Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Au inceput controalele ITM cu tinta precisa: fisele de post ale angajatilor!

Sunt documente OBLIGATORII!

Stiati ca sunteti pasibil de o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR?

Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma.


Detalii aici>>
Legislatia Muncii
Concediul de risc maternal, conditii pentru acordare si indemnizatia aferenta

Concediul de risc maternal reprezinta o perioada de suspendare a contractului individual de munca, intervenita ca urmare a riscului pe care l-ar reprezenta pentru salariata gravida sau pentru fatul acesteia, respectiv pentru copil, din pricina specificului locului de munca ocupat.

Potrivit art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2003, in cazul in care o salariata gravida, lauza sau care alapteaza desfasoara la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii si alaptarii, angajatorul este obligat:

– sa ii modifice in mod corespunzator conditiile...

.....Cititi mai departe Detalii


INVITATIE GRATUITA:

Participati la cel mai important eveniment de Legislatia Muncii marca Rentrop & Straton!

CONFERINTA Nationala de Legislatia Muncii

...click aici pentru a completa formularul de inregistrare >>>


Participarea este GRATUITA pentru dvs.,
dat fiind faptul ca sunteti un abonat fidel al informatiilor de specialitate oferite de Rentrop & Straton.

Nota: S-au ocupat deja 17 de locuri!


Peste 500 de profesori din Vaslui solicita ca drepturile banesti castigate in instanta sa fie platite cu dobanda

Mai mult de 500 de profesori din 23 de unitati de invatamant din judetul Vaslui au dat in judecata scolile in cadrul carora isi desfasoara activitatea. Acestia si-au exprimat nemultumirea cu privire la drepturile banesti castigate in instante, care vor fi platite esalonat, pe durata a 5 ani.

Profesorii solicita ca drepturile banesti castigate in instanta sa fie platite cu dobanda, cat timp plata se va face esalonat, noteaza Mediafax.

Astfel, profesorii isi vor primi banii in perioada 2012 - 2016 si cer plata dobanzilor, in conditiile in care considera ca statul se foloseste de banii lor.

Profesorii au chemat in judecata solile, ca unitati angajatoare, primarii si consiliile locale, in calitate de ordonatori de credite.

”Cadrele didactice au castigat in instanta acele majorari salariale care ar fi trebuit acordate prin Legea 221/2008 si Legea 330/2009 privind salarizarea unitara, in unele cazuri fiind vorba de cateva zeci de mii de lei. La ...

.....Cititi mai departe Detalii
ANOFM: 17.042 locuri de munca vacante la data de 26 iunie. In ce domenii se fac angajari?

Joi, 26 iunie, se inregistrau 17.042 de locuri de munca vacante la nivel national, potrivit datelor oferite de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), dupa cum urmeaza: Cluj - 2541, Bucuresti - 1562, Prahova - 1422, Iasi - 850, Arges - 781, Arad – 771 si Harghita -724. La polul opus, se aflau judetele: Ialomita - 66, Buzau - 57, Tulcea - 57, Caras-Severin - 45, Suceava - 34, Bacau – 32 si Mehedinti - 26.

Persoanele cu studii superioare au la dispozitie 1.180 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 70 inginer mechanic; 69 programator; 38 consilier administratia publica; 35 formator; 29 inginer electronist transporturi, telecomunicatii; 25 inspector de specialitate..

.....Cititi mai departe Detalii
Club Legislatia Muncii
Calcul indemnizatie CO la incetare contractului

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu solutionarea urmatoarei spete:
- un angajat si-a incetat activitatea, iar concediul de odihna nefiind efectuat de 2 ani, a fost platit la plecare. Angajatul insa pana in 01.09.2013 a lucrat cu norma intreaga de lucru, iar ulterior a fost redusa norma la 2 ore/zi.

Din numarul total de zile de concediu neefectuat platit (27), 13 erau aferente perioadei in care a lucrat cu norma redusa, iar celelalte 14 erau aferente perioadei lucrate cu norma intreaga.

