Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

67 de teste special construite pentru selectia angajatilor potriviti!

DOAR ASTAZI la pretul special de 69 lei pret redus cu 30% fata de pretul standard!


 Va propunem un instrument de testare, pe cat de practic, pe-atat de eficient! CD-ul 67 de teste pentru a angaja cei mai buni oameni va ofera 67 de posibilitati de testare a aspirantilor la un anume post.

Alcatuite de catre specialisti in resurse umane, testele de inteligenta, de aptitudini sau motivationale va ajuta sa descoperiti daca aspirantul aflat in fata dvs. are sau nu calitatile potrivite pentru jobul pentru care a optat.

Comandati acum CD-ul 67 de teste pentru a angaja cei mai buni oameni! Va ajuta la selectia angajatilor 100% potriviti pentru job!

Click AICI pentru detalii >>>

Legislatia Muncii
Amenzi pentru angajatorii care nu respecta zilele libere

Angajatorii care nu respecta drepturile angajatilor, privind zilele libere decretate prin lege, risca amenzi de pana la 10.000 de lei.

Inspectoratul Teritorial de Munca Arad subliniaza faptul ca prima si a doua zi de Pasti, precum si ziua de 1 Mai, sunt zile libere, conform art. 139 alin. 1 din Codul Muncii - L. 53 din 2003.

„In cazul in care agentii economici nu se conformeaza acestor dispozitii imperative sunt pasibili de amenda contraventionala de pana la 10.000 de lei, conform art. 260 alineatul 1 litera g din Codul Muncii”, informeaza Valentin Vanci, inspectorul sef al Inspectoratul Teritorial de Munca Arad, citat de Aradon.ro.

Exceptii sunt permise doar atunci cand ...

.....Cititi mai departe Detalii
57 cele mai frecvente intrebari din Legislatia Muncii adresate de salariati abordeaza situatii frecvent intalnite in raporturile de munca. Descopera acum  sugestiile specialistilor in legislatia muncii privind probleme legate de:

Concediul de crestere si ingrijire a copilului  – acte ce dovedesc incetarea activitatii si lipsa de venituri, transferul cu contract de munca la o alta firma  


  Concediul medical –plata CM in conditii de declararea a unui grad de invaliditate si depunere dosar de pensionare 

... Click aici pentru raspunsurile dvs. >>>

Plata salariilor din fonduri europene pentru angajatii tineri, din promotiile 2014

La sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul Fondurilor Europene a lansat o dezbatere pentru proiectul ce vizeaza firmele mici si mijlocii. Acestea vor putea beneficia de finantare europeana pentru plata salariilor, in situatia in care angajeaza elevi, studenti sau absolventi din promotiile 2014.

Salariile tinerilor vor fi platite cu subventionare europeana pe o perioada de 6-12 luni, prin intermediul unei scheme de minimis din cadrul POS DRU, anunta Ziarul Financiar.

„Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou-create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat, si nu persoana angajata initial”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, citat de sursa.

.....Cititi mai departe Detalii

Regimul tichetelor de masa pentru personalul bugetar

In randurile urmatoare vom stabili temeiul legal in baza caruia, personalul bugetar nu poate beneficia de tichete de masa.

In primul rand, vom tine cont de prevederile art. 5 alin. (1) din OG 29/2013 privind reglementarea unor masuri bugetare.

Astfel, in anul 2014, institutiile si autoritatile publice centrale si locale, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si prin Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii si unitatilor prevazute la art. 93 alin. (11) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
buna, legat de dreptul angajatei

Buna,am 2 intrebari.

1. M-am angajat in 2008 si salariul minim era de 440 de lei. In 2009 am nascut primul copil si de atunci sunt tot in concediul crestere copil. La priMul copil mi s-a calculat indemnizatia dupa salariul de atunci minim pe economie. Acum acest salar minim e de 850 de lei. Nu s-ar putea recalcula indemnizatia dupa acest salar?

Si intrebarea 2. Cum mai exact ar trebui sa scrie ca angajatorul sa plateasca un salar angajatului care naste, mie imi scrie asa: alte elemente constitutive sporuri, indemnizati, alte adausuri. Tin minte ca la primul copil dupa nastere mi-au dat 440 de lei, cred si banuiesc ca acei bani ar fi fost pentru concediu de 21 de zile.

