Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Rentrop & Straton a lansat programul
"Niciun specialist in legislatia muncii fara Tableta"


CODUL MUNCII s-a mutat pe tableta!

Nu te ingrijora!
TABLETA VERDE A LEGISLATIEI MUNCII, singurul tau prieten de nadejde, care te va ajuta neconditionat iti ofera GRATUIT
 
Cartea Verde a Legislatiei Muncii
                   +
Documente Instant Obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare
                  +
Beneficiile unei tablete performante pentru specialistul din tine si pentru familia ta
 
Click AICI pentru a completa formularul de rezervare a propriei dvs. tablete

Legislatia Muncii
Obligatia de angajare cu prioritate a fostilor salariati - este obligatorie sau poate fi ocolita?

Jr. Horatiu Sasu
Consultant in afaceri
Autorul produsului Restructurarea perfect legala a posturilor pe timp de criza. Ghid Practic

In cazul concedierilor colective art. 74 C. muncii dispune ca in termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul al carui post s-a desfiintat are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba. In situatia in care in perioada de 45 de zile se reiau aceleasi activitati, angajatorul este obligat sa transmita salariatilor care au fost concediati o comunicare scrisa, prin care sunt informati asupra reluarii activitatii, iar salariatii trebuie sa raspunda in scris in maxim 5 zile daca sunt de acord sau nu sa fie reangajati.

Daca salariatii nu raspund in cinci zile sau refuza locul de munca oferit, angajatorul poate face noi angajari pe locurile de munca ramase vacante.

O citire rapida ar spune ca textul e logic si de ...

.....Cititi mai departe Detalii


Memorator Legislatia Muncii 2014?

 • Teme precum: contracte de munca, accidente de munca si boli profesionale, concediile pentru formarea profesionala, pensii, contributii sociale, etc... citeste detalii aici »
 •  Referinte legislative - este vorba despre toate reglementarile legale ce aduc atingere fiecarui subiect in parte, depasind insa granitele Codului muncii, 
 • Observatii, adica atentionari asupra cazurilor practice, recomandari importante pentru evitarea greselilor, explicatii ale textului de lege.

Cand puteti angaja straini fara autorizatie de munca

Analizam situatia unui cetatean non UE, ce poseda un permis de sedere in Romania, pe termen lung. Cu ajutorul specialistilor vom stabili daca mai mare nevoie de autorizatie de munca, in vederea angajarii in Romania:

Categoriile de straini care pot fi incadrati in munca sau, dupa caz, pot presta munca la persoane fizice sau juridice din Romania, fara autorizatie de munca sunt prevazute la art. 5 din OUG 56/2007 dupa cum urmeaza:

a) strainii titulari ai dreptului de sedere permanenta pe teritoriul Romaniei;
b) strainii al caror acces pe piata muncii din Romania este reglementat prin acorduri, conventii sau intelegeri bilaterale incheiate de Romania cu alte state, daca aceasta posibilitate este stabilita ...

.....Cititi mai departe Detalii
ANOFM:15.000 locuri de munca vacante inregistrate in data de 13 mai 2014

Pe data de 13 mai 2014, in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) s-au inregistrat 15.227 locuri de munca, dupa cum urmeaza: Cluj - 2053, Bucuresti - 1436, Prahova - 1094, Arges - 883, Arad - 780, Timis – 682 si Sibiu – 610. La polul opus, se aflau judetele: Tulcea - 72, Buzau - 60, Ialomita - 56, Caras-Severin – 55 si Mehedinti – 23.

Pentru persoanele cu studii superioare erau inregistrate 1.387 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 200 analist servicii client, 70 inginer mecanic, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
pot sa beneficiezi de indemnizatie copilului 3-7 ani?

Buna ziua m

Am o fetita de 2 ani pana la un an am benificiat de concediu de cresterea copilului,am fost nevoit sa ma intorc la munca acum iau stimulentul de 500 lei pana la 3 ani.

Intrebarea mea este pot sa benificez de indemnizati a copilului de la 3 la 7 ani? refuzand la servici motivez ca sotia mea nu lucreaza.

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Admitere Ase 2014: structura eseului motivational

Academia de Studii Economice Bucuresti ofera 5.500 de locuri atat la taxa, cat si la buget, la examenul de admitere la studiile universitare de licenta, la forma de invatamant cu frecventa.

Pentru anul universitar 2014-2015, a fost scos examenul de admitere, din cauza numarului mic de candidati de anului trecut si a fost introdus ca proba de departajare a candidatilor interviul si eseul motivational.
Eseul motivational
Asa cum intelegem chiar din denumirea sa, eseul motivational va cuprinde obligatoriu motivatia candidatului pentru alegerea universitatii si a specializarii respective/

Pentru a se asigura ca eseul va primi calificativul admis, candidatii trebuie sa isi prezinte si explice preferintele si argumentele pentru alegerea unei anumite calificari, asteptarile de la viata de student ASE si sa precizeze daca isi doresc sa se angajeze pe durata studiilor de licenta.

De asemenea, candidatii mai pot preciza in eseul motivational realizarile din timpul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Trei instrumente vitale in activitatea dvs. zilnica

+ avantajele unei tablete performante pentru dvs.!

Acum la pretul special
de 390 lei + 24% TVA!

Stimate Manager HR, 

Fie ca este vorba despre crearea sutelor de documente si formulare pe care le aveti de intocmit, despre evaluarea angajatilor sau despre eficientizarea proceselor de HR, acum puteti beneficia de instrumente profesioniste, care sa va simplifice activitatea.

Este vorba despre: Tableta Manager HR!


Contine 3 aplicatii de exceptie cu toate secretele profesionale de importanta vitala pentru activitatea dvs.!207 modele si formulare OBLIGATORII in resurse umane reprezinta instrumentul practic pe care il veti folosi de acum incolo pentru intocmirea corecta si rapida a documentelor obligatorii conform noilor modificari ale Codul muncii. detalii aici<<

207 modele si formulare obligatorii in resurse umane
va ofera posibilitatea de a descarca pe calculatorul dvs. orice formular si sa-l editati, modificati si/sau completati continutul.


Doar acum beneficiati de informatii cheie despre:

 • Strategii HR si leadership
 • Planificare
 • Solutii pentru deficitul/ surplusul de personal
 • Salarizare detalii aici<<
 • Recrutare
 • Motivare si cresterea performantelor angajatilor 
 • Recompensare si retentia angajatilor
 • Cresterea eficientei comunicarii interne Aici gasiti:

Comentarii legislative, recomandari, atentionari si concluzii
Temeiuri legale care stau la baza rezolvarii corecte a problemelor dvs.
O gama variata de solutii pentru diverse tipuri de probleme privind evaluarea performantelor personalului angajat.

Aflati:
Cum se stabilesc criteriile de evaluare
Procesul de evaluare (aspecte juridice)
Consecintele evaluarii detalii aici<<
Este o tableta PC impresionanta din toate punctele de vedere. E-Boda Essential A330 dispune de toate functiile pe care ti le-ati putea dori de la o tableta, imbinand designul compact si elegant cu o utilizare facila, rapida si complexa.


Tehnologiile inglobate in aceasta tableta permit viteza remarcabila de procesare, display luminos si culori vii, aplicatii cu  grafica uimitoare si functii utile ale sistemului de operare Android 4.2. detalii aici<<

Timp de pornire minim! Interfata tactila! Acum, lucrati de oriunde!

Cu MAXIMA placere! Cu EFICIENTA sporita!


Atentie! Stoc limitat!

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586