Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Memoratorul Legislatia Muncii 2014 este singura lucrare editoriala din domeniu care cuprinde tot – dar absolut tot – ce este important din legislatia muncii intr-un format usor de utilizat: 14,5 X 20,5 cm.

Este instrumentul ce insumeaza caracteristicile si beneficiile unui set de multe alte instrumente care, luate si tratate separat, sunt necesare, dar ingreuneaza foarte mult gasirea unei solutii viabile.

Iar rapiditatea este, cum spuneam si mai devreme, o conditie fara de care activitatea dumneavoastra nu s-ar mai desfasura la standarde inalte.

Este vital ca orice profesionist sa detina controlul absolut asupra activitatii pe care o desfasoara. Iar acesta decurge de obicei din relatia familiara cu locul de munca, din cunoasterea amanuntita a domeniului si, mai ales, din experienta acumulata de-a lungul timpului.


Click aici pentru propriul dvs. exmplar din lucrarea Memoratorul Legislatia Muncii


Legislatia Muncii
Management HR: Top 6 pasi catre succes in relatia cu angajatii!

Managementul resurselor umane reprezinta punctul cheie in care se nasc rezultate pozitive pentru angajatori, corporatie si pentru angajati, prin plusarea competentelor cu atitudinea potrivita.

Dupa cum bine stim, sa ai un angajat mandru posesor al unui CV intesat de competente si abilitati nu mai reprezinta totul. Este nevoie de competente si de atitudinea care sa il determine sa ofere cele mai puternice rezultate care vor ajuta la atingerea obiectivelor.

Iata si cei mai importanti 6 pasi care duc la succesul relatiei dintre angajatori si angajati:

1. Comunicarea de ambele parti. Trebuie sa va cunoasteti angajatii si trebuie ca ei sa  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Biblioteca obligatorie pentru Departamentul de HR/Salarizare

- ACUM la PRETUL UNIC de 47 lei! -

>>>click aici pentru detaliiDivort prin acordul partilor. Cand angajatorul darama ce a construit in ani de zile...

“Divortam! Vreau un divort cat se poate de rapid si cat se poate de curat si linistit. Vreau sa discuti cu avocatul meu cat se poate de curand, azi, acum.“

Sunt cuvintele pe care le spui partenerilor din viata personala. Si o casnicie toxica ar fi bine sa se termine cat se poate de repede, pentru binele ambelor parti.

Interesant este ca si relatia dintre angajat si angajator poate fi scindata exact la fel, din initiativa uneia dintre parti sau din initiative ambelor parti.

Din pacate, nivelul fluctuatiei de personal aduce in companie efecte negative foarte puternice iar cele mai multe demisii apar in urma conflictelor si neintelegerilor dintre angajatori si angajati.

Cateva motive pentru care apar divorturile intre angajati si angajatori:

Lipsa strategiilor de motivare. Aici nu includem sub nicio forma strategiile de indimidare, santaj emotional, inducere a sentimentului de teama ca urmare a ...

.....Cititi mai departe Detalii
SSM: Examen oftalmologic de specialitate pentru angajati. Cine suporta costurile?

Analizam intrebarea adresata de un angajator, cu privire la suportarea cheltuielilor cu examenul de specialitate pe oftalmologie daca la cel de rutina se depisteaza o anomalie. Angajatorul este obligat sa suporte si costul lentilelor ramelor?

Raspunsul specialistilor PortalCodulMuncii.ro:

Pornim de la regula conform careia angajatorul trebuie sa asigure securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca.

Conform art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorul are obligatia sa decida asupra masurilor de protectie care trebuie luate si, dupa caz, asupra echipamentului de protectie care trebuie utilizat.

Conform art. 1 din ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Poate o adeverinta sa suplineasca un numar de ani neoperati in cartea de munca?

Buna ziua!

Poate un salariat sa aduca o adeverinta pentru a suplini un numar de ani neoperati in cartea de munca? Salariatul in cauza a lucrat cativa ani intr-o societate. In cartea de munca aceasta perioada nu apare.

