Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


Profitati ACUM de Oferta Promotionala, click aici >>

Legislatia Muncii
Atentie: Monitorizarea angajatilor este perfect LEGALA

Avem angajati care lucreaza mai mult si unii care lucreaza mai putin. Unii reusesc sa isi mascheze pauzele prea indelungate si isi duc la indeplinire sarcinile. Ca sunt urmate de rezultate slabe si ca se dovedeste ca a fost o munca facuta de mantuiala, asta este deja partea a doua.

Din pacate, firmele si companiile din intreaga lume colcaie de angajati pagubosi. Nu poti sa scapi de ei daca nu ai dovezi! Nu poti sa ii elimini din companie pentru simplul fapt ca ii banuiesti ca nu ar petrece 7-8 ore lucrand cu spor si entuziasm!

Din fericire, va propunem singura solutie pe care o recomanda toti expertii din lume: Monitorizarea angajatilor. Este legala si aduce numai avantaje. Nu mai punem la socoteala ca orice firma si companie devin practic obligate sa instaleze un soft de supraveghere a activitatii angajatilor.

Aflati AICI ce fac angajatii dvs cand nu muncesc >>>

Inainte de toate, ca sa spulberam orice indoiala, va spunem ca este legal sa ...

.....Cititi mai departe Detalii

"207 Modele si Formulare Obligatorii in Resurse Umane"
Acum la OFERTA PROMOTIONALA!!!


  Regulamentul intern perfect intocmit?
  Contractul Individual de Munca?

  Contractul Colectiv de Munca?
  Act aditional cu clauza privind obiectivele si criteriile de performanta la contractul individual de munca etc.?

O echipa de reputati specialisti cu o vasta experienta in legislatia muncii si in resurse umane au realizat un CD cu ajutorul caruia munca dvs. se simplifica cu viteza unui click.

Gasiti intr-un singur loc:

modele, formulare, chestionare, teste, liste de control, sfaturi si recomandari conform prevederilor din Codul muncii 2013.

Practic, un consultant virtual este permanent la dispozitia dvs.!


Cu ajutorul lui, redactarea documentelor obligatorii sau a rapoartelor de activitate devine o simpla formalitate. Selectati... Printati... si Gata!

Detalii pe larg aici >>>>


Salariul minim pentru bugetari va creste la 1.000 lei

In 2014, asa cum arata schema de buget pentru anul urmator, salariul minim pentru bugetari va ajunge la 1.000 lei, urmand sa fie majorat in doua transe.

Odata cu aplicarea unei majorari de 3% la fondul de salarii (aceasta reprezentand 1,3 miliarde lei), salariul minim pentru bugetari va ajunge la 1.000 lei, informeaza Romania TV.

Fondurile nu sunt insa suficiente pentru ca salariul minim din sistemul bugetar sa ajunga dintr-o data la 1.000 de lei, astfel ca acest pas ar putea fi facut doar in urma unei a doua transe de majorare, care va fi facuta pe parcursul anului, la o eventuala rectificare bugetara sau in functie de veniturile colectate la bugetul de stat.

Cert este ca tinta Guvernului pentru 2014 este majorarea salariului minim din aparatul bugetar la 1.000 de lei, in conditiile in care in acest moment 400.000 de persoane angajate la stat castiga sub 1.000 de lei.

Ionel Blanculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta pe probleme ...

.....Cititi mai departe Detalii
Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?
Retineti! Trusa sanitara de prim ajutor intra in sfera activitatilor de prevenire a accidentelor de munca, un domeniu cu care ITM-ul nu se joaca!
 
Ca urmare, controalele privind existenta trusei sunt o certitudine, iar amenda de 6.000 de lei pentru lipsa ei chiar se aplica!
 
 

Noutati legislative in Monitorul Oficial din domeniul legislatiei muncii

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 si nr. 672 din 1 noiembrie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 670

Ordinul Ministerului Justitiei nr. 3029/C din 11 octombrie 2013 privind actualizarea numarului posturilor de notar public destinate notarilor stagiari care vor participa la examenul de definitivat in anul 2013.

H.G nr. 829 din 25 octombrie 2013 privind suplimentarea bugetului Ministerului Finantelor Publice pentru plata titlurilor executorii prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Monitorul Oficial nr. 672

OUG nr. 99 din 30 octombrie 2013 cu privire la rectificarea bugetului ...

