Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Softul de Evaluare a Angajatilor va ajuta sa aflati rapid si obiectiv:

 • cat de pregatit este fiecare angajat din companie
 • in ce mod contribuie fiecare angajat la realizarea performantei
 • nevoia de instruire profesionala si ajutor pentru oricare angajat
 • posibilitatile de motivare
 • necesitatatea de a lua masuri punitive.

Click aici pentru a beneficia de reducere >>>
Legislatia Muncii
Tot ce trebuie sa stiti despre concedierea pentru necorespundere profesionala

Ce este necorespunderea profesionala?

„Angajatorul poate dispune concedierea unui salariat in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat“ (art. 61 lit. d) din Codul muncii, republicat in Monitorul Oficial nr. 345 din 18 mai 2011).

Intre temeiurile de concediere pentru motive ce tin de persoana salariatului, prevazute in art. 61 din Codul muncii, concedierea pentru necorespundere profesionala constituie motivul cel mai apropiat dreptului comun.

Intr-adevar, imprejurarea ca salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat nu reprezinta altceva decat neexecutarea, de catre una dintre parti, a obligatilor ce-i revin, caz tipic de reziliere in dreptul comun. Practic, necorespunderea profesionala constituie  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Memorator Legislatia Muncii 2014?

 • Teme precum: contracte de munca, accidente de munca si boli profesionale, concediile pentru formarea profesionala, pensii, contributii sociale, etc... citeste detalii aici »
 •  Referinte legislative - este vorba despre toate reglementarile legale ce aduc atingere fiecarui subiect in parte, depasind insa granitele Codului muncii, 
 • Observatii, adica atentionari asupra cazurilor practice, recomandari importante pentru evitarea greselilor, explicatii ale textului de lege.

Rovana Plumb: Despre mobilitatea lucratorilor romani in UE, protectia lor de abuzuri si salariul minim in Germania

Mobilitatea lucratorilor in Uniunea Europeana reprezinta o oportunitate pentru statele membre si implicit si pentru Romania, a declarat Ministrul Muncii, Rovana Plumb, cu ocazia unei discutii cu omologul sau german, Jorg Asmussen.

"Mobilitatea lucratorilor in Uniunea Europeana reprezinta o oportunitate pentru statele membre, implicit pentru Romania si Germania, iar cooperarea intre acestea poate duce la identificarea unor solutii viabile la provocarile care pot sa apara pe pietele muncii din aceste state", a aratat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii remis, marti, Agerpres.

Conform Ministrului Muncii, cu toate ca integrarea cetatenilor romani pe piata muncii din Germania s-a dovedit a fi o reusita, exista probleme in ceea ce priveste mobilitatea cetatenilor sau lucratorilor romani spre Germania. In aceasta situatie, Rovana Plumb considera ca este nevoie de mai mult accent pus pe protectia acestor lucratori si pe masurile de ...

.....Cititi mai departe Detalii
Firma are 9 salariati. Este obligatoriu sa avem un responsabil PSI in cadrul societatii?

Cum procedam in situatia unei firme cu activitati de contabilitate si 9 salariati, cand discutam despre responsabilitatile ce tin de apararea impotriva incendiilor? Suntem obligati sa angajam personal responsabil PSI sau vom incheia un contract de prestari servicii cu o firma din domeniu?

Amintim faptul ca in functie de nivelul riscului de incendiu si de specificul activitatii, se constituie, dupa caz, urmatoarele structuri cu atributii de aparare impotriva incendiilor:

a) compartiment de aparare impotriva incendiilor, compus din doua sau mai multe cadre tehnice sau personal de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor;
b) cadru tehnic sau personal de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor numit exclusiv pentru aceasta activitate, conform legii;
c)serviciu public voluntar sau privat pentru situatii de urgenta.

Nu uitati faptul ca in vederea indeplinirii atributiilor pe linia apararii ...

