Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Vreti sa va indepliniti rapid si eficient sarcina de
a evalua personalul bugetar din institutia in care lucrati?

 
Gasiti in acest ghid informatii complete despre:
 
 legislatie
 proceduri de evaluare
 modele de documente folosite in evaluare (acestea se pot adapta fiecarei institutii publice)
 greseli frecvente in actiunea de evaluare si efectele acestor greseli
 riscuri
 aspecte juridice
 evaluarea diverselor categorii de personal bugetar

 

Legislatia Muncii
Se doreste modificarea legislatiei muncii

La data de 9 octombrie 2013, la Palatul Victoria, a avut loc intrunirea Consiliului National Tripartit pentru Dialog social, prezidat de domnul Prim-Ministru Victor Ponta.

La lucrarile Consiliului National Tripartit au participat Doina Pana, ministru delegat pentru dialog social, Daniel Chitoiu, ministrul de finante, Mariana Campeanu, ministrul muncii, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Eugen Nicolaescu, ministrul sanatatii, secretari de stat membri ai Consiliului National Tripartit, reprezentantii confederatiiilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national.

La propunerea confederatiilor sindicale, un punct pe ordinea de zi a fost modificarea legislatiei muncii.

Avand in vedere lipsa unei pozitii comune a partenerilor sociali privind prevederile actualei legislatii a muncii, necesitatea unei bune fundamentari si argumentari pentru orice modificare legislativa care urmeaza a fi facuta si necesitatea predictibilitatii cadrului legal ...

.....Cititi mai departe Detalii
Pentru toti cei care lucreaza cu Legislatia Muncii si au vechime solida in domeniu, Cartea Verde reprezinta un nume cat se poate de puternic.

Cine nu-si mai aduce aminte de Cartea Verde care era cea mai citita carte despre Codul Muncii in anii 2000? Ei bine, aceasta a fost reeditata!

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei! Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

"Biblia" oamenilor din Legislatia Muncii, Cartea Verde, are acum TOATE modificarile aparute in Codul Muncii si Salarizare in ultimii 10 ani, explicate practic, cu zeci de exemple si modele. Practic, aici gasiti tot ce trebuie sa stiti despre CUM, CAND si IN CE FEL sa aplicati noile modificari legislative.
 

Ghid obligatoriu pentru orice femeie angajata sau care isi cauta un loc de munca!

La interviul de angajare, angajatorul nu are voie sa intrebe o candidata daca este gravida sau daca intentioneaza sa aiba copii. Salariatele gravide incepand cu luna a V-a de sarcina si cele care alapteaza NU pot fi trimise in deplasare, adica la o alta locatie in vederea indeplinirii unor sarcini de serviciu.

Sunt doar doua situatii pe care stim ca le cunoasteti in mod clar. Asa cum sunt acestea, sunt zeci de alte subtilitati ale legislatiei muncii, toate cu referire directa la salariate. Si vrem sa le cunoasteti. Stim ca doriti sa aflati toate aspectele esentiale pentru ca niciun angajator sa nu incerce vreodata sa va incalce drepturile.

Insa primul pas intotdeauna este sa va cunoasteti drepturile. Doar asa va puteti apara. Niciodata nu vei reusi sa deveniti complet stapana pe viitorul dvs profesional decat atunci cand drepturile dvs devin clare si cand le veti putea valorifica.

Toate subtilitatile legislatiei muncii, cu referire directa la salariate, se afla ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stimate manager HR al unei firme prestatoare de servicii de transport,

Descopera cel mai rapid mod de a te informa! Afla in orice moment, care sunt reglementarile prevazute de lege pentru alcatuirea dosarului personalului angajat in firma tal Fie ca obiectul de activitate al firmei prevede transportul de marfuri, animale sau copii, legea trebuie respectata!

 
Legea cere multe. Asigurati-va baza dvs. de informatii legislative care va scoate din incurcatura, ori de cate ori sunteti „prins in corzi”. Stocate pe CD-ul Ghidul angajatorului din Transporturi: SSM, Legislatia muncii, Salarizare si contributii, informatiile va ajuta sa:
Stii care este documentul de care ai nevoie
Stii cum arata
Stii cum trebuie completat.

Aparitii legislative in Monitor in octombrie 2013

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 626 si 628 din 9 octombrie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 626

Legea nr. 263 din 7 octombrie 2013 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2010 privind reglementarea unor masuri in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 790 din 7 octombrie 2013 privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 97/2010 privind reglementarea unor masuri in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Monitorul Oficial nr. 628

H.G nr. 750 din 2 octombrie 2013 pentru completarea Hotararii Guvernului nr. 327/2003 privind plafoanele pe baza carora se calculeaza costurile salariale directe la contractele de finantare incheiate din fonduri bugetare, precum si pentru ...

.....Cititi mai departe Detalii

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.


Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.


