Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

 


Participa si tu la cel mai important eveniment pentru managerii de HR, marca Rentrop & Straton!

Conferinta Internationala Managerului de HR


Atentie:
Inscrierea este gratuita, dar locurile sunt limitate!


Click AICI
si completeaza formularul de inscriere


Legislatia Muncii
Nou: Angajatorii, obligati sa anunte intr-o zi ocuparea postului vacant

O modificare importanta a fost adoptata in ce priveste responsabilitatile angajatorului in momentul in care locurile de munca vacante se ocupa. Astfel, asa cum a transmis Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, angajatorii vor avea obligatia de a anunta in termen de o zi ocuparea locurilor de munca vacante comunicate, incepand cu 22 octombrie 2013, conform noilor prevederi introduse in legea privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca..

Iata prevederile comunicatului in acest sens:

"Din data de 22 octombrie 2013 va intra in vigoare noua prevedere introdusa prin Legea nr. 250 din 19 iulie 2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, dar si pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, potrivit careia, angajatorii au obligatia informarii agentiilor pentru ocuparea fortei de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Specialistii Rentrop&Straton au colaborat timp de un an de zile pentru a reuni acele informatii pe care dvs sa puteti sa va bazati. Siguranta maxima, asta va ofera lucrarea "Concedierea Perfect Legala – 50 de solutii practice".

Puneti-va la punct cu toate aspectele referitoare la cele trei tipuri de concediere! Aflati totul despre:

Concedierea Colectiva
Concedierea Individuala
Raspunderea Disciplinara

 

Informatii complete despre lucrare, pret si livrare >>>


Ajutoare prevazute in RI. Cum procedam pentru a nu intra in baza de calcul al impozitului pe venit?

Societatea acorda ajutoare salariatilor pentru cazuri de deces membri de familie, nastere mama salariata, iar in cazurile de deces al salariatului acorda membrilor familiei un ajutor de deces. Societatea nu are incheiat Contract Colectiv de Munca. Se ppopune introducerea acestor ajutoare in Regulamentul intern.

Vom stabili astfel daca pentru evitarea impozitarii ca venit salarial al acestor ajutoare este suficient a se incheia un act aditional la Contractul Individual de Munca cu fiecare salariat, cu mentiunea ca prin acest act aditional se va face doar o trimitere generala fara enumerare la drepturile acordate salariatilor prin Regulamentul Intern.

Conform art. 55 alin. (4) lit. a) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, ajutoarele de inmormantare, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Alternative la Permisul de munca
 

Ghidul complet cu proceduri, acte necesare, pasi de urmat pentru obtinerea rapida a acestei autorizatii!

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunoasteti daca intentionati sa aduceti angajati straini care sa lucreze in Romania este ca exista anumite proceduri clare de angajare si de desfasurare a relatiilor de munca.

Si, atentie, ITM-ul este foarte strict cand vine vorba de aceste proceduri si sanctioneaza nerespectarea lor cu o amenda de 1.500-2.000 de lei (art. 26 din Ordonanta 56/2007).

Click aici pentru a consulta Ghidul >>>


Evaluarea salariatilor sta la baza selectiei in vederea concedierii acestora?

Vom stabili mai jos care va fi modelul de program de reorganizare/restructurare a societatii cand angajatorul doreste sa desfiinteze niste posturi fara a se invoca motivele economice, deoarece societatea este pe profit.

Angajatorul doreste o reorganizare a activitatii, fiind astfel necesara o nota de fundamentare care va sta la baza acestui program de reorganizare.

In afara de criteriile economice, vom vedea ce alte criterii mai pot fi invocate in implementarea programului pentru desfiintarea unor posturi. Se va stabili astfel si pe ce criterii pot fi desfiintate doar unele posturi din aceeasi categorie, precum si cum se va face selectia persoanelor care vor fi concediate.

Potrivit art. 17 alin. (2) lit. e) din Codul muncii, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Acte necesare pentru detasarea in strainatate

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti de ce acte am nevoie pentru a detasa personal in strainatate. Angajatorul la care lucrez vrea sa angajam personal si sa-l detasam in strainatate si sa suporte el cheltuielile cu salarile.

Cum trebuie sa procedez: ii angajez si ii detasez printr-o decizie, sa spunem pe o perioada de 1 an, fara ai suspenda contractul de munca si le platim salarile, diurna?

Cum ar trebui sa procedez corect ca nu am mai detasat personal in strainatate pana acum?

