Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
 
 
 
Legislatia Muncii
Contract cu munca la domiciliu. Ce clauze speciale includem pentru cetatenii straini?

Procedurile de angajare si concediere sunt diferite in situatia in care se doreste angajarea unui cetatean strain cu domiciliul in strainatate, dar cu locuinta temporara in Romania. Prin urmare, contractul individual de munca va include mai multe clauze speciale.

Astfel, cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate care locuiesc temporar in Romania li se elibereaza carte de identitate temporara. Astfel, conform art. 20 alin. (1) lit. b) din OUG 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, cartea de identitate provizorie se elibereaza si in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, care locuiesc temporar in
.....Cititi mai departe Detalii


Aparitii legislative: noutati de domeniul muncii in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 572 din 9 septembrie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de inters penru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 572

Ordinul Ministerului Apararii Nationale nr. M.86 din 3 septembrie 2013 pentru completarea art. 13 din Criteriile si metodologia privind selectia personalului in vederea participarii la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, aprobate prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. M.101/2011.

Ordinul Ministerului Apararii Nationale nr. M.87 din 3 septembrie 2013 pentru aprobarea Normelor privind managementul sistemului de formare continua in ...

.....Cititi mai departe Detalii


Stimati angajatori,
 

Conform noii legislatii, riscati 1-2 ani de inchisoare pentru nereguli aparent minore legate de Sanatatea si Securitatea Muncii in firma dvs.!
 

Dupa cum stiti, TOATE FIRMELE, sunt obligate sa respecte regulile SSM, indiferent ca au doar 1  angajat sau mai multi (indiferent de domeniul de activitate).

... citeste aici »

Alocatia de stat pentru copii se majoreaza

Legea nr. 61 privind alocatia de stat pentru copii a fost adoptata in anul 1993 cu scopul de a se institui un tip special de alocatie familiala, respectiv alocatia de stat, ca un drept universal al copiilor garantat de Constitutie. Potrivit prevederilor acestei legi, toti copiii aflati in grija familiilor lor sau a familiilor substitutive primesc o alocatie de stat, al carei cuantum variaza in functie de nevoile si varsta copilului.

Se propune majorarea alocatiei de stat pentru copii intre 2 si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acesora, de la 42 lei la 50 de lei. De asemenea, cuantumul alocatiei de stat pentru copiii handicap avand varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, acordata potrivit ...

.....Cititi mai departe Detalii


Va oferim un CD cu 41 de modele de decizii gata intocmite, pregatite pentru a fi completate cu datele dvs. si printate. Mai multe detalii aici »

1. Decizia de incetare CIM cu acordul partilor. Detalii aici

2. Decizie de incetare CIM - deces salariat sau angajator persoana fizica. Detalii aici

3. Decizie de incetare CIM prin Hotarare judecatoreasca de declarare deces sau punere sub interdictie salariat. Detalii aici »

4. Decizie de incetare CIM la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Detalii aici

5. Decizie de incetare CIM ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului individual de munca.
Detalii aici

6. Decizie reintegrare in functie in baza unei hotarari judecatoresti. Detalii aici

7. Decizie de incetare CIM la condamnarea salariatului la executarea unei pedepse privative de libertate.
Detalii aici pentru restul modelelor de decizii >>>>

 


Club Legislatia Muncii
Ce contract de munca se poate incheia,dupa trecerea celor 36 de luni

Sunt pensionara la limita de varsta de la 1 0ct. 2010. Am lucrat in continuare in aceeasi unitate cele 36 de luni, in care mi s-a incheiat un contract de munca pe dutata determinata de 2 ani si in continuare un act aditional la acest contract de un an tot pe durata determinata. Trecand cele 36 de luni, va rog sa-mi spuneti in continuare ce fel de contract de munca mi se poate incheia. Va mutumesc.

.....Cititi mai departe Detalii
Social
5 plante pentru detoxifierea ficatului

Alimentatia bogata in alimente procesate, stresul, medicamentele, sedentarismul si poluarea determina in timp acumularea toxinelor in organism. Pentru eliminarea toxinelor si pentru mentinerea unei bune functionare a ficatului, apeleaza la urmatoarele plante medicinale...

Alimentatia dezechilibrata, medicamentele, poluarea si stresul contribuie la imbolnavirea ficatulului. Ajunse in organism, toxinele afecteaza in mod direct ficatul, organul responsabil de metabolizarea si eliminarea lor.
Aceste substante toxice provoaca stari de oboseala, migrene, dureri de cap, balonari, alergii, constipatie, respiratie urat mirositoare.
Detoxifierea ficatului ajuta la intarirea sistemului imunitar si reducerea riscului de imbolnavire.
Papadia este recunoscuta in primul rand pentru  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Scapati de stresul controlului!


Va oferim
202 modele de fise de post redactate impecabil,
care elimina riscul oricarei nereguli!


 

Fisa postului este cu siguranta unul dintre cele mai importante documente din domeniul HR. In primul rand, pentru ca este un document obligatoriu, ce trebuie anexat la contractul individual de munca al fiecarui angajat.
 
Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma.
 
Produsul acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina acest document:
 
a) denumirea postului
b) pozitia din COR
c) nivelul postului
d) relatiile ierarhice si functionale
e) definirea scopului general si a obiectivelor postului.
f) definirea principalelor sarcini/atributii/activitati
g) aspecte referitoare la conditiile de munca
h) studiile si calificarile necesare postului
i) competentele postului

 

Aflati detalii aici!
 


 

Performantele si notele foarte bune la evaluarea profesionala a salariatilor nu atrag automat majorarea salariilor acestora.
 
Insa, suntem la jumatatea anului, ati reusit sa faceti evaluarea angajatilor? 
 
Criteriile de evaluare au fost inscrise in contractul individual de munca tocmai in vederea utilizarii lor la evaluarea salariatilor. Ce criterii de evaluare ati folosit pentru evaluarea angajatilor? 

Va prezentam singurul soft de evaluare a angajatilor din Romania: Soft de Evaluare a Angajatilor! Aplicatia contine peste 400 de criterii de evaluare din peste 20 de domenii de activitate. Avand o baza de date atat de complexa, puteti intocmi formulare de evaluare personalizate pentru fiecare functie sau chiar pentru fiecare angajat in parte.  
 


 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586