Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

INVITATIE GRATUITA:

Participati la cel mai important eveniment de Legislatia Muncii marca Rentrop & Straton!

CONFERINTA Nationala de Legislatia Muncii

...click aici pentru a completa formularul de inregistrare >>>


Participarea este GRATUITA pentru dvs.,
dat fiind faptul ca sunteti un abonat fidel al informatiilor de specialitate oferite de Rentrop & Straton.

Nota: S-au ocupat deja 57 de locuri!

Legislatia Muncii
Inspectorii de munca nu pot sanctiona munca la gri sau salariul la plic!

Exista din punct de vedere legal afirmatia "munca la gri" sau "salariul la plic"? Evident, NU.

Desi este o practica, sau o solutie utilizata de unii angajatori, despre care inspectorii ITM stiu, acestia nu pot face nimic.

Un expert din Ministerul Muncii, Directorul Directiei Control Securitate si Sanatate in Munca din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a subliniat ca angajatorii prefera sa incheie contracte de munca pe salariul minim garantat.

De asemnea, ITM  a aplicat amenzi de pana la 32.139.000 de lei, in primele 6 luni ale anului 2014, pentru munca la negru.

Atentie mare la urmatoarele aspecte....

.....Cititi mai departe Detalii

Abuz grav: Salariatul este trecut cu CIM cu timp partial de 3 ore insa lucreaza 9 ore pe zi, de luni pana sambata!

"Sunt angajat cu CIM partial 3 ore + un contract de comision de 3.6 la suta din vanzare si e corect ca angajatorul sa ne tina la munca 9 ore pe zi de luni pana sambata specific ca pe contractul de comision nu scrie nimic de program iar cand m-am plans la directorul puctului de lucru mi-a zis ca daca nu-mi convine pot sa-mi dau demisia. Dvs. ce parere aveti si ce sanse am ca printr-o plangere la ITM sa obtin contract cu norma intreaga."

Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii.ro:

Atentionam asupra faptului ca CIM cu timp partial cuprinde si cauze ce privesc urmatoarele aspecte:
Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii.ro:

Atentionam asupra faptului ca CIM cu timp partial cuprinde si cauze ce privesc urmatoarele aspecte:

1. durata muncii si repartizarea ...

.....Cititi mai departe Detalii

Anunt important pentru aspirantii la functia de Expert Legislatia Muncii!

Transformati intr-o simpla formalitate acreditarea dvs. ca Expert Legislatia Muncii! Acum puteti!

67 de Teste grila conforme Codului Muncii republicat va stau acum la dispozitie pentru instruirea rapida, usoara si eficienta.

Mai multe detalii AICI>>


Angajatul lucreaza 2 ore pe luna. Incheiem contract de munca sau conventie civila?

Cum procedam in situatia in care detinem raporturi de munca cu o persoana ce are ca timp de lucru pe luna, de cca 2 ore? Vom incheia in mod obligatoriu contract de munca sau este de ajuns o conventie civila?

Pentru a rezolva aceasta situatie, va amintim faptul ca activitatea desfasurata in baza unei conventii civile trebuie sa nu indeplineasca criteriile unei activitati dependente, precum:

a) beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;

b) in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca sau altele asemenea si contribuie ...

.....Cititi mai departe Detalii
Aparitii Legislative de interes pentru dreptul muncii, 18 iulie 2014

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 536 din 18 iulie 2014 au fost publicate mai multe legi, decizii si decrete, dintre care vi le amintim pe cele de interes pentru dreptul muncii si securitatea si sanatatea in munca:

Legea nr. 115 din 11 iulie 2014 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2013 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania.

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 523 din 10 iulie 2014 pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2013 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania.

Decizia Curtii Constitutionale nr. 259 din 6 mai 2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 30 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii ...

.....Cititi mai departe Detalii
Club Legislatia Muncii
Care sunt conditiile de pensionare anticipata partial sau la limita de varsta?

Verisoara mea este nascuta in decembrie 21, anul 1959. Are o vechime efectiva in munca de 27 ani si 3 luni.

Este inginer chimist, 5 ani facultate la zi si a lucrat in conditii deosebite 15 ani. Intrebarea mea este care e varsta la care poate iesi la pensie la limita de varsta si daca are dreptul la pensionare anticipat partial , iar daca are dreptul cand anume?

