Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
In atentia angajatorilor: Regimul fiscal actual pentru tichetele cadou

Oferim, in atentia contribuabililor platitori de salarii (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) care folosesc bilete de valoare sub forma tichetelor cadou, informati de actualitate in ce priveste regimul fiscal al tichetelor cadou si al cadourilor in bani si in natura.

Acordare, destinatie

Potrivit prevederilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, cu modificarile si completarile ulterioare, tichetele cadou se procura de catre angajatori de la unitati emitente si se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.

Tichete cadou

Potrivit prevederilor pct. ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va oferim Harta Completa a Veniturilor - Contributii si Impozite, harta indispensabila oricarui birou din departamentul dvs, acum in format de buzunar si plansa de perete!
 

Aflati aici detalii >>>

Harta Completa a Veniturilor - Contributii si Impozite va ofera intr-o forma perfect organizata, sub forma de tabele si clase,  toate datele de referinta pentru ca dvs sa luati cele mai bune decizii cu privire la plata contributiilor si impozitelor. Pentru utilitate maxima, harta poate fi asezata pe peretele biroului dvs, dand intregului departament acea imagine profesionala esentiala.

Aflati aici pentru mai multe detalii >>>


Concursurile pentru inspectori si directori vor fi organizate esalonat, 18 luni

Potrivit declaratiilor facute de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, in cadrul conferintei privind "Starea invatamantului in Municipiul Bucuresti", concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori si de directori vor fi organizate esalonat, din 2014, timp de 18 luni.

In cadrul aceleiasi conferinte, ministrul a fost intrebat de presedintele de onoare al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI), Doina Leca, cum se asteapta sa fie stabilitate in invatamant atata timp cat inspectorii scolari si directorii de unitati ocupa posturile prin delegare de ani de zile.

Drept raspuns, ministrul a declarat ca actualmente exista circa 20.000 de functii de conducere in sistemul de educatie pentru care trebuie organizat concurs, fiind in prezent ocupate prin delegare, in conditiile in care ultimul concurs a fost organizat in urma cu sase ani.

"Nu vom putea organiza odata 20.000 de concursuri", a spus Pricopie, mentionand ca, in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca
 

Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista una sau mai multe proceduri de urmat:
 

Angajare Acordarea zilelor liber ... detalii aici »

Efectuarea concediului de odihna

Formarea profesionala ... detalii aici »

Modificarea CIM

Incetarea CIM ... detalii aici »

Aplicarea sanctiunilor

Desfiitarea postului salariatei aflate in concediu crestere copil

Conform art. 51 alin. (1) lit. a) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in cazul concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.

Totodata la art. 49 alin. (2) din acelasi cod se prevede ca, suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

Asadar efectele suspendarii contractului individual de munca constau in suspendarea platii salariului si a prestarii muncii de catre salariat.

La incetarea suspendarii, contractul individual de munca trebuie sa isi reia cursul intrucat suspendarea nu modifica locul muncii. De aceea, angajatorul nu poate desfiinta postul salariatului al carui contract individual de munca este suspendat.

O astfel de masura va fi sanctionata cu nulitatea de instanta de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.


Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.


Detalii aici >>>

Club Legislatia Muncii
pauza de masa la 8 ore

buna ziua!
va rog frumos sa imi spuneti si mie daca exista posibilitatea, ca la un program de 8 ore sa avem pauza de masa doar o jumatate de ora (aceasta masura fiind luata in calcul cu acordul ambelor parti).

exista cumva obligatia, in codul muncii, ca la un program de 8 ore sa fie pauza de masa obligatoriu, 1 ora?

daca da, imi puteti spune si o reglementare legala?
va multumesc!

.....Cititi mai departe Detalii
Stimate manager HR al unei firme prestatoare de servicii de transport,

Descopera cel mai rapid mod de a te informa! Afla in orice moment, care sunt reglementarile prevazute de lege pentru alcatuirea dosarului personalului angajat in firma tal Fie ca obiectul de activitate al firmei prevede transportul de marfuri, animale sau copii, legea trebuie respectata!