Multumesc

.....Cititi mai departe Detalii

In februarie, Ministerul Muncii a transmis Inspectoratelor Teritoriale o circulara interna prin care solicita intensificarea actiunilor de control a agentilor economici!

Norma dubla la controale ITM privind legislatia muncii!
Ati luat masuri?

...vezi AICI detalii despre amenzi si ITM >>


101 amenzi aflate in nomenclatorul ITM va ameninta securitatea financiara a afacerii.Stiti cum sa rezistati asaltului inspectorilor ITM?


UNICA dvs. pavaza impotriva amenzilor ITM, acum intr-un ritm de 2 ori mai alert,  este cunoasterea amanuntita si aplicarea corecta a legii!


CARTA SANCTIUNILOR ITM va arata ce erori de aplicare a Codului muncii va pot „ingropa” afacerea in amenzi de pana 100.000 lei

Social
Catalogul electronic, cea mai eficienta metoda de evaluare a elevilor

Catalogul electronic reprezinta cea mai moderna si mai rapida metoda de monitorizare si evaluare a elevilor din invatamantul preuniversitar, care ar putea fi aplicata in viitor obligatoriu, la nivel national.

Majoritatea cadrelor didactice din unitatile de invatamant care au implementat deja catalogul online sustin ca efectele acestuia au aparut mai devreme decat se asteptau, tinand cont ca numarul de absente al elevilor a scazut cu aproape 50%.

Reducerea absenteismului scolar datorita catalogului electronic se datoreaza faptului ca parintii au acces in orice moment al zilei la situatia scolara a copiilor lor, fara sa fie nevoiti sa se deplaseze pana la scoala sau sa sune un cadru didactic.

Pentru ca rezultatele scolare ale elevilor sunt confidentiale, acestia, dar si parintii lor au acces la informatiile din catalogul virtual numai pe baza de user si parola.

Cadrele didactice, care de asemenea primesc o parola pentru a intra in sistemul electronic, pot ...

.....Cititi mai departe Detalii
Proceduri Obligatorii de salarizareCapitolul I

 

Procedura de stabilire si plata a veniturilor salariale
 

1. Stabilirea veniturilor salariale
2. Plata veniturilor salariale


Capitolul II
 

Procedura de acordare a veniturilor salariale


1. Procedura de acordare a ajutoarelor sociale
2. Procedura de acordare a tichetelor de masa
3. Procedura de acordare a tichetelor de cresa
4. Procedura de acordare a tichetelor de vacanta
5. Procedura de acordare a tichetelor cadou/cadourilor in bani
6. Procedura de acordare a avantajelor in natura
7. Procedura de acordare a bonusurilor si primelor
8. Procedura de acordare a diurnei
9. Procedura de acordare a sporurilor
9.1. Sporul pentru munca suplimentara
9.2. Sporul pentru repaus saptamanal
9.3. Sporul pentru munca de noapte
9.4. Sporul de vechime
9.5. Sporul pentru munca in zilele de sarbatoare legala
10. Procedura de acordare a indemnizatiilor
10.1. Indemnizatia de concediu de odihna
10.2.  Indemnizatia de formare profesionala
10.3.  Indemnizatia de neconcurenta
10.4.  Indemnizatia pentru somajul tehnic
11. Procedura de acordare a prestatiilor in bani/natura salariatilor mobili
12. Procedura de acordare a indemnizatiilor de incapacitate temporara de munca
13. Procedura acordarii drepturilor salariale stabilite pe cale judecatoreasca
14. Procedura de acordare a veniturilor asimilate salariilor


Capitolul III

Procedura de modificare a veniturilor salariale


1. Modificarea veniturilor salariale in baza unui act normativ
2. Modificarea prin acordul partilor
3. Modificarea prin actul unilateral al angajatorului


Capitolul IV

Procedura de retinere a veniturilor salariale


1. Recuperarea pagubelor produse angajatorului
2. Recuperarea sumelor acordate salariatilor in mod nedatorat
3. Poprirea veniturilor salariale


>>> click aici pentru cuprinsul integral

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586