Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Lucrezi in HR? Iata cum iti poti automatiza munca!

 

Iata cateva exemple de acte si formulare importante si OBLIGATORII de intocmit in activitatea ta dar care ti se pot parea marunte:

situatie privind locurile de munca vacante in firma

cerere pentru intreruperea concediului de odihna >> click aici pentru detalii

notificare de prelungire a detasarii

act aditional cu clauza de confidentialitate 

formulare pentru evaluarea anuala a performantelor

regulament intern pentru un anumit cod CAEN 

model de CV in format european

referat privind savarsirea unei abateri disciplinare >> click aici pentru detalii

 

Nu le ai CORECT intocmite? Sanctiunea este AMENDA!

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

>>Click aici pentru detalii

 
 
Legislatia Muncii
Se poate modifica elementul functie din contractul de munca numai prin act aditional?

Contractul individual de munca va putea fi modificat numai prin acordul partilor, prin incheierea unui act aditional la contractul individual de munca al salariatului, in temeiul art. 41 alin. (1) coroborat cu alin. (3) lit. c) si e) din Codul muncii, republicat.

Astfel, anterior modificarii unui contract individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele generale pe care intentioneaza sa le modifice, inclusiv modificare functiei.

Totodata, conform art. 17 alin. (3) lit. d) din Codul muncii, republicat, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau...

.....Cititi mai departe Detalii

 

Festivalul International Media privind Securitatea in Munca. Prevenirea accidentelor in 2014

Va informam ca in perioada urmatoare se lanseaza perioada de inscriere in cadrul Festivalului International Media dedicat prevenirii (IMFP), care se desfasoara in perioada 25-27 august 2014, in cadrul celui de-al XX-lea Congres International privind Sanatatea si Securitatea in Munca de la Frankfurt pe Main, Germania

Asa cum informeaza Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca, Festivalul ofera o prezentare generala a filmelor si productiilor multimedia din intreaga lume si le ofera participantilor posibilitatea de a-si prezenta ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va propunem cea mai noua lucrare realizata de specialistii

Rentrop&Straton, persoane cu experienta solida in Legislatia Muncii, Salarizare, Asigurari Sociale si Resurse Umane, "Concedii medicale - Legislatie comentata. Studii de caz".

In cateva cuvinte, lucrarea de fata va ofera solutii agreate de inspectorii ITM, va ofera rezolvari rapide chiar si cand situatiile de care va loviti sunt atipice. Mai mult, va scuteste de cautari interminabile pe internet, pe forum-uri, prin birourile colegilor in incercarea de a primi un sfat, o indrumare, o a cincea parere!

Va invitam si pe dvs sa descoperiti daca lucrarea "Concedii medicale - Legislatie comentata. Studii de caz" va este utila, din pagina sa oficiala >>>


Reducerea CAS este inscrisa in programul de guvernare

Saptamana aceasta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a amintit ca reducerea CAS este o masura inclusa in programul de guvernare:

"Acesta este mandatul pe care l-am dat ministrului Finantelor (...) de a discuta cu premierul, cu partenerii, in Guvern. Am discutat si cu premierul aceasta chestiune si premierul doreste sa o faca (n.r. reducerea).

Este inscrisa in programul de guvernare, este un pas, este o etapa din programul de guvernare. (...) Dupa reducerea TVA la paine, care a fost o miscare anuntata de guvern cu toate complicatiile si riscurile asumate va urma si asta. si sunt convins ca ...

.....Cititi mai departe Detalii


Manualul Expertului in Legislatia muncii
 

Manual Expertului in Legislatia Muncii urmareste insusirea logica, rapida si usoara a notiunilor utile formarii competentelor cerute in calitate de expert legisatia muncii.

Pentru respectarea noilor principii de formare

 

Comandati acum exemplarul dvs.!  Manualul pentru Expert in Legislatia Muncii va garanteaza absolvirea Cursului de Expert Legislatia Muncii organizat de LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia muncii!


Club Legislatia Muncii
adeverinta pentru medicul de familie

Buna ziua ,am depus o cerere pentru adeverinta la firma unde lucrez, in data de 11.09.2013. In cat timp sunt obligati sa-mi elibereze adeverinta? Sunt in preaviz pana pe 20.09.2013. A intervenit o problema de sanatate si nu mai pot merge la munca pentru a sta in preaviz, i-am anuntat ca nu pot veni la munca. Doctorul nu imi poate elibera concediul medical pana nu imi da adeverinta de la munca. Care este termenul legal in care trebuie sa-mi elibereze firma adeverinta, mentionez ca nu am avut concediu medical in ultimele 12 luni.

.....Cititi mai departe Detalii


In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei!

Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

In acest moment, Cartea Verde a Legislatiei Muncii poate fi comandata si in format tiparit si in format digital.

.... click aici pentru detalii >>>


Social
Cele mai frecvente cosmaruri legate de munca

Se intampla uneori ca, dupa o zi dificila de munca, in loc de odihna meritata care sa revigoreze, somnul sa devina pentru unii un camp de batalie in care se infrunta stresul acumulat la birou si grijile financiare. Un recent sondaj online realizat de specialistul american in vise Kelly Bulkeley si de agentia de cercetare Harris Interactive pe un lot de 2.252 de americani adulti le-a cerut acestora sa povesteasca un vis legat de locul lor de munca sau de situatia lor de moment. Sondajul arata ca, intr-un mediu economic atat de precar cum este cel de azi, continutul viselor dezvaluie in mod firesc angoase si nelinisti legate de munca.

Visul in care pierdem controlul...

.....Cititi mai departe Detalii
 

MEMO -
Relatii de munca 2013


Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

 

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane

Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586