Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Seminarul Regional de Legislatia Muncii, 3 iunie, la Iasi!

Incep seminariile de legislatia muncii in toata tara, sustinute de experti din domeniu.

Obiectivul lor este cat se poate de clar! Se doreste clarificarea tuturor aspectelor ce tin de formarea profesionala, concedierea din motive independente de persoana salariatului, clauza de neconcurenta si clauza de confidentialitate, orele suplimentare si nu numai.

Atentie!
O singura greseala in ceea ce priveste unul dintre aspectele de mai sus se poate transforma in sanctiune, litigiu sau amenda din partea organelor de control.

Click aici pentru inscrieri in limita locurilor disponibile.

Cine este lectorul seminarului?

Doamna Raluca Dimitriu Profesor universitar, Doctor in drept, conducator de doctorate in dreptul muncii; Cursuri postuniversitare:
- Academia de Drept International de la Haga;
- Academia de Drept European – Florenta;
- Budapesta - ...

.....Cititi mai departe Detalii
Specialistii raspund: Cand inceteaza CIM pe durata determinata?

Analizam speta expusa de un angajator cu privire la o salariata ce detine contract pe perioada determinata 28.10.2013 - 28.04.2014. Angajatorul doreste sa ii faca un contract pe perioada nedeterminata incepand cu 28.04.2014.

Cu ajutorul specialistilor, vom stabili cand se inregistreaza incetarea CIM pe perioada determinata:

Inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat, CIM incheiat pe durata determinata poate inceta prin oricare dintre modalitatile prevazute de lege.

In concluzie, in situatia expusa de angajator, CIM poate sa inceteze inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat, prin acordul partilor.

Mentionam faptul ca temeiul de drept al incetarii CIM  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ghid practic de completare in REVISAL


Solutii la TOATE problemele dvs. intampinate la operarea si transmiterea registrului

Potrivit art. 34 din Codul muncii, Legea nr. 53/2003 republicat, fiecare angajator are obligatia de a infiinta un Registru general de evidenta a salariatilor.


Simplu, nu? Este insa aceasta informatie suficienta? NU!

Trebuie sa cunoasteti:

ce contine REVISAL
ce amenzi riscati pentru nerespectarea normelor in vigoare privind REVISAL
procedura si actele necesare pentru obtinerea parolei
procedura de inregistrare si transmitere a REVISAL


Detalii chiar AICI>>>ANOFM: 11.236 locuri de munca vacante, 5 mai 2014

Luni, 5 mai, erau inregistrate in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) 11.236 locuri de munca, dupa cum urmeaza: Bucuresti - 1001, Prahova - 994, Dolj - 945, Cluj - 881, Arges – 604 si Iasi – 511. La polul opus, se aflau judetele:Buzau -49, Caras-Severin - 48, Suceava - 46, Tulcea - 42, Ialomita - 29, Vrancea - 18, Mehedinti – 10.

Pentru persoanele ce detin studii superioare erau inregistrate 837 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 48 -inginer mecanic, 40- agent de asigurare, 33- formator, 24- consilier  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
infiintare asociatie familiala

Buna ziua!
Sunt Educatoare la o garadinita din orasul Voluntari, casatorita, domiciliu in oras si locuinta proprietate personala, doresc ca la aceasta adresa sa infiintez o Asociatie Familiala.

Va intreb sub aspectul pregatirii profesionale, ce acte pot prezenta Primariei, avand in vedere ca domeniul de activitate doresc sa fie in arta decorativa(pictura decorativa, confectionare obiecte decorative de mici dimensiuni).
Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Ocuparea si exercitarea functiei publice

Recrutarea functionarilor publici se face prin concurs organizat in limita functiilor publice vacante prevazute anual in acest scop prin planul de ocupare a functiilor publice.

In conformitate cu art.8 din Instructiunile pentru elaborarea Planului de ocupare a functiilor publice, aprobate prin Ordinul presedintelui ANFP nr.2753/2004, acest plan este elaborat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Ministerul Finantelor Publice, pe baza propunerilor formulate de catre autoritatile si institutiile publice, si se supune spre aprobare Guvernului.

Planul de ocupare a functiilor publice prevede:

- numarul functiilor publice rezervate promovarii functionarilor publici care indeplinesc conditiile legale;

- numarul de functii publice rezervate absolventilor programelor de formare specializata in administratie publica, organizate de Institutul National de Administratie sau alte institutii similare din tara si din strainatate;

- numarul functiilor ...

.....Cititi mai departe Detalii

Criteriile de evaluare trebuie sa fie inscrise in contractul individual de munca la inceputul anului.Dumneavoastra le-ati stabilit?

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu  art. 17 alin. (4) din Codul muncii, republicat.

Prin urmare, odata cu intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale, contractele individuale de munca ale salariatilor vor contine si aceste criterii
(citeste detalii aici >>)

Dvs. ce criterii de evaluare ati stabilit in CIM pentru evaluarea angajatilor?

Va prezentam, singurul soft de evaluare a angajatilor din Romania: Soft de Evaluare a Angajatilor!


 Aplicatia contine peste 400 de criterii de evaluare din peste 20 de domenii de activitate. Avand o baza de date atat de complexa, puteti intocmi formulare de evaluare personalizate pentru fiecare functie sau chiar pentru fiecare angajat in parte. 


Click aici pentru a vedea cum functio
neaza!


Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586