Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
 
 
 
 
Legislatia Muncii
Atentie! Se modifica legislatia pentru cei care muncesc in strainatate

Parlamentul a adoptat saptamana aceasta Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Astfel, dupa mai bine de 9 ani se trece la un cadru legal nou protectia copilului, cu modificari la standarde europene si adaptat nevoilor societatii romanesti de azi, asa cum a transmis Ministerul Muncii.

Un aspect important al proiectului este acela referitor la prevederile menite sa asigure o protectie adecvata copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

Astfel, acestia au obligatia de a notifica, cu 40 de zile inainte de data plecarii, autoritatile locale, respectiv serviciul public de asistenta sociala de care apartine, precum si  ...

.....Cititi mai departe Detalii


Neplata contributiilor sociale pentru angajati poate duce la pierderea calitatii de SRL-D?

Analizam mai jos cazul unui SRL-Debutant care a angajat 2 salariati in 2011, primind deductibilitate pentru contributii sociale. Angajatorul nu a platit nicio taxa timp de 2 ani (2011 si 2012) cat a avut salariati. Im momentul de fata firma trebuie inchisa.

Societatea nu a avut venit si nu a luat nici ajutorul de la stat, facand insa declaratiile si statul de salarii pentru cei doi angajati.

In momentul inchiderii, vom stabili daca scutirea pentru contributii sociale cf. art 5 lit c din OUG 6/2011 se refera, la sanatate, pensie, accidente si somaj sau doar la pensie.

De asemenea, vom vedea daca firma a mai beneficiat de  ...

.....Cititi mai departe DetaliiCum sa optimizati volumul cheltuielilor cu angajatii?
 

Stimate angajator/manager de resurse umane,

Va ganditi deja la solutii radicale?

Chiar daca “celebra” criza financiara si-a creat, am putea spune, un obicei din folosirea metodelor “traditionale”, gen disponibilizari sau reduceri de salarii, o miscare inteligenta in cadrul organizatiei inseamna mult mai mult. Sigur ca un profit mai mare si eficientizarea muncii sunt “razboiul” dvs. continuu, insa v-ati gandit la gradul de destabilizare pe care ati putea sa-l imprimati firmei?

La toate implicatiile unor gesturi “disperate” sa iasa din zona pierderilor?

Pentru asta exista specialisti… Ei, bine, da! Acestia au luat in calcul toate aspectele legate de reducerea cheltuielilor cu forta de munca si astfel s-a nascut o lucrare unica pe piata de profil:

 

Modalitati legale de reducere a cheltuielilor cu angajatii!
 

detalii pe larg aici >>>


Amenzi in cuantum impresionant. Inspectia Muncii continua controalele

In perioada 26 - 30 august 2013, Inspectia Muncii a desfasurat actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 4.492.500 de lei. Au fost depistate 360 de persoane care lucrau fara forme legale. Dintre acestea 41 erau din municipiul Bucuresti.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1.837 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 3.128.500 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 2.340.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 15 propuneri de cercetare penala. Pentru 57 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca ...

.....Cititi mai departe Detalii


 
Club Legislatia Muncii
informare Revisal

Buna ziua
Daca un cadru didactic este detasat de la o unitate scolara la alta pe o perioada de 1 an, cine opereaza in Revisal aceasta schimbare.? Care este obligatia unitatii LA CARE este detasat, in ceea ce priveste introducerea in Revisal si daca se face aceasta operatiune.Va multumesc

.....Cititi mai departe DetaliiBuletinul Informativ HR pentru Institutii Publice
Cea mai sigura sursa!

 

Imi voi indosaria buletinele lunare sub forma unei... carti. Va fi manualul in institutia noastra.
 

Aflati acum despre ce este vorba >>>>


Social
Utilizatorii de internet vor sa fie invizibili si se tem mai mult de reclame decat de guvern

Scandalul generat de practicile de supraveghere desfasurate de NSA-ul american se afla in plina ascensiunea la Washington, dar cei mai multi utilizatori de internet se tem indeosebi de jucatorii din publicitate si reclamele lor, ci nu de guvern, sugereaza un studiu Pew Research Center.

