Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
12 intrebari care iti testeaza cunostintele despre contractele de munca!

Stim tot ce se poate despre contractele de munca. La urma urmei, nu degeaba am terminat facultati si nu degeaba am urmat cursuri de specializare si perfectionare in domeniu. Evident, nici cu experienta de munca nu ne este rusine deloc.

Pentru multi specialisti din domeniu, sunt ani de munca asidua la mijloc, ani de experienta pe care mizam pentru ca anii viitori de munca sa ne aduca cel putin la fel de multe rezultate remarcabile ca pana acum.

Un subiect tabu pentru responsabilii cu dreptul muncii este cel referitor la contractele de munca. Ce contine fiecare tip de contract de munca?
Cum se opereaza modificarile asupra fiecarui tip de contract de munca? Care sunt drepturile ce revin partilor, in cazul fiecarui tip de contract?

Angajatorii au drepturi si obligatii. Si angajatii le au pe ale lor. Daca nu le cunoastem, daca nu le facem cunoscute, daca nu le comunicam asa cum sunt ele lasate in legislatie, daca nu le fructificam in mod corect, inseamna ca ne ...

.....Cititi mai departe Detalii

In Romania, ca nicaieri: Parintii vor studii superioare pentru copiii lor. Copiii vor meserii cu salarii castigate rapid!

In prezent, ne confruntam cu una dintre situatiile clasice pentru o economie ce poarta in continuare amprenta unor anomalii generate de nivel crescut al somajului, de calitatea redusa a locurilor de munca, de atractivitatea joburilor de peste hotare.

Cum sa mai vrei sa stai pe bancile universitatilor cand vezi ca profesorii, doctorii si multe alte categorii de carieristi ajung sa regrete ca nu au plecat la munca in Spania? Astfel de exemple circula si vor mai circula multa vreme de acum incolo.

Cu totii cunoastem macar un licentiat care sa prefera sa munceasca in Italia, ca faiantar, decat sa stea pe un salariu cu mult mai mic in Romania. Trist, dar adevarat, acestea sunt problemele de care ne lovim in momentul de fata.

Conform studiului "Meserii pentru Romania", realizat de D&D Research, parintii romani doresc studii superioare pentru copiii lor insa acestia isi doresc meserii din care sa castige bani cat mai rapid.

65% dintre romanii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cateva dintre confuziile pe care CD-ul “Impozitarea diurnei: Totul despre deplasarile in interes de serviciu” le elimina odata pentru totdeauna:

acordarea diurnei sau pentru decontarea cheltuielilor de transport ...  click aici>>>

dispozitiile art. 55 alin. (4) lit. g din Codul Fiscal...

schimbarile ce le presupune o delegare si implicatiile ce le are asupra contractului individual de munca...   ...  click aici>>>
Conditii pentru angajarea de personal de specialitate cu atributii PSI!

Dupa cum bine stim, un aspect important de care vom tine cont pentru ca activitatea unei societati sa se desfasoare in conformitate cu legislatia in vigoare este cel referitor la apararea impotriva incendiilor.

Va amintim faptul ca exista situatii in care putem angaja personal de specialitate cu atributii PSI si situatii in care putem numi din personalul deja existent.

Operatorii economici au obligatia sa angajeze cel putin un cadru tehnic sau personal de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor, daca indeplinesc unul dintre urmatoarele criterii:

1) Detin sau isi desfasoara activitatea in:
- cladiri civile din categoriile de importanta exceptionala si deosebita, incadrate conform reglementarilor tehnice specifice, indiferent de aria construita, regimul de inaltime sau destinatie;
- cladiri pentru comert cu suprafata desfasurata mai mare de 1.000 m2;
- structuri de primire turistica cu functiuni de cazare de tipul: ...

.....Cititi mai departe Detalii
Club Legislatia Muncii
Care este durata preavizului in cazul demisiei?

Un salariat isi depune demisia pe 22.07.2014
Va rog sa-mi spuneti daca este corect asa:

Preavizul incepe din 23.07 si se termina in 20.08 iar decizia de inchidere cim se face cu 21.08.2014

.....Cititi mai departe Detalii

Toate componentele trusei sunt cu termenul de valabilitate la zi?


Conform legii, sunt nu mai putin de 28 de articole obligatorii(!), a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.


Nu uitati: sunteti pasibili de amenda chiar daca aveti trusa sanitara fixa de prim ajutor, dar medicamentele pe care le contine sunt EXPIRATE! Verificati-va ACUM trusa!

... Click aici pentru Kitul de reincarcare obligatoriu »
Social
Perioada in care NU poate fi comunicat preavizul sau decizia de concediere unui salariat

Angajatorii nu pot comunica decizia de concediere salariatilor fara o notificare de preaviz, conform art. 76 pct. b), din Codul Muncii. Cu toate acestea, preavizul nu poate fi comunicat salariatilor in orice situatie.

Conform legii, angajatorul este obligat sa comunice salariatului urmatoarele:

- notificare de preaviz - prin care ii aduce la cunostinta faptul ca va fi concediat si termenul de preaviz pe care il are la dispozitie pana la incetarea contractului de munca
- decizia de concediere - se trimite la implinirea termenului de preaviz si cuprinde motivele concedierii si celelalte elemente prevazute de lege.

Codul Muncii a stabilit urmatoarele situatii, in care angajatorul nu poate emite decizia de concediere a salariatilor si nici notificarea de preaviz:

- pe durata incapacitatii ..

.....Cititi mai departe Detalii

Aveti nevoie URGENT de KIT-ul de documente instant obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare

Pret exceptional: 99 leiCine nu stie? Orice procedura de legislatia muncii sau de salarizare prevede intocmirea a tone de documente. Ce-nseamna asta?

  O gramada de timp afectat intocmirii corecte si in timp util a tuturor documentelor necesare

  O mare cantitate de energie pentru:
     a gasi cel mai recent formular ce trebuie completat
     a afla care sunt recomandarile legii privind completarea acestora
    a intocmi documentul/ele cerut /cerute

  Atentie sporita pentru a nu omite niciunul din documentele cerute.

Destula bataie de cap si destule ocazii sa gresiti, omiteti, uitati. Cu alte cuvinte: multe, multe sanse de a primi amenzi din partea ITM sau chiar ANAF.

Concluzia: Pentru ca legea se bazeaza pe sisteme si proceduri bine puse la punct, standardizate si concretizate in diverse formulare ce trebuie completate si indosariate, trebuie sa stiti ce si cum aveti de completat, indosariat/ transmis documentele reclamate de Codul Muncii si Codul Fiscal. Vreti ajutor?

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586