.....Cititi mai departe Detalii
Club Legislatia Muncii
cum pot evita concedierea pt urnatoarele 3 luni

Buna seara,

Sint mamica singura a unui copil cu handicap accentuat.de 9 luni lucrez cu contr pe petioada nedeterminata part time.de o luna de zile nu mai am cu cine lasa copilul, asa ca m am inteles cu angajatorul sa mi iau de lucru acasa dar adevarul este ca nu fac fata, randamentul meu a scazut.angajatorul mi a pus in vedere ca daca nu remediez situatia pina la sfirsitul lunii doreste incetarea contractului.

in particular cunoaste situatia mea si i am spus ulterior ca doresc sa lucrez pina fac un an apoi sa intru in concediu pt cresterea copilului cu handicap conf legii( pina la 7 ani).

Ce as purea face sa evit concedierea pt urmatoarele 3 luni aprox,i e foarte greu si dac deja eforturi peste puterile mele?

.....Cititi mai departe Detalii
Social
Rezultate definitivat 2014: cadrele didactice din Gorj, cele mai mici rezultate din tara

Rezultatele examenului de definitivat 2014 arata ca dascalii din judetul Giurgiu sunt pe ultimul loc din tara.

Judetul Giurgiu se afla pe ultimul loc la nivel national in ceea ce priveste rezultatele obtinute de profesori la examenul de definitivat, in urma caruia a rezultat un procent de promovabilitate de 45,68 la suta.

"Procentul de promovabilitate din acest an este mai mare fata de cel de anul trecut, cand promovabilitatea in urma examenului de definitivat a fost de 37,83 la suta, dar, din pacate, in acest an, judetul Giurgiu se afla, potrivit acestui rezultat, pe ultimul loc la nivel national", a declarat purtatorul de cuvant a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Giurgiu, Georgeta Stanescu.

Georgeta Stanescu spune ca ISJ nu este responsabil pentru aceste rezultate, deoarece cadrele didactice s-au pregatit in mediul universitar.

La examenul de definitivat din acest an, in judetul Giurgiu, s-au inscris 301 candidati. Nu au existat note de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Trei instrumente vitale in activitatea dvs. zilnica

+ avantajele unei tablete performante pentru dvs.!

Acum la pretul special
de 390 lei + 24% TVA!

Stimate Manager HR, 

Fie ca este vorba despre crearea sutelor de documente si formulare pe care le aveti de intocmit, despre evaluarea angajatilor sau despre eficientizarea proceselor de HR, acum puteti beneficia de instrumente profesioniste, care sa va simplifice activitatea.

Este vorba despre: Tableta Manager HR!


Contine 3 aplicatii de exceptie cu toate secretele profesionale de importanta vitala pentru activitatea dvs.!207 modele si formulare OBLIGATORII in resurse umane reprezinta instrumentul practic pe care il veti folosi de acum incolo pentru intocmirea corecta si rapida a documentelor obligatorii conform noilor modificari ale Codul muncii. detalii aici<<

207 modele si formulare obligatorii in resurse umane
va ofera posibilitatea de a descarca pe calculatorul dvs. orice formular si sa-l editati, modificati si/sau completati continutul.


Doar acum beneficiati de informatii cheie despre:

 • Strategii HR si leadership
 • Planificare
 • Solutii pentru deficitul/ surplusul de personal
 • Salarizare detalii aici<<
 • Recrutare
 • Motivare si cresterea performantelor angajatilor 
 • Recompensare si retentia angajatilor
 • Cresterea eficientei comunicarii interne Aici gasiti:

Comentarii legislative, recomandari, atentionari si concluzii
Temeiuri legale care stau la baza rezolvarii corecte a problemelor dvs.
O gama variata de solutii pentru diverse tipuri de probleme privind evaluarea performantelor personalului angajat.

Aflati:
Cum se stabilesc criteriile de evaluare
Procesul de evaluare (aspecte juridice)
Consecintele evaluarii detalii aici<<
Este o tableta PC impresionanta din toate punctele de vedere. E-Boda Essential A330 dispune de toate functiile pe care ti le-ati putea dori de la o tableta, imbinand designul compact si elegant cu o utilizare facila, rapida si complexa.


Tehnologiile inglobate in aceasta tableta permit viteza remarcabila de procesare, display luminos si culori vii, aplicatii cu  grafica uimitoare si functii utile ale sistemului de operare Android 4.2. detalii aici<<

Timp de pornire minim! Interfata tactila! Acum, lucrati de oriunde!

Cu MAXIMA placere! Cu EFICIENTA sporita!


Atentie! Stoc limitat!

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586