Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Astazi, 28 aprilie sarbatorim impreuna

Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca


Reduceri de pana la 50% la toate produsele de SSM


vezi lista completa aici >>>


Bonus: pentru fiecare produs achizitionat primiti CADOU,
fara tragere la sorti,

Kitul de reincarcare al Trusei de prim ajutor!


Click aici pentru detalii >>>>

Nota: Oferta valabila pana la sfarsitul saptamanii!Legislatia Muncii
Proiect pentru reducerea varstei de pensionare pentru grupa I de munca

Mai multi deputati PSD propun ca reducerea varstei standard de pensionare in care persoanelor care au lucrat in grupa I de munca se se realizeze de la doi ani, la fel ca in situatia celor care au lucrat in conditii speciale.

In momentul de fata, aceasta reducere se face de la sase ani realizati, noteaza Mediafax.

Aceasta propunere ce vizeaza modificarea Legii 263 din 2010 privind sistemul de pensii, este initiata de deputatii PSD Florin Iordache, presedintele Comisiei de munca, Vasile Popeanga, Ion Calin, Viorel Dragomir, Constantin Radulescu si Aurel Vladoiu.

Prin proiectul de lege mentionat, se prevede  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Memorator Legislatia Muncii 2014
  • Teme precum: contracte de munca, accidente de munca si boli profesionale, concediile pentru formarea profesionala, pensii, contributii sociale, etc... citeste detalii aici »
  •  Referinte legislative - este vorba despre toate reglementarile legale ce aduc atingere fiecarui subiect in parte, depasind insa granitele Codului muncii, 
  • Observatii, adica atentionari asupra cazurilor practice, recomandari importante pentru evitarea greselilor, explicatii ale textului de lege.


Aparitii legislative: Acte normative in dreptul muncii si securitatii sociale

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 300, nr. 301 si nr. 302 din 24 aprilie 2014 au fost publicate mai multe acte normative referitoare la dreptul muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 300:
- H.G nr. 1352 din 23 decembrie 2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08 (republicare).

Monitorul Oficial nr. 301:
- Decretul Presedintelui Romaniei nr. 387 din 17 aprilie 2014 privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania

- Legea nr. 53 din 17 aprilie 2014 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. ...

.....Cititi mai departe Detalii
57 cele mai frecvente intrebari din Legislatia Muncii adresate de salariati abordeaza situatii frecvent intalnite in raporturile de munca.

Descopera acum  sugestiile specialistilor in legislatia muncii privind probleme legate de:

Concediul de crestere si ingrijire a copilului  – acte ce dovedesc incetarea activitatii si lipsa de venituri, transferul cu contract de munca la o alta firma  


  Concediul medical – plata CM in conditii de declararea a  unui grad de invaliditate si depunere dosar de pensionare 

... Click aici pentru raspunsurile dvs. >>>

ANOFM: Bursa generala a locurilor de munca

Pe data de 25 aprilie, ANOFM organizeaza Bursa Generala a Locurilor de munca in 23 de judete ale tarii, dupa cum urmeaza: Alba, Arad, Bacau, Bistrita –Nasaud, Braila, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Harghita, Hunedoara, Mehedinti, Neamt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea.

Pana la data de 23 aprilie 2014, in cadrul evenimentului si-au anuntat participarea 980 de agenti economici, cu 8.526 de locuri de munca, dispuse astfel:

- pentru persoanele cu studii superioare: ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
E legal sa opereze demisia retroactiv?

Buna ziua!

In data de 11.04.2014 in urma unei dispute cu o colega am decis sa imi scriu demisia urmand a intra in vigoare cu data de 14.04.2014 cu acordul ambelor parti. Pe parcursul zilei m-am razgandit si am zis ca nu este momentul deocamdata si am lasat demisia intr-o mapa persoanala (mapa ce am uitat sa o iau acasa).

In data de 14.04.2014 eu m-am internat intrucat imi era foarte rau de aproape o luna. In dimineata zilei de 14.04.2014 am sunat angajatorul sa il anunt ca m-am internat.

Dupa ce m-am externat din spital, in data de 17.04.2014 am fost la locul de munca pentru a-mi lua salariu, a inmana copii dupa concediu medical si fisa de externare intrucat originalul trebuia vizat la med, de familie si am solicitat permisiunea de a-mi lua cateva lucruri din birou printre care si mapa cu pricina.

Angajatorul nu m-a lasat sa ma duc in birou si s-a dus personal sa mi le aduca, a rasfoit in mapa si a gasit demisia pe care a si luat-o fara sa imi spuna si mi-a adus restul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Cand incep inscrierile la gradinita in 2014 in Bucuresti

Inscrierea la gradinita in 2014 a copiilor din Bucuresti va incepe cu o saptamana mai tarziu fata de anuntul initial al ministerului Educatiei, deoarece procedura se va desfasura in acest an in format electronic.

Parintii isi pot inscrie copiii la gradinita in anul scolar 2014-2015 incepand cu 30 aprilie. Reprezentantii ministerului Educatiei au decis amanarea inscierii cu o saptamana pentru ca in acest an totul se va face electronic, procedura fiind mai simpla si mai rapida. Acestia vor fi nevoiti sa completeze o cerere tip, care urmeaza sa fie introdusa in programul electronic de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

A doua etapa de inscriere in invatamantul prescolar se va desfasura in perioada 9 iunie - 4 iulie, iar a treia etapa va avea loc intre 14 iulie - 1 august.

"In total sunt 1.568 de grupe de gradinita, iar cu 25 de copii in grupa avem 39.200 de locuri. Dar vor fi gradinite unde vor fi mai multi copii in grupa, au explicat ...

.....Cititi mai departe Detalii

Patru instrumente vitale in activitatea dvs. zilnica

+
avantajele unei tablete performante pentru dvs!

Acum la pretul special de 482 lei + 24% TVA!

Acum puteti solutiona rapid si usor probleme controversate de Legislatia Muncii si HR!

Va punem la dispozitie un set complet instrumente profesioniste, care sa va simplifice activitatea.

Este vorba despre Pachetul de Aplicatii Legislatia Muncii si HR ce contine:

1. Cartea Verde a Legislatiei Muncii

2. Evaluarea angajatilor in 8 pasi


3. Orele suplimentare si munca in zi de repaus


4. 202 Modele de Fise de Post


PACHETUL DE APLICATII Legislatia Muncii si HR
:
Contine Tableta Specialistului in Legislatia Muncii si HR si 4 aplicatii de exceptie!

...Click aici pentru detalii >>

-------------

Criteriile de evaluare trebuie sa fie inscrise in contractul individual de munca la inceputul anului.Dumneavoastra le-ati stabilit?

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu  art. 17 alin. (4) din Codul muncii, republicat.

Prin urmare, odata cu intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale, contractele individuale de munca ale salariatilor vor contine si aceste criterii
(citeste detalii aici >>)

Dvs. ce criterii de evaluare ati stabilit in CIM pentru evaluarea angajatilor?

Va prezentam, singurul soft de evaluare a angajatilor din Romania: Soft de Evaluare a Angajatilor!


 Aplicatia contine peste 400 de criterii de evaluare din peste 20 de domenii de activitate. Avand o baza de date atat de complexa, puteti intocmi formulare de evaluare personalizate pentru fiecare functie sau chiar pentru fiecare angajat in parte. 


Click aici pentru a vedea cum functio
neaza!


Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586