Detalii aici >>>

Club Legislatia Muncii

desfacere contract de munca

Buna ziua.
1. Doresc sa stiu ce acte trebuie sa intocmeasca angajatorul dar si angajatul in cazul in care se va desface contractul de munca cu acordul partilor dupa o perioada de preaviz de 20 zile lucratoare incepand cu data de 01.10 2013.


2. Tinand cont ca ultima zi a preavizului este 28.10 .2013,contractul se desface cu aceasta data sau cu 29.10.2013?

3. Care este data la care se transmite REVISALUL cu desfacerea contractului de munca?

.....Cititi mai departe Detalii


Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca
 

Pentru orice domeniu al raporturilor de munca exista una sau mai multe proceduri de urmat:
 

Angajare Acordarea zilelor liber ... detalii aici »

Efectuarea concediului de odihna

Formarea profesionala ... detalii aici »

Modificarea CIM

Incetarea CIM ... detalii aici »

Aplicarea sanctiunilor

Social
Guvernul sustine de la buget 50% din garantiile necesare IMM-urilor

Valoarea maxima a unui credit garantat este de 5.000.000 lei/I.M.M. pe o perioada de maxim 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni.

In Sedinta de Guvern de ieri, 9 octombrie 2013, Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de afaceri si Turism a propus, impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, aprobarea Ordonantei de Urgenta privind Programul de garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, potrivit unui comunicat de presa.

Astfel, prin acest OUG, s-a aprobat sustinerea de la buget a 50% din garantiile necesare IMM-urilor pentru creditarea capitalului de lucru.

Demersul consta in acordarea intreprinderilor mici si intreprinderilor mijlocii a unei linii de credit pentru capital de lucru garantata de catre stat in procent de maxim 50% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare.

Valoarea maxima a unui credit garantat este de 5.000.000 lei/I.M.M. pe o perioada de maxim 24 luni, cu posibilitatea ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va oferim Harta Completa a Veniturilor - Contributii si Impozite, harta indispensabila oricarui birou din departamentul dvs, acum in format de buzunar si plansa de perete!
 

Aflati aici detalii >>>

Harta Completa a Veniturilor - Contributii si Impozite va ofera intr-o forma perfect organizata, sub forma de tabele si clase,  toate datele de referinta pentru ca dvs sa luati cele mai bune decizii cu privire la plata contributiilor si impozitelor. Pentru utilitate maxima, harta poate fi asezata pe peretele biroului dvs, dand intregului departament acea imagine profesionala esentiala.

Aflati aici pentru mai multe detalii >>>


Cum sa folositi eficient comunicarea interna pentru a avea oameni 100% dornici de performanta


Stimate manager,

Importante studii efectuate in lumea intreaga demonstreaza cresterea atentiei acordate comunicarii in cadrul organizatiei, datorita rolului concret pe care aceasta il are in maximizarea performantei.

Conform unui studiu (Robinson, D., Perryman S. & Hayday, S. (2004), The Drivers of Employee Engagement, un studiu sprijinit de  Institute of Employment Studies Research Network, Raport 408), comunicarea interna reciproca, adica si pe verticala si pe orizontala se afla pe locul al II-lea ca importanta in randul actiunilor pe care in calitate de manager trebuie sa le intreprindeti in scopul responsabilizarii si implicarii angajatilor dvs.Comunicarea interna in organizatie:


   intareste managementul de calitate
   faciliteaza cooperarea eficienta intre angajatii firmei
   amplifica gradul de responsabilizare al acestora
   creste nivelul lor de motivare
   determina implicarea
totala a angajatilor in obtinerea performantelor ridicate.   


Daca doriti sa descoperiti:


    In ce mod comunicarea interna va ajuta sa beneficiati de intregul potential al angajatilor implicati
    Care sunt efectele unui sistem coerent de comunicare interna
    Care sunt riscurile pe care le puteti evita printr-o comunicare inteligenta...Comandati acum UNICUL instrument existent pe piata romaneasca de HR referitor la comunicarea interna!

 

CD-ul Comunicarea interna in organizatii: 5+1 riscuri inlaturate contine informatii specializate care va ajuta sa implementati un sistem de comunicare eficient si sa evitati situatii destabilizatoare pentru firma dvs.

 

CD-ul Comunicarea interna in organizatii: 5+1 riscuri inlaturate va arata care sunt parghiile pe care comunicarea in cadrul organizatiei le foloseste pentru:


      responsabilizarea angajatilor dvs.
      motivarea lor deplina
      implicarea lor in ridicarea continua a performantelor personale
atat in scopul dobandirii recunoasterii valorii si a unor avantaje personale, cat si in scopul succesului afacerii!


Comandati acum exemplarul dvs.! CD-ul Comunicarea interna in organizatii: 5+1 riscuri inlaturate va arata cum sa  acordati importanta cuvenita acestui instrument aflat la indemana dvs.


Pentru ca el va ajuta cu adevarat sa va maximizati succesul prin cresterea implicarii angajatilor dvs.! Va ajuta sa evitati pierderile pe care o echipa de angajati demotivati le genereaza!

 

detalii aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586