Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Salariul minim trebuie transmis in Revisal pana la data de 25 iulie!

Nu uitati faptul ca pana la data de 25 iulie 2014 angajatorii sunt obligati sa transmita salariul minim in Registrul de Evidenta a Salariatilor (Revisal).

De asemenea, reamintim faptul ca aceasta majorare a salariului minim brut pe tara, de la 850 de lei la 900 de lei nu este facultativa, ci obligatoriu si nenegociabila intre angajatori si angajati!

In situatia in care angajatorii au operat modificarea salariului minim pe economie, cu incheierea de acte aditionale la contractele de munca ale salariatilor, au obligatia de a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Au inceput controalele ITM cu tinta precisa: fisele de post ale angajatilor!

Sunt documente OBLIGATORII!

Stiati ca sunteti pasibil de o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR?

Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma.


Detalii aici>>


Cum recompensam salariatul care lucreaza 3 ore intr-o zi de sambata?

Cum procedam in situatia in care avem raporturi de munca cu un salariat care lucreaza 3 ore intr-o zi de sambata: ii vom acorda liber o zi intreaga, cu toate ca nu a lucrat 8 ore?

Tinem cont de faptul ca salariatii au dreptul sa li se acorde repaus saptamanal de doua zile consecutiv, de regula sambata si duminica.

In situatia in care nu le putem acorda repaus saptamanal in aceste zile, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Asadar, intelegem ca munca prestata in zilele de repaus saptamanal se compenseaza cu timp liber corespunzator, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, salariatii beneficiind, in aceasta situatie, de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Daca salariatul a lucrat sambata va beneficia de ...

.....Cititi mai departe Detalii
Management HR: Despre automotivarea eficienta

Daca doriti sa realizati cat mai multe lucruri, evaluati cadrul asupra caruia aveti influenta: propria dvs. persoana, motivarea interioara.

Incheiati un pact cu dvs. insiva. Fiti constient de obiectivul pe care il puteti atinge.

Formulati acest obiectiv in scris si semnati-l ca pe un contract.

Pozitionati acest contract undeva in campul dvs. vizual, astfel incat sa va aducetimereu aminte de el. Locul trebuie sa fie potrivit caracterului dvs. (de exemplu, persoanele extravertite vor plasa contractul la vedere, sa poata fi vazut de oricine, in schimb introvertitii vor prefera locurile mai ascunse, de tipul unui sertar folosit frecvent.).

Stabiliti-va prioritati
Daca doriti sa urmati consecvent obiectivul propus, trebuie sa va eliberati de activitatile de rutina, de razboiul cotidian cu hartiile, de lucrurile mai putin urgente si neimportante.

De aceea...

.....Cititi mai departe Detalii
Trusa Sanitara de Prim Ajutor iti aduce Carta Sanctiunilor SSM!

Cumperi o trusa sanitara de prim ajutor si primesti garantat, cadou, Carta Sanctiunilor SSM, o plansa in format A2, 42 x 59,4 cm!

Trusa sanitara trebuie sa fie, va amintim, omologata, completa, valida, in termenul de garantie. Art.10 alin.(1) din Legea nr. 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna, evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa sanitara de prim-ajutor, omologata si perfect functionala.

Aceeasi lege ne aminteste ca amenzile se incadreaza in intervalul 3.000 de lei - 6.000 de lei.

Va recomandam o trusa sanitara de prim ajutor, la pret superb >>>

Ce ne spun specialistii din domeniu, cu privire la necesitatea trusei sanitare de prim ajutor: " Nu exista firma care sa scape de obligatia de a avea trusa sanitara de prim ajutor. Ba mai mult, in cazul activitatilor industriale, agricole, de prestari servicii sau de ...

.....Cititi mai departe Detalii
Dr. Oz: Lista alimentelor bogate in zinc

Zincul face minuni pentru corpul nostru: intareste sistemul imunitar, stimuleaza metabolismul, echilibreaza nivelul de zahar din sange si are grija ca simtul si mirosul sa fie bine dezvoltate. Cele mai bune surse de zinc sunt fructele de mare, pestele, carnea de pui, porc sau vita, fasolea, semintele de dovleac.

Zincul este un mineral esential pentru buna functionare a organismului. Joaca un rol important pentru dezvoltarea normala a celulelor, contribuie la imbunatatirea vederii, gustului, mirosului, la dezvoltarea musculaturii, la imbunatatirea aspectului pielii, al parului si al unghiilor.

Sa nu uitam ca ajuta la pierderea kilogramelor in plus, controland pofta de mancare. De asemenea, este implicat in diverse procese si functii in organism.
Adultii au nevoie de 10-12 mg de zinc pe zi, iar femeile insarcinate sau care alapteaza, intre 15-19 mg pe zi. Pentru copii doza recomandata este de 6-12mg/zi.
Carenta de zinc se manifesta prin tulburari de vedere, pierderea ...

.....Cititi mai departe Detalii

Reminder important pentru dvs:

Conferinta Nationala de Legislatia Muncii, editia a IV-a, 2014 va avea loc pe data de 8 august, Crowne Plaza Bucuresti... pentru agenda evenimentului avem detalii aici »
Dorim sa va amintim faptul ca pe data de 8 august, la Centrul de Conferinte Crowne Plaza Bucuresti, vom organiza cea de-a IV-a editie a Conferintei Nationale de Legislatia Muncii.

Alaturi de noi sunt Raluca Dimitriu si Rodica Mantescu, considerate a fi doua dintre cele mai competente voci din domeniu.

Nu ratati evenimentul aspetat de cei mai renumiti profesionisti din domeniu.

Pe lista de participanti sunt cateva nume importante din acest domeniu!Rezervati-va un loc chiar acum!

Completati Formularul de Inscriere si primiti un cadou!

... click aici pentru Inscriere »


Notati in agende datele esentiale ale evenimentului:


Data evenimentului:
08 august 2014

Durata evenimentului: 16:00 – 19.30
Locul: Centrul de Conferinte Crowne Plaza Bucuresti (Bd. Poligrafiei nr. 1, Sector 1, Bucuresti)
Limita de participare: max. 150 persoane (impusa de dimensiunea salii).


Tematica Conferintei Nationale de Legislatia Muncii:


1. Contractul colectiv de munca
de la negociere la conflict

– Utilitatea incheierii contractului colectiv de munca la nivel de unitate
– Esecul negocierii colective. Conflictul colectiv si greva

2. Raspunderea disciplinara
– Abateri grave/abateri repetate
– Sanctiuni. Eficienta si legalitate
– Etape, procedura, termene

3. Concedierea colectiva
– Procedura
– Solutii
– Interdictii
– Practica judiciara

... Click aici pentru Formularul de inscriere »


Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586