Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


Toate componentele trusei sunt cu termenul de valabilitate la zi?


Conform legii, sunt nu mai putin de 28 de articole obligatorii(!), a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.


Nu uitati: sunteti pasibili de amenda chiar daca aveti trusa sanitara fixa de prim ajutor, dar medicamentele pe care le contine sunt EXPIRATE! Verificati-va ACUM trusa!

... Click aici pentru Kitul de reincarcare obligatoriu »
Legislatia Muncii
Revisal: Cand se raporteaza suspendarea si incetarea suspendarii CIM?

Analizam situatia expusa de un angajator, cu privire la suspendarea unui contract individual de munca pe o perioada de o zi, respectiv in data de 23 aprilie.

Vom stabili, cu ajutorul specialistilor, care este data incetarii suspendarii si cand se raporteaza in Revisal atat suspendarea cat si incetarea suspendarii CIM.

Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii.ro:
Presupunem ca suspendarea CIM are loc in baza unei cereri de concediu fara plata.

Avand in vedere ca salariatul are contractul suspendat in ziua de 23 aprilie 2014, atat cererea cat si decizia de suspendare CIM va contine data de...

.....Cititi mai departe Detalii

Situatie complicata: Este legal acest program de lucru?

Analizam urmatoarea situatie expusa de angajator:

Pe parcursul a 2 saptamani: luni+marti liber, miercuri -duminica program normal in prima saptamana; in a 2-a saptamana luni- vineri program normal, sambata + duminica liber.

Asadar, angajatul lucreaza 10 zile consecutive, cu respectarea celor 2 zile de repaus saptamanal.

Cu ajutorul specialistilor, vom stabili asupra legalitatii acestui program de lucru.

Conform art. 137 alin. (4) din Codul muncii, in situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

In speta, apreciem ca va aflati in situatia reglementata de acest text legal intrucat repausul saptamana desi este acordat in fiecare saptamana, nu este acordat dupa 5 zile de lucru.

Prin urmare, ...

.....Cititi mai departe Detalii

17 de modele de fise de evaluare si 17 de modele de fise de post redactate impecabil! Aflati aici ce secret ascund aceste fise!


Un lucru pe care putini il stiu este ca fisele de evaluare ale angajatilor trebuie sa se afle intr-o concordanta perfecta cu fisele lor de post. Motivul? Nu se poate face evaluarea unui angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului.

Si fiti sigur ca inspectorii ITM verifica aceasta concordanta.


Daca doriti sa iesiti foarte bine in urma controlului si fara 1 leu amenda, va oferim 17 de modele de fise de evaluare impreuna cu cele 17 de modele ale fiselor de post aferente.Atentie: COMUNICARE privind ocuparea locurilor de munca declarate vacante

Art. 10 alin. (1) din Legea 76/ 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, prevede ca angajatorii sunt obligati sa comunice catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municiului Bucuresti, in a caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

Tinem cont si de prevederile alin. 93) al aceluiasi articole. Astfel, se stabileste ca angajatorii sunt obligati sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

Comunicarea de catre angajatori a locurilor de munca vacante, precum si comunicarea de catre angajatori a ocuparii locurilor de munca vacante care au fost comunicate se vor face pe suport hartie sau in format electronic, conform ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Ce pot sa fac daca angajatorul ma obliga sa imi dau demisia

Buna ziua,
In data de 20,01,2014, am revenit la locul de munca dupa un concediu de crestere copil, am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata, nu a fost nici o problema in momentul acela, am depus actele necesare acea instiintare si adeverinta de la medic, acestea au fost inregistrate.

De-a lungul sarcinii am intamplinat mai multe probleme de sanatate si am beneficiat de mai multe concedii medicale, inca din saptamana 11 de sarcina fiind internata cu o iminenta de avort, fiin luata cu ambulanta de la locul de munca Saptamana trecuta am fost iar internata, iar managerul meu de zona m-a contactat telefonic sa imi spuna ca trebuie sa rezolvam problema intr-un fel ca el nu vrea ca eu sa ii mai tin locul ocupat la magazinul in care lucrez nici in lunile care urmeaza nici urmatorii 2 ani si ca mai bine ar fi sa renunt decat sa se agraveze situatia in conditiile in care si sotul meu lucreaza in cadrul aceleiasi firme.

Ca el nu vrea sa mai dea explicatii pentru mine, si ca intelegerea a ...

.....Cititi mai departe Detalii
Social
Structura anului scolar 2013-2014: teze semestriale, examene si evaluari nationale

Anul scolar 2013-2014 are 36 de saptamani de cursuri, adica 176 de zile lucratoare, cu exceptia claselor terminale. In cazul elevilor de clasa a XII-a, anul scolar are 37 de saptamani, din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, iar cele 4 saptamani ramase sunt destinate pregatirii pentru examenul de bacalaureat 2014.

Elevii de clasa a VIII-a vor merge la cursuri pentru o perioada de 35 de saptamani, iar inca sapte zile vor organiza pregatire suplimentara inainte de Evaluarea Nationala 2014.

Pentru invatamantul special, clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, respectiv 181 de zile.

Structura anului scolar:

Semestrul I
Cursuri – luni, 16 septembrie 2013 – vineri, 20 decembrie 2013
In perioada 2 - 10 noiembrie 2013, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.
Vacanta de iarna – sambata, 21 ...

.....Cititi mai departe Detalii
 A aparut primul soft de evaluare a angajatilor din Romania

Softul de evaluare a angajatilor va ajuta sa aflati rapid si obiectiv

  • cat de pregatit este fiecare angajat din companie;
  • in ce mod contribuie fiecare angajat la realizarea performantei
  • nevoia de instruire profesionala si ajutor pentru oricare angajat
  • posibilitatile de motivare
  • necesitatatea de a lua masuri punitive.

REDUCERE 25%:
ACUM doar 198.4 lei TVA inclusa
In loc de pretul standard de
264.12 lei TVA inclusa

... Click aici pentru detalii >>
--------------------------

Una dintre cele mai importante prevederi ale Codului munci, conform art. 27 alin. (1), consta in examinarea medicala a fiecarui angajat


Ati negljat-o pana acum?

Medicina Muncii. Ghidul Angajatorului

CD-ul „Medicina muncii. Ghidul angajatoruluidetaliaza intr-un mod clar si profesionist toate aspectele practice legate de:


>> Click aici pentru detalii


Ajutor special destinat Asociatiilor de Proprietari,  conform legislatiei modificate din 2014!


Documente utile pentru Asociatiile de Proprietari!

Toate documentele necesare pentru a va desfasura activitatea rapid, LEGAL si fara greseli!


Documente utile

Ghid practic  - unic in Romania

Exclusiv pentru Asociatiile de Proprietari! Contine:

 bulettModele de Contracte, Model Procese Verbale, Modele Registre speciale ...vezi detalii aici >>>

 bulettProceduri, Regulamente si Obligatii exclusiv pentru Asociatiile de proprietari (conform legii) ...vezi detalii aici >>>

...Click aici pentru mai multe detalii >>>

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586