in aplicatie, se genereaza automat rezultatele evaluarii. (...detalii aici >>)


Softul de evaluare a angajatilor va ajuta sa va evaluati angajatii rapid si obiectiv.

...Click aici pentru detalii >>>

-----------------


Inspectorii ITM va pot amenda pentru lipsa sau intocmirea incorecta a unor documente aparent minore!Aflati aici despre ce documente este vorba!


Va oferim 97 astfel de documente deja redactate, gata pentru a fi completate si printate!

Iata 3 documente foarte solicitate de catre inspectorii ITM

1. Regulamentul intern al firmei

2. Fisele de post ale angajatilor

3. Fisele de evaluare ale angajatilor

N-ar fi mai bine sa aveti de pe acum aceste documente gata scrise in calculator si sa nu trebuiasca decat sa le completati si printati atunci cand e nevoie?

Cele 97 modele sunt intocmite in conformitate cu cele mai recente prevederi legale din domeniul relatiilor de munca si se refera la domenii ca:

• Angajarea in munca

• Formarea profesionala a salariatilor

• Regulament Intern

• Recrutarea si selectia personalului

• Evaluarea performantelor

• Alte modele de chestionare si formulare utile

Mai multe detalii aici>>

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586