La final indemnizatia de CO pentru cele 27 de zile neefectuate au fost calculate raportate la norma redusa, deci la venitul aferent acestei norme. Fosta angajata reclama, ca de fapt trebuia sa primeasca pentru cele 14 zile aferente perioadei cu norma intreaga, indemnizatie mai mare, raportata la venitul avut aferent normei de 8 ore/zi.

Va rog sa transmiteti opinia dumneavoastra. Multumesc. O seara buna in continuare.

.....Cititi mai departe Detalii


Sunteti obligat sa aveti in firma stingatoare de incendiu? DA!Aflati aici cum sa evitati cel mai tragic eveniment cu care se poate confrunta o firma!


Atentie! Lipsa stingatoarelor de incendiu
se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei!

Va oferim stingatoare perfect functionale, in conformitate cu toate prevederile legale, omologate de Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila (C.N.S.I.P.C.)!
 
Capatati astfel siguranta ca evitati un eveniment tragic in firma dvs. si ca veti trece intotdeauna cu bine peste orice control pe linie de PSI! click aici>>
Social
Cadrele didactice pot iesi la pensie cu 3 ani mai devreme

Personalul didactic de predare, conducere, indrumare si control va putea iesi la pensie, la cerere, in anumite conditii, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de lege, a anuntat Guvernul, care a aprobat, joi, o ordonanta de urgenta in acest sens.

Guvernul a aprobat in sedinta din 26 iunie 2014 o ordonanta de urgenta care permite personalului didactic de predare, conducere, indrumare si control sa iasa la pensie, la cerere, in anumite conditii, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de lege.

Ordonanta de urgenta privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative reglementeaza, printre altele:

- modificarea duratei invatamantului profesional;

- organizarea invatamantului postliceal ...

.....Cititi mai departe Detalii


Evaluarea cu ajutorul “Softului de evaluare a angajatilor” in 5 pasi:1. Se introduce in calculator CD-ul continand softul si se instaleaza aplicatia.
 (...detalii aici >>)


2. Se introduc toti angajatii din firma cu ajutorul butonului “Importa” din sectiunea “Angajati”


3. Evaluatorul incepe realizarea formularelor in pasul “Formulare” alegand domeniul de activitate, criteriile si intrebarile aferente acestora. In functie de criteriile alese se genereaza o fisa de evaluare editabila care poate fi completata cu ceea ce evaluatorul/managerul de HR doreste. (...detalii aici >>)


4. Fisa se transmite prin e-mail angajatului si superiorului acestuia, fiecaruia revenindu-i sarcina de a completa fisa.


5. Dupa completarea fiselor si introducerea acestora in aplicatie, se genereaza automat rezultatele evaluarii. (...detalii aici >>)


Softul de evaluare a angajatilor va ajuta sa va evaluati angajatii rapid si obiectiv.

...Click aici pentru detalii >>>

-----------------------

GHID Salarizare 2014Stat de salarii

... citeste detalii aici »

Cerere de eliberare a unei adeverinte de venit
... citeste detalii aici »

Adeverinta de venit
... citeste detalii aici »

Adeverinta care atesta dovada platii CASS
... citeste detalii aici »

Formularul 100 – Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat
... citeste detalii aici »

Model de Cerere pentru recuperarea sumelor reprezentand indemnizatii de concedii medicale
... citeste detalii aici »

Declaratii pentru stabilirea dreptului la deducere personala
... citeste detalii aici »

Model de conventie civila
... citeste detalii aici »

Formularul E102 “Prelungirea detasarii sau a activitatilor independente”
... citeste detalii aici »

Formularul 710 “Declaratie rectificativa”
... citeste detalii aici »

Model de Conventie privind recuperarea cheltuielilor privind pregatirea profesionala a salariatului
... citeste detalii aici »

Adeverinta pentru dovedirea calitatii de asigurat pentru a beneficia de servicii medicale
... citeste detalii aici »

Adeverinta de somaj
... citeste detalii aici »


Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586