Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti,

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Memoratorul Legislatia Muncii 2014 este singura lucrare editoriala din domeniu care cuprinde tot – dar absolut tot – ce este important din legislatia muncii intr-un format usor de utilizat: 14,5 X 20,5 cm.

Este instrumentul ce insumeaza caracteristicile si beneficiile unui set de multe alte instrumente care, luate si tratate separat, sunt necesare, dar ingreuneaza foarte mult gasirea unei solutii viabile.

Iar rapiditatea este, cum spuneam si mai devreme, o conditie fara de care activitatea dumneavoastra nu s-ar mai desfasura la standarde inalte.

Click aici pentru propriul dvs. exmplar din lucrarea Memoratorul Legislatia Muncii


Legislatia Muncii
Inca o zi libera pentru bugetari? 2 mai ar putea fi declarata zi nelucratoare!

Personalul din sectorul bugetar ar putea avea inca o zi libera, in data de 2 mai. Mai multe asociatii din domeniul turismului au transmis Guvernului o solicitare in acest sens.

Tinem cont de faptul ca 1 mai va fi o zi de joi. Asociatiile solicita ca ziua de vineri, 2 mai, sa fie considerata zi libera.

Anul trecut, zilele de 2 si 3 mai au fost declarate libere pentru a lega ziua de 1 mai de zilele de 5 si 6 mai, pentru sarbatorile pascale.

Va amintim zilele libere declarate in acest moment in Codul Muncii:...

.....Cititi mai departe Detalii
67 de teste aflate pe CD-ul pe care vi le propunem va asigura eficienta de 97% in selectia angajatului potrivit!

E
le va ajuta sa il evaluati din punctul de vedere al:

  • Inteligentei verbale

  • Inteligentei emotionale

  • Inteligentei laterale » detalii click aici

  • Inteligentei creative

  • Inteligentei tehnice (aptitudini)

  • Gradului de motivare

  • Memoriei

Click aici pentru cele 67 de teste

Clauza mobilitate, caz aparte: Incheiem act aditional si oferim prestatii suplimentare in bani?

Analizam speta expusa de un angajator care detine raport de munca cu un salariat ce isi desfasoara activitatea in baza unui CIM, atat la sediul societatii cat si la punctual de lucru.

Se ridica intrebarea referitoare la necesitatea incheierii unui act aditional la CIM in care sa se specifice ca salariatul desfasoara activitatea sa in ambele locuri. Este necesar un astfel de act aditional? In acest caz, este obligatoriu sa trecem in CIM si o clauza de mobilitate, cu o prestatie suplimentara in bani, daca in CCM nu este prevazut acest lucru?


Raspuns:
Conform art. 25 din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc astfel ...

.....Cititi mai departe Detalii
SSM: Autorizatia in baza normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006

Angajatorul depune la inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia isi desfasora activitatea urmatoarele documente:
cerere pentru autorizarea desfasurarii activitatii din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca; declaratia pe propria raspundere din care rezulta ca, pentru activitatile declarate, sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul securitatii si sanatatii in munca; copii de pe actele de infiintare.

INFO
Modelele pentru cerere si declaratia pe propria raspundere se regasesc in Anexa nr. 1, respectiv Anexa nr. 2 la HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

Inspectoratul teritorial de munca inregistreaza ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Salarizarea conform Legii nr. 285/2010-salarizarea unitara

Buna ziua. Cand se va aplica Legea salarizarii unice? De ce de la an la an suntem dusi cu presul?

Au aparut Normele Metodologice din 13.01.2011 pt. aplicarea prevederilor Legii nr.285/2010, privind salarizarea in 2011 a personalului platit din fonduri publice, norme care au fost valabile pt. anul 2011.

In urmatorii ani(deoarece eu am acelasi salariu din 2011, dar nu acelasi ca in decembrie 2010- este mai mic), salarizarea se face tot dupa acele norme? Atunci de ce a mai fost adoptata Legea salarizarii? Multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Inscriere clasa pregatitoare: s-au afisat listele cu elevii inscrisi

Elevii inmatriculati la clasa pregatitoare in anul scolar 2014-2015, numarul locurilor ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa, vor fi afisate vineri si sambata - 21-22 martie la avizierele unitatilor de invatamant, dar si pe site-urile acestora.

In prima etapa de inscrieri la clasa pregatitoare au fost depuse peste 172.000 de cereri, cele mai multe dintre ele fiind pentru copii cu varsta de 6 ani impliniti pana la data de 1 septembrie 2014.

A doua etapa de inscriere va avea loc in perioada 25 martie - 4 aprilie, iar la 11 aprilie se vor afisa rezultatele finale.

Intre 14 si 18 aprilie, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Consilier Ghid Complet pentru Managerul HR trebuie sa stea pe biroul dumneavoastra.Pentru ca propune solutii, va descreteste fruntea si, chiar si in cele mai incarcate perioade, va face sa zambiti ori de cate ori usa biroului dumneavoastra se va deschide, intrucat nimic nu va mai poate prinde pe picior gresit!

Atentie:
Saptamana aceasta beneficiati de 2 CD-uri cu informatie specializata CADOU:

1. CD-ul 207 modele si formulare obligatorii in HR
(... detalii aici >>)

2. CD-ul Managementul Resurselor Umane- Eficienta, Rentabilitate, Profit!
(... detalii aici >>)


In plus, REDUCERE SPECIALA  si  TRANSPORT GRATUIT!

Click aici pentru detalii >>

--------------------

Copyright © 2014 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

arhiva newslettere

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586