Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


Stiti ca: se pedepseste cu amenzi de pana la 3.000 de lei orice abatere de la lege
privind plata orelor de munca suplimentare!

Aflati ACUM totul despre Orele Suplimentare si Munca
in zi de Repaus cu ajutorul acestui GHID ESENTIAL
si UNIC pe piata din Romania!

In topul intrebarilor adresate consultantilor nostri in Legislatia muncii, am identificat ca aproximativ 69,3% dintre intrebari sunt legate de orele suplimentare, munca in zi de repaus si modul legal de calcul si de plata.

Pentru a veni in sprijinul dvs. va oferim CD-ul Orele suplimentare si munca in zi de repaus – unica lucrare ce « intoarce pe toate fetele » acest important subiect.

 

Va oferim un PRET EXCEPTIONAL

Click aici pentru comanda »

Contine:

  • Prevederile Codului Muncii cu privire la evidenta si retribuirea orelor suplimentare, indiferent de natura acestora Detalii aici »
  • Comentarii, sfaturi si atentionari ale specialistilor Rentrop & Straton in materie de Legislatia Muncii Detalii aici »
  • Spete rezolvate – modele concrete pentru problemele cu care, poate, va confruntati si dvs. Detalii aici »


Se-ntampla adesea ca situatiile sa difere de la caz la caz:

  • un angajat lucreaza zilnic intre 9:00 – 18:00 si mai efectueaza suplimentar cate 2 ore in intervalul 22:00 – 6:00
  • alt angajat se afla la dispozitia societatii in intervalul 22:00 – 6:00 (indiferent daca munceste efectiv sau nu)

Comandati chiar ACUM CD-ul “CD Orele suplimentare si munca in zi de repaus. Modalitati legale de calcul si de plata”!


Intrebarea insa e aceeasi: cum ii platiti? Ore suplimentare? Spor de noapte?Problemele sunt foarte nuantate de la caz la caz.

De exemplu in primul caz ati fi tentat sa platiti angajatului un spor de noapte de 25% din salariu pentru aportul de 2 ore din intervalul 22:00 - 6:00. Noapte, noapte, dar totusi sporul de noapte nu se justifica, spune legea, atat timp cat intervalul lucrat in timpul noptii nu insumeaza cel putin 3 ore din tipul de lucru /zi sau minimum 30% din totalul orelor de munca efectuate pe luna, conform Codului Muncii. Complicat? Un lucru e clar! Cele 2 ore lucrate in intervalul 22:00-6:00 se platesc doar ca ore suplimentare!

In cel de-al doilea caz, salariatul efectueaza munca de noapte periodica, intreaga luna. Drept urmare, capata un spor permanent de 25% la salariul sau lunar. Indiferent cate ore lucreaza efectiv. In consecinta, repetitivitatea prestarii muncii de catre salariati in conditiile in care se acorda sporul, program de munca stabilit prin CIM, constituie motiv justificat pentru mentionarea sa in CIM si REVISAL.


Vi se pare complicat? Tot ce aveti de facut pentru a inlatura toate dilemele cu privire la evidenta si plata orelor suplimentare de lucru, a orelor lucrate noaptea sau in weekenduri este sa studiati cu atentie.


Comentariile specialistilor asupra articolelor de lege, studiile de caz analizate, exemplele date au darul de a va oferi solutii perfect legale pentru propriile dvs. dileme privind plata orelor de munca suplimentare efectuate de catre angajatii firmei dvs.

Comandati chiar ACUM CD-ul “CD Orele suplimentare si
munca in zi de repaus. Modalitati legale de calcul si de plata”
la pretul SPECIAL!Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586