Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


Au inceput controalele ITM cu tinta precisa: fisele de post ale angajatilor!

Sunt documente OBLIGATORII!

Stiati ca sunteti pasibil de o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR?

Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma.


Detalii aici>>


Caz practic: Concediu de maternitate pentru angajata cu CIM si PFA!

Cum procedam in situatia in care avem o angajata cu CIM la firma si care devine si PFA in acelasi timp? Poate aceasta sa beneficieze de concediu de maternitate din ambele parti? Cum procedam si care sunt veniturile care se iau in calcul?

Reamintim faptul ca persoanele autorizate sa desfasoare activitati independente pot obtine concediu medical si indemnizatie de asigurari sociale de sanatate in conditiile in care sunt asigurati in acest sistem.

De asemenea, beneficiaza de concedii medicale si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate daca depun declaratia de asigurare pentru concedii si indemnizatii la Casa de asigurari de sanatate unde sunt luati in evidenta ca platitori de contributie de asigurari sociale de sanatate si platesc contributia de 0,85% aplicata asupra veniturilor supuse impozitului pe venit.

Nu neglijati faptul ca pentru a beneficia de concediu de maternitate (pre si postnatal) o persoana fizica autorizata trebuie sa ...

.....Cititi mai departe Detalii
Care sunt angajatorii care vor avea interdictie de concediere pentru mai mult de 25 la suta din angajati?

In cazul firmelor care vor beneficia de schema de ajutor de stat, la pachet vine si interdictia de a concedia mai mult de 25% dintre angajati, timp de 10 ani. Discutam despre regula instituita prin HG nr. 495/2014.

Nu uitati faptul ca HG nr. 495/2014 intra in vigoare la data de 1 august 2014 si prevede acordarea unei scheme de ajutor de stat prin care consumatorii finali nu vor mai plati o parte din certificatele verzi.

De aceasta schema de ajutor vor beneficia firmele care vor plati cel putin 15 procente din numarul certificatelor verzi aferente cotei obligatorii. Aici nu se include reducerea care se acorda prin schema de exceptare.

"ART. 2
(1) Prevederile prezentei hotarari se aplica intreprinderilor din sectoarele expuse riscului de a isi pierde competitivitatea, din cauza finantarii sprijinului acordat energiei din surse regenerabile, risc datorat electrointensivitatii beneficiarului si expunerii la comertul ...

.....Cititi mai departe Detalii
Cum se poate radia o desfacere disciplinara a contractului de munca?

Cum se procedeaza pentru radierea unei desfaceri disciplinare a contractului de munca? Este imperios sa cunoastem aceste aspecte in contextul in care concedierile disciplinare reprezinta un subiect deosebit de important pentru angajatori.

Asa cum prevede art. 248 alin. (3) din Codul muncii, sanctiunea disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest termen.

Nu uitati faptul ca radierea sanctiunilor disciplinare se constata prin decizie a angajatorului emisa in forma scrisa.

Asadar, textul de lege prevede ca sanctiunea se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare. Prin urmare, nu se impune conditia ca in cele 12 luni, persoana trebuie sa fi  ...

.....Cititi mai departe Detalii
In ce data pot intra in concediul prenatal tinand cont de urmatoarele aspecte?

Buna ziua,

V-as fi foarte recunoscatoare sa ma ajutati sa imi calculez data in care pot intra in concediul prenatal. Data probabila a nasterii este 11.11.2014.

La ecografia morfo-fetala medicul a spus ca sarcina e mai evoluata cu aprox 2 sapt, probabil conceptia a avut loc mai devreme decat am calculat eu.

In conditiile in care data probabila a nasterii ramane 11.11.14 asa cum a stabilit medicul obsterician, va rog sa imi spuneti la ce data pot intra cel mai devreme in concediul prenatal.

Va multumesc mult.

.....Cititi mai departe Detalii
Cadou pentru copii isteti: Planse de perete Chimie, Fizica, Engleza si Franceza!

Crestem copii si cu siguranta ne dam toata silinta sa facem o treaba cat mai buna. Nu suntem in competitie cu alti parinti dar cu siguranta nu vrem ca pustiul nostru sa fie mai prejos decat ceilalti. Vrem sa ii asiguram un viitor stralucit si pentru acest lucru vom lucra impreuna, cot-la-cot.

Un graunte intr-o plaja intinsa: Plansele educationale de Matematica, Chimie, Engleza si Franceza. Nu fac totul pentru copiii nostri, dar le asigura note mai bune, o mai buna intelegere a acestor 4 materii dificile. Si acestea reprezinta doar inceputul dintr-un sirag intins de eforturi pe care le vom indeplini pentru copiii nostri. Cat de mici, insa este esential sa le facem.

De nota de la materii precum chimie si fizica depine o medie generala care ii poate suci complet viitorul. Asigurati-va ca...

.....Cititi mai departe Detalii
Stiti cum sa rezistati asaltului inspectorilor ITM?


UNICA dvs. pavaza impotriva amenzilor ITM, acum intr-un ritm de 2 ori mai alert,  este cunoasterea amanuntita si aplicarea corecta a legii!


CARTA SANCTIUNILOR ITM
va arata ce erori de aplicare a Codului muncii va pot „ingropa” afacerea in amenzi de pana 100.000 lei


Proiectata intr-o forma simpla, tabelara, Carta Sanctiunilor ITM afiseaza in fata ochilor dvs. permanent pasajele de lege a caror incalcarea va aduce grave prejudicii financiare, de imagine si, in final, pot afecta chiar existenta afacerii.


Maxima vizibilitate! Util atat seniorului specialist in HR, cat si juniorului aflat la inceput de drum in Departamentul de HR

Carta Sanctiunilor ITM asigura cunoasterea legii si evitarea sanctiunilor acordate de catre ITM pentru nerespectarea acesteia. Realizata intr-un format generos – A1 ( 840x1189 mm2), ofera:

    vizibiliatate permanenta si simultana pentru toti membrii biroului

  acces imediat la litera legii

  siguranta in aplicarea legii

  protectie impotriva greselilor ce va pot scoate din buzunar de la 500 la 100.000 lei!


...click aici pentru Formularul de Inscriere >>


Nu uitati! Targetul lor de amenzi s-a dublat!

Pregatiti-va sa-i intampinati!

Carta Sanctiunilor ITM  

- cea buna protectie impotriva amenzilor ITM!

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586