.....Cititi mai departe Detalii

Cateva intrebari care va spun cat de bine stapaniti un subiect de interes major, "Medicina Muncii":
 

... detalii gasiti aici »

Social
7 reguli pentru redactarea scrisorii de intentie

In trecut, am fost sfatuiti sa includem in scrisoarea de intentie doar elementele care au legatura cu noi. Lucrurile s-au schimbat. Scrisoarea de intentie moderna ar trebui sa se concentreze asupra companiei pe care o vizezi, spun expertii in resurse umane. Zilele in care vorbeai despre realizarile tale sunt "numarate". In prezent, trebuie sa faci dovada interesului tau fata de compania respectiva si sa demonstrezi cum poti contribui la evolutia ei pozitiva.

"Oamenii trebuie sa se concentreze in scrisoarea de intentie asupra companiei pentru care opteaza, nu asupra lor", spune Dan Schwabel, autorul best-seller-ului "Promote Yourself" si managing partner al firmei de consultanta Millennial Branding. "Arata-le cum poti face diferenta".

Este mai usor de spus, decat de facut, mai ales cand incerci sa te diferentiezi fata de toti ceilalti candidati. Mai jos, expertii in HR ne explica sapte aspecte de baza ale scrisorii de intentie, ...

.....Cititi mai departe Detalii

1 ianuarie 2014 iti da startul pentru angajarea in tarile UE!

Peste 70.000 de joburi pentru romani din partea ofertantilor UE!

Cauti un job bine platit? Indrazneste... si reusesti!  >> detalii aici

Doar cu ghidul de angajare a romanilor in tarile UE!

Gasesti AICI Ghidul complet de angajare a romanilor in tarile UE!


Consilier Salarii si Contributii

redus cu 65% +
CADOU

"Cartea Verde a Legislatiei Muncii"

Consilier Salarii si Contributii + Cadou Cartea Verde a Legislatiei muncii


Stiati ca anul 2013 a adus modificari substantiale asupra asigurarilor sociale, contributiilor si salarizarii?

Consilier Salarii si Contributiieste cu un pas inaintea tuturor in materie de modificari legislative privind:

  • avantajele in natura
  • PFA, conventii civile
  • PFA mai multe detalii aici>>
  • deduceri personale
  • tichete de masa
  • concedii si indemnizatii.

CD Consilier Salarii si Contributii este singura lucrare de specialitate care va furnizeaza informatiile conform noii legislatii. Toate informatiile respecta prevederile noului Cod al Muncii!

Consilier Salarizare si Contributii va ofera:

Legislatie comentata

Exemple de calcul

Studii de caz

  Liste de control

Exemple practice

Atentie!
Avem o oferta speciala pentru dvs.!


Doar acum la achizitionarea Consilierului Salarii si Contributii primiti CADOU CD-ul "Cartea Verde a Legislatiei Muncii"

>> Click aici pentru detalii
 


Controale cu tinta precisa de la ITM! 

 

Se verifica fisele de post si fisele de evaluare ale angajatilor!

 
Unitatile Inspectoratului Teritorial de Munca efectueaza in aceasta perioada o serie de controale cu tema specifica, principala neregula vizata fiind lipsa fiselor de post actualizate si a fiselor de evaluare ale salariatilor.
 

Va reamintim, de la 1 mai 2011, evaluarea angajatilor este obligatorie, conform articolelor 17 si 242 din noul Cod al muncii!
 

De asemenea – foarte important! – inspectorii ITM urmaresc concordanta intre cele doua tipuri de documente.
 
 
Pentru a elimina riscul oricaror nereguli si pentru a fi protejat in fata oricarui control, va oferim instrumentul de lucru perfect:
 
Intocmite impecabil, ele acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina asemenea documente. Inspectorii nu vor avea pur si simplu nicio greseala de care sa se lege!

 
Fisele va sunt oferite in format electronic, pe CD, astfel incat…
 
 
in doar 3 pasi aveti pe birou fisa postului/fisa
de evaluare pentru orice angajat din firma dvs.!
 
Pasul 1. Selectati postul dorit si dati click.
Pe ecran vor aparea modelele celor doua fise, in format pdf.
 
Pasul 2. Completati cu datele necesare: nume firmei dvs., datele de inregistrare, numele titularului postului, numele persoanei evaluate, numele evaluatorului, scopul evaluarii, perioada evaluate etc.
 
Pasul 3. Printati fisele. GATA!
 
Fisele de evaluare/de post cuprinse in acest CD sunt din domeniile:
 
 Administrativ
 Secretara
 Agent de paza
 Menajera
 
 IT
 Administrator baza de date
 Administrator retea de calculatoare
 Inginer de sistem in informatica
 
 
Pret: 91 de lei, plus 9% TVA
 
Comandati acum!

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586