Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Este oficial: Guvernul aproba ziua de 24 ianuarie ca zi de sarbatoare legala

Guvernul a dat aviz favorabil propunerii legislative ca ziua de 24 ianuarie, cand este sarbatorita Unirea Principatelor Romane, sa fie declarata zi de sarbatoare legala, noteaza Mediafax.

Avizul favorabil a fost emis in cadrul sedintei de miercuri a Guvernului.

Mai multi senatori si deputati din toate grupurile parlamentare sprijina aceasta propunere legislativa in vederea declararii zilei de 24 ianuarie ca zi de sarbatoare legala.

Reamintim! Codul Muncii prevede ca zile de sarbatoare legala, zile libere:

- 1 si ...

.....Cititi mai departe Detalii


Beneficiati acum de Oferta de Paste!

Special pentru dvs. va oferim

cele mai mici preturi de pana acum la instrumentele paste fericit.jpgde Legislatia muncii, HR si SSM!


... click aici pentru oferta completa »

Alege orice doresti din lista celor mai cautate produse de contabilitate si fiscalitate de mai jos si beneficiezi ACUM de cele mai mici preturi!

... click aici pentru oferta completa »Propunere legislativa PE: Transferul drepturilor la pensie, la mutarea in alt stat UE

Conform anuntului Parlamentului European, persoanele care se vor muta in alt stat membru al UE isi vor putea transfera toate drepturile la pensie.

Aceasta masura face parte dintr-o propunere legislativa adoptata de Parlamentul European in data de 15 aprilie.

Conform sursei citate, legislaria actuala a UE prevede faptul ca lucratorii isi pastreaza drepturile statutorii la pensie in momentul in care se muta intr-un alt stat.

Directiva urmeaza sa fie aprobata formal de Consiliul de Ministri.

Cu toate acestea, nu exista prevederi referitoare la ...

.....Cititi mai departe Detalii


Memorator Legislatia Muncii 2014
  • Teme precum: contracte de munca, accidente de munca si boli profesionale, concediile pentru formarea profesionala, pensii, contributii sociale, etc... citeste detalii aici »
  •  Referinte legislative - este vorba despre toate reglementarile legale ce aduc atingere fiecarui subiect in parte, depasind insa granitele Codului muncii, 
  • Observatii, adica atentionari asupra cazurilor practice, recomandari importante pentru evitarea greselilor, explicatii ale textului de lege.Expertii raspund: Am dreptul la concediu platit daca am iesit la pensie si sunt reangajata?

Analizam situatia expusa de o abonata ClubLegislatiaMuncii.ro. Persoana in cauza a iesit la pensie de drept, din anul 2013, din cadrul nedidactiv. A fost reangajata la unitatea de invatamant cu contract de munca pe un an de zile pana la deblocarea posturilor.

Dansa ne expune situatia urmatoare: "Acum dupa ce am incheiat anul nu mi se acorda banii pe concediu de odihna. Am acest drept?"

Specialistii ClubLegislatiaMuncii.ro ne ofera un raspuns cu privire la aceasta situatie:

Concediu, de odihna neefectuat se compenseaza numai in cazul in care inceteaza raportul de munca. Pana atunci, concediul se efectueaza in natura si se ...

.....Cititi mai departe Detalii

Legea nr. 166 din 2012 - modificarea si completarea unor acte normative pentru acordarea de beneficii de asistenta sociala

Legea nr. 166/2012 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 699, din 11 octombrie 2012.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art. I. - Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 124 din 27 decembrie 2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 938 din 30 decembrie 2011, cu urmatoarele modificari si completari:

1. La articolul II punctul 3, alineatul (1) al articolului 8 se modifica si va avea urmatorul cuprins:...

.....Cititi mai departe Detalii


Materie completa pentru examenul de limba romana BAC si Evaluare Nationala

Parintii si copiii stiu foarte bine ca mai sunt doar 2 luni pana la bac si evaluare nationala. Cei pregatiti asteapta cu maxim interes examenele de care vor trece cu brio.

Acesti copii vad totul ca pe un simplu pas catre o treapta superioara.

Cat despre cei care se simt inca nepregatiti, nesiguranta este cu adevarat apasatoare. Cum le-o vom spulbera pentru ca examenele sa fie trecute cu rezultate cat mai bune?

Stim cu totii ca emotiile taie sansele de succes la jumatate! Simplul fapt ca va merge la examen calm si senin, ii va spori sansele sa ia o nota mai mult decat decenta.

Si pentru ca niciodata nu strica pregatirile, va propunem  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Una dintre cele mai importante prevederi ale Codului munci, conform art. 27 alin. (1), consta in examinarea medicala a fiecarui angajat

Ati negljat-o pana acum?

Medicina Muncii. Ghidul Angajatorului

CD-ul „Medicina muncii. Ghidul angajatoruluidetaliaza intr-un mod clar si profesionist toate aspectele practice legate de:


>> Click aici pentru detalii

--------------

Criteriile de evaluare trebuie sa fie inscrise in contractul individual de munca la inceputul anului.Dumneavoastra le-ati stabilit?

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu  art. 17 alin. (4) din Codul muncii, republicat.

Prin urmare, odata cu intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale, contractele individuale de munca ale salariatilor vor contine si aceste criterii
(citeste detalii aici >>)

Dvs. ce criterii de evaluare ati stabilit in CIM pentru evaluarea angajatilor?

Va prezentam, singurul soft de evaluare a angajatilor din Romania: Soft de Evaluare a Angajatilor!


 Aplicatia contine peste 400 de criterii de evaluare din peste 20 de domenii de activitate. Avand o baza de date atat de complexa, puteti intocmi formulare de evaluare personalizate pentru fiecare functie sau chiar pentru fiecare angajat in parte. 


Click aici pentru a vedea cum functio
neaza!


Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586