9 din 10 utilizatori sau 86% dintre respondentii Pew, incearca sa isi stearga urmele de pe internet, dupa ce navigheaza in spatiul virtual. Ei isi sterg istoricul navigarii sau folosesc un calculator din salile de internet, pentru a naviga in tihna. 55% dintre cei intervievati au sters istoricul navigarii pentru a evita unii oameni, organizatii sau ochiul vigilent al guvernului, releva studiul celor de la Pew.

Nu-i de mirare ca utilizatorii de internet se tem de hackeri si infractori. A doua teama a lor este legata de firmele de publicitate care vor sa le colecteze informatiile - 28% dintre utilizatori au incercat sa-si ascunda activitatea si datele de advertiseri. 19% dintre ...

.....Cititi mai departe DetaliiMaximizati eficienta activitatilor in firma dvs.!
Din acest moment!

Doar cu "Ghidul Directorului de SRL"!

Stimate director,
O strategie inteligenta a unui management inspirat conduce automat spre dezvoltarea afacerii. Transformari si inovatii. Eficienta chiar si in cazul unor incertitudini economice.

Cum faceti insa fata cu succes tuturor provocarilor intampinate in activitatea dvs.?  Legislatia care se misca mult prea mult va poate pune cele mai neasteptate frane. Intrepretarile incorecte ale legii sunt periculoase nu numai pentru imaginea dvs., dar si pentru securitatea si bunul mers al societatii.

Expertii Rentrop & Straton s-au gandit la toate atunci cand au creat  CD-ul Ghidul Directorului de SRL. Un instrument complet! Singurul existent pe piata de profil! detalii aici >>>>


ULTIMA ORA!
 

Controale cu tinta precisa de la ITM! Aveti in firma trusa sanitara de prim ajutor? Lipsa ei se sanctioneaza cu amenda de 6.000 de lei!
 

 

Dotati-va acum cu o trusa completa, omologata, care respecta toate cerintele Ordinului 427/2002!

 

Stimate angajator,

Art.10 alin.(1) din Legea 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile
necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna,
evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa
sanitara de prim-ajutor
, omologata si perfect functionala.

Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea respectivei
dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la
3.000 la 6.000 de lei
.


Inspectorii ITM cunosc foarte bine aceasta obligatie si sunt foarte
stricti in privinta ei.
Pe buna dreptate, de altfel.


E suficient sa va ganditi cum ar fi ca in firma dvs. sa se produca un accident de munca si dvs. sa nu aveti trusa de prim ajutor. Circumstantele ar fi foarte agravante si ati risca sa ajungeti direct in fata instantei, unde niciun judecator nu v-ar ierta neglijenta.


Asadar, repetam intrebarea din titlu: Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?


Va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!

Atentie, pe piata circula truse de prim ajutor contrafacute!

Acestea nu indeplinesc conditiile stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, prevazute in Anexele si 1 si 3 ale Ordinului 427/2002! Iar a avea o trusa neregulamentara este echivalent cu a nu avea deloc si amenda de 6.000 de lei se pastreaza.

Conditii prevazute de Ordinul 472/2002:

1)Trusa sanitara se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colturi si muchii rotunjite, in care sunt depozitate instrumente si materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.


2)Cutia trusei sanitare trebuie sa fie rigida, realizata din material plastic rezistent, cu marginile si colturile rotunjite. Ea trebuie:
a) sa asigure etanseitatea corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf si umezeala printr-un sistem de inchidere ferm;
b) sa fie inscriptionata, vizibil de la o distanta de minimum 5 m, cu denumirea produsului si a furnizorului sau, dupa caz, a producatorului;
c) sa permita vizualizarea continutului sau sa aiba inscriptionata lista continutului;
d) sa fie dimensionata si compartimentata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor.

3)Cat priveste continutul, sunt nu mai putin de 29 de articole obligatorii (!), a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.

 

Click aici pentru detalii mai multe>>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586