 
Legea cere multe. Asigurati-va baza dvs. de informatii legislative care va scoate din incurcatura, ori de cate ori sunteti „prins in corzi”. Stocate pe CD-ul Ghidul angajatorului din Transporturi: SSM, Legislatia muncii, Salarizare si contributii, informatiile va ajuta sa:
Stii care este documentul de care ai nevoie
Stii cum arata
Stii cum trebuie completat.

Social
12 antreprenori care au ratat sansa de a face milioane de dolari, in cadrul unor mari companii

Ne plac povestile de succes din Silicon Valley: cativa antreprenori inteligenti si tineri se aduna la un loc si lucreaza la proiecte inedite, gasesc o idee excelenta si sunt rasplatiti cu un "exit" profitabil sau ajung sa fie "preluati" de marile companii.

Chiar daca exista si exemple fericite in sensul exit-urilor, avem si situatii in care unii antreprenori au ratat sansa de a face milioane de dolari.

Unii demisioneaza pentru a exploata oportunitatile de care sunt cu adevarat pasionati. Altii pleaca pentru a-si infiinta propriile companii. Cativa regreta deciziile luate.

1. Un fondatorul al Apple, Ronald Wayne, care s-a retras in urma cu multi ani din companie, si-a vandut participatia detinuta de 10% pentru 800 dolari. In prezent, aceasta ar fi valorat 43,8 miliarde dolari.

2. Noah Glass, cofondatorul Twitter, de care nu isi mai aminteste nimeni, a fost "debarcat" in 2006.

3. Frank "Reggie" ...

.....Cititi mai departe Detalii
Pentru toti cei care lucreaza cu Legislatia Muncii si au vechime solida in domeniu, Cartea Verde reprezinta un nume cat se poate de puternic.

Cine nu-si mai aduce aminte de Cartea Verde care era cea mai citita carte despre Codul Muncii in anii 2000? Ei bine, aceasta a fost reeditata!

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei! Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

"Biblia" oamenilor din Legislatia Muncii, Cartea Verde, are acum TOATE modificarile aparute in Codul Muncii si Salarizare in ultimii 10 ani, explicate practic, cu zeci de exemple si modele. Practic, aici gasiti tot ce trebuie sa stiti despre CUM, CAND si IN CE FEL sa aplicati noile modificari legislative.
 

Fisa Postului:
un document foarte important in domeniul HR


202 Modele de fise de post

Este un document obligatoriu, ce trebuie anexat la contractul individual de munca al fiecarui angajat.

 

Redactarea sa este foarte pretentioasa si poate lasa usor loc unor erori. Iar inspectorii ITM de-abia asteapta aceste erori.
 

Va oferim 202 modele, gata intocmite de specialisti!
 

Cele 202 de modele acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina acest document:

  • denumirea postului                                                                         
  • pozitia din COR
  • nivelul postului etc.

 

Click aici pentru detalii >>
 


 

ULTIMA ORA!
 

Controale cu tinta precisa de la ITM! Aveti in firma trusa sanitara de prim ajutor? Lipsa ei se sanctioneaza cu amenda de 6.000 de lei!
 

 

Dotati-va acum cu o trusa completa, omologata, care respecta toate cerintele Ordinului 427/2002!

 

Stimate angajator,

Art.10 alin.(1) din Legea 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile
necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna,
evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa
sanitara de prim-ajutor
, omologata si perfect functionala.

Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea respectivei
dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la
3.000 la 6.000 de lei
.


Inspectorii ITM cunosc foarte bine aceasta obligatie si sunt foarte
stricti in privinta ei.
Pe buna dreptate, de altfel.


E suficient sa va ganditi cum ar fi ca in firma dvs. sa se produca un accident de munca si dvs. sa nu aveti trusa de prim ajutor. Circumstantele ar fi foarte agravante si ati risca sa ajungeti direct in fata instantei, unde niciun judecator nu v-ar ierta neglijenta.


Asadar, repetam intrebarea din titlu: Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?


Va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!

Atentie, pe piata circula truse de prim ajutor contrafacute!

Click aici pentru detalii mai multe>>>

 

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586