.....Cititi mai departe Detalii
Daca doriti sa:

Fiti perfect si in timp util informat
Sa luati rapid cele mai profitabile decizii
Intelegeti exact cum se aplica legislatia muncii
Sa stiti cum sa profitati de toate fecilitatile oferite legal ( mai mult sau mai putin vizibile)
Gestionati rapid si cu succes orice problema legata de raporturile de munca dintre dvs. si angajati
Evitati profesionist conflictele de munca
Argumentati legal inspectorului de la ITM orice decizie pe care ati
luat- o
Munciti profesionist
... detalii aici >>>


Click aici pentru a afla cum sa luati rapid decizii legale si avantajoase sau pe scurt... Codul Muncii interpretat in favoarea angajatorului

>>> detalii AICI

Club Legislatia Muncii
Baza de calcul concediu medical

Ma intereseaza care este baza de calcul legala a concediului medical pentru urmatoarea situatie: doi ani a fost in ingrijire copil, urmatorul an a fost în concediu fara plata, iar din 01.10.2013 poate reveni in activitate dar are concediu medical?

.....Cititi mai departe Detalii

Noua profesie “EXPERT LEGISLATIA MUNCII” are ca obiective principale:

     asigurarea aplicarii corecte a prevederilor legale privind raporturile individuale si colective de munca si/sau de serviciu
      diminuarea muncii fara forme legale
      prevenirea eventualelor abuzuri ale angajatorilor asupra salariatilor
      consilierea managerilor privind noile modificari si tendinte pe piata muncii.


Click aici pentru devenii Expert Legislatia Muncii


Social
Simularile pentru Evaluarea Nationala si Bac s-ar putea desfasura simultan

Simularile pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat s-ar putea desfasura simultan in anul scolar 2013-2014, in toate unitatile de invatamant din Romania.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, le-a cerut inspectorilor scolari generali sa analizeze posibilitatea realizarii simularilor pentru evaluarea nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a si pentru bacalaureat la o data comuna, posibil in luna martie, pentru anul scolar 2013-2014.

Ministrul i-a informat pe inspectori ca, daca aceasta varianta va fi agreata, subiectele vor fi realizate de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN), prin Centrul National de Evaluare si Examinare, asadar toti elevii vor primi aceleasi subiecte. Aceasta masura va permite o analiza de ansamblu corecta asupra nivelului de pregatire a elevilor, potrivit MEN.

Pana in anul scolar 2012-2013, simularile s-au desfasurat la o data stabilita de inspectoratele scolare judetene, cu subiecte realizate de acestea sau chiar de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Aspecte sensibile de avut in vedere

(extrase din Cartea Verde a Managerului de Resurse Umane)
1. Ce fel de persoane angajati?

Exista o tendinta a managerilor de a angaja doar acele persoane care nu le pun lor in pericol autoritatea. Astfel, un manager de nota 8 va angaja doar oameni de nota 7, iar unul de nota 7 va angaja doar oameni de cel mult nota 6. Daca doriti ca firma sa progreseze, nu ezitati sa angajati persoane mai competente decat dvs.
 
2. Testul acid al selectiei
Daca aveti in fata dvs. un candidat bun, dar inca nu va dati seama foarte clar daca l-ati dori sau nu in echipa dvs., intrebati-va un lucru simplu: “M-ar deranja daca aceasta persoana ar lucra pentru concurentii mei?” Raspunsul pe care vi-l dati va va ajuta sa luati instantaneu o decizie.


3. Atentie la candidatii care au lucrat anterior in firme mari!
Daca firma dvs. este mica, evitati sa angajati pentru un post de manager pe cineva care
tocmai s-a retras dintr-o firma mare. Cele mai multe dintre firmele mari ofera salarii consistente, disproportionate fata de munca efectiva prestata, si le formeaza astfel angajatilor anumite obiceiuri sau asteptari negative.

Cartea Verde a Managerului de Resurse Umane este o lucrare ampla, dar foarte usor de consultat datorita cuprinsului explicit care va directioneaza exact la topicul vizat (gasiti acest cuprins detaliat in coloana alaturata).

>>> click aici pentru detalii


Stiti cum sa rezolvati, fara dureri de cap, orice tip de problema generata de certificatele de concediu medical?

CD-ul Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate raspunde tuturor intrebarilor pe care fiecare certificat medical vi le ridica.

Gasiti rezolvari legale pentru cele mai atipice situatii plus:
- Legislatie comentata
- Sfaturi, recomandari si atentionari
- Raspunsuri la intrebari
- Solutii agreate de catre inspectorii ITM

>> Click aici pentru detalii <<

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586