S-a adresat ITM-ului din localitate pentru a obtine o adeverinta cu acea perioada (societatea respectiva s-a desfiintat). Poate aceasta adeverinta sa inlocuiasca inscrisurile din cartea de munca?

Poate dovedi calitatea de asigurat, la acea vreme, a salariatului? Persoana doreste sa-si intocmeasca dosarul de pensie.


.....Cititi mai departe Detalii
Ajutor special destinat Asociatiilor de Proprietari,  conform legislatiei modificate din 2014!


Documente utile pentru Asociatiile de Proprietari!

Toate documentele necesare pentru a va desfasura activitatea rapid, LEGAL si fara greseli!


Ghid practic  - unic in Romania

Exclusiv pentru Asociatiile de Proprietari! Contine:

 bulett Modele de Contracte, Model Procese Verbale, Modele Registre speciale ...vezi detalii aici >>>

 bulett Proceduri, Regulamente si Obligatii exclusiv pentru Asociatiile de proprietari (conform legii) ...vezi detalii aici >>>
.

..Click aici pentru mai multe detalii >>>Social
Rechizite gratuite pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial

Peste 680.000 de elevi vor primi gratuit rechizite, in anul scolar 2014 - 2015, in valoare totala de 16.624.201 lei, dupa ce Ministerul Educatiei a repartizat, in aceasta saptamana, inspectoratelor scolare, sumele destinate acestor achizitii.

Valoarea maxima a fiecarui pachet de rechizite scolare in anul scolar 2014 - 2015 este de 25 lei pentru un elev din invatamantul primar si 30 lei pentru un elev din invatamantul gimnazial, potrivit notei trimise inspectoratelor de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Potrivit MEN, in anul scolar 2014-2015 vor beneficia de rechizite gratuit...

.....Cititi mai departe Detalii

Criteriile de evaluare trebuie sa fie inscrise in contractul individual de munca la inceputul anului.

Dumneavoastra le-ati stabilit?

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu  art. 17 alin. (4) din Codul muncii, republicat.

Prin urmare, odata cu intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale, contractele individuale de munca ale salariatilor vor contine si aceste criterii
(citeste detalii aici >>)

Dvs. ce criterii de evaluare ati stabilit in CIM pentru evaluarea angajatilor?

Va prezentam, singurul soft de evaluare a angajatilor din Romania: Soft de Evaluare a Angajatilor!


 Aplicatia contine peste 400 de criterii de evaluare din peste 20 de domenii de activitate. Avand o baza de date atat de complexa, puteti intocmi formulare de evaluare personalizate pentru fiecare functie sau chiar pentru fiecare angajat in parte. 


Click aici pentru a vedea cum functio
neaza!


-------------------


TOTUL

despre Recrutare, Angajare, Motivare, Evaluare,

Formare Profesionala,
Documentatie obligatorie,

Mediere in

Consilier Ghid complet
pentru Managerul HR!

Consilier Ghid Complet pentru Managerul HR isi propune sa fie ajutorul dvs. de nadejde in activitatile de zi cu zi.

Astfel, dumneavoastra, managerul de resurse umane, veti sti totul despre:

  • modalitatea de a alcatui un anunt de recrutare eficient, in asa fel incat mesajul sa fie transmis corect si sa aduca in fata dumneavoastra cei mai potriviti candidati,

  • cum trebuie organizat un interviu de selectie eficient si care sunt cele 8 tipuri de intrebari pe care nu trebuie sa le treceti cu vederea,

  • cum se intocmesc corect fisele de post, fara a le supraincarca inutil, dar si fara a omite detalii esentiale,

  • motivele pentru care evaluarea performantelor angajatilor este nu doar necesara, dar si benefica,

  • cum puteti fideliza personalul fara a investi sume inimaginabile, de care oricum compania nu dispune,

  • cum se mentin in echilibru costurile, incluzand aici recompensele materiale, respectiv eforturile si implicarea personalului.

Consilier Ghid complet pentru Managerul HR reprezinta un biblioraft in format A5, cu peste 600 de pagini ce alcatuiesc lucrarea de baza.

Click aici pentru detalii >>>Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586