In urma restructurarilor a fost disponibilizata de la ultimul loc de munca, a avut somaj 1 an, cu acest an de somaj are vechimea de 27 ani si 3 luni si in acest moment este intr-o situatie imposibila.
Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Controale dure din partea Inspectiei Muncii?

Cautati un program cu zero amenzi?

Alegeti MEMORATOR SSM si PSI!

Ce este
si ce puteti afla in „MEMORATOR SSM SI APARAREA IMPOTRIVA INCENDIILOR”?

  1. Sinteza tuturor informatiilor necesare in respectarea reglementarilor din domeniul sanatatii si securitatii in munca, precum si al apararii impotriva incendiilor
  2. Trimiteri la articolele de lege pe care se bazeaza. Observatii. Recomandari ale specialistilor. Explicatii succinte pe marginea subiectelor abordate. (detalii aici <<)
  3. Temele tratate sunt insotite de temeiuri legale, fiind cuprinse intr-o schema organizata inteligent, in care veti remarca beneficiarii (carui tip de persoane se adreseaza), conditiile obligatorii, observatiile si sanctiunile aferente incalcarii dispozitiilor legale. (detalii aici <<)


Social
Manuale electronice pentru elevii de clasa I si a II-a, de la 15 septembrie

Peste 16 oferte au fost depuse la Ministerul Educatiei, pentru realizarea manualelor noi de clasa I si clasa a II-a, atat in format tiparit, cat si in format electronic.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a asigurat cadrele didactice, parintii si elevii de clasa I si a II-a, ca vor primi manuale noi, atat in format tiparit, cat si in format electronic, la inceputul noului an scolar.

"M-am uitat pe o lista. Pentru manualele de clasa I, cred ca sunt aproximativ 10 ofertanti, iar pentru manualele de clasa a II-a cred ca am vazut sase-sapte ofertanti", a declarat ministrul, care a precizat ca miercuri a fost termenul limita pentru depunerea ofertelor de realizare a manualelor.

Manualele in format electronic reprezinta o premiera in ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stiti cum sa rezistati asaltului inspectorilor ITM?

UNICA dvs. pavaza impotriva amenzilor ITM, acum intr-un ritm de 2 ori mai alert,  este cunoasterea amanuntita si aplicarea corecta a legii!


CARTA SANCTIUNILOR ITM
va arata ce erori de aplicare a Codului muncii va pot „ingropa” afacerea in amenzi de pana 100.000 lei


Proiectata intr-o forma simpla, tabelara, Carta Sanctiunilor ITM afiseaza in fata ochilor dvs. permanent pasajele de lege a caror incalcarea va aduce grave prejudicii financiare, de imagine si, in final, pot afecta chiar existenta afacerii.

Coloanele tabelului cuprind:

•    Tema /domeniul /cazul in care o firma risca o amenda din partea ITM
•    Contraventia din Legislatia Muncii aferenta temei / cazului in speta
•    Suma la care se ridica amenda ITM-ului pentru cazul respectiv
•    Precizari privind aspectele importante legate de contraventii.

Extrem de utila in cadrul unui Deparament de Resurse Umane, Carta Sanctiunilor ITM poate fi consultata si respectata cu usurinta de catre oricine are dubii in aplicarea legii in vigoare.

Comandati acum exemplarul dvs. si eliminati orice pericol de amenda! Fiindca paza buna trece primejdia rea!

Maxima vizibilitate! Util atat seniorului specialist in HR, cat si juniorului aflat la inceput de drum in Departamentul de HR

Carta Sanctiunilor ITM asigura cunoasterea legii si evitarea sanctiunilor acordate de catre ITM pentru nerespectarea acesteia. Realizata intr-un format generos – A1 ( 840x1189 mm2), ofera:

    vizibiliatate permanenta si simultana pentru toti membrii biroului

  acces imediat la litera legii

  siguranta in aplicarea legii

  protectie impotriva greselilor ce va pot scoate din buzunar de la 500 la 100.000 lei!


...click aici pentru Formularul de Inscriere >>


Nu uitati! Targetul lor de amenzi s-a dublat!

Pregatiti-va sa-i intampinati!

Carta Sanctiunilor ITM  

- cea buna protectie impotriva amenzilor ITM!

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586