Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Conform recomandarilor Ministerului Muncii (si cu participarea a 15 experti in domeniu), Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei.
 

... vezi Sumarul Complet Aici »
 

Atentie: Tirajul este limitat. Daca doriti sa primiti un exemplar va rugam sa completati astazi Formularul de Inscriere
 

... Click Aici pentru Formularul de Inscriere »
Legislatia Muncii
Salariat ce isi desfasoara munca in strainatate. Ce va contine actul aditional al contractului de munca?

Vom analiza mai jos care va fi cel mai potrivit cadru legal pentru ca o companie sa puna la dispozitia angajatilor carduri de credit pe care angajatii sa le foloseasca in interes de serviciu, in vederea deplasarilor in strainatate.

Astfel, vom alege dintre urmatoarele posibilitati:

a) mentionarea drepturilor si obligatiilor angajatului si angajatorului raportate la acest beneficiu in Act Aditional la contractul individual de munca;

b) intocmirea unei Anexe la CIM care sa cuprinda aceleasi drepturi si obligatii;

c) mentionarea drepturilor si obligatiilor angajatului si angajatorului raportate la acest beneficiu in Regulamentul Intern.

In cazurile a) si respectiv b), vom vedea cum facem trimiterea prin CIM catre Anexe sau AA in contractele angajatilor, dat fiind faptul ca CIM mentioneaza doar AA si Anexele deja existente.

Conform art. 18 alin. (1) din Codul muncii, republicat, in cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiati ca...

... daca se iveste un loc vacant in firma, oferta pentru ocuparea lui trebuie sa o faceti mai intai angajatilor deja existenti care au contracte cu timp partial?
 

... inainte de a solicita referinte despre un candidat de la fostii sai angajatori trebuie sa il informati pe candidat despre intentia dvs.?
 

Exact: sunt zeci de reguli greu de tinut minute! De aceea este cel mai bine sa aveti la birou lucrarea Cele 9 proceduri OBLIGATORII in Resurse Umane.
 

... Sumarul Complet al Procedurilor il gasiti aici »

Banca Mondiala: Somajul in Romania se mentine la valori stabile

Chiar daca angajarile raman una dintre problemela majore de pe piata muncii autohtone, rata somajului se mentine la un nivel stabil, asa cum a declarat vineri, in cadrul Bucharest Forum,
Alberto Leyton, task team manager la Banca Mondiala.

Prezentand rezultatele unui studiu al Bancii Mondiale (BM), acesta a indicat ca Romania are doua probleme majore: rata de angajare scazuta si abilitatile lucratorilor romani.

"O problema este faptul ca, in perioada de boom, costurile cu munca au crescut, dar nu si productivitatea", a mai spus Leyton.

In acelasi studiu se arata ca numarul companiilor din Romania care fac formare profesionala pentru angajati este foarte scazut si, chiar daca numarul de absolventi de studii universitare a crescut foarte mult in ultimii ani, 43% dintre ei au finalizat o facultate privata.

"In sectorul privat, s-a extins dramatic invatamantul la distanta. Se pune putin accent pe dezvoltarea abilitatilor. Este ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va oferim seturi de siguranta auto – trusa, triunghiuri si stingator + vesta reflectorizanta cadou – complete si omologate, in conformitate cu toate prevederile Ordinului 987/2007! Capatati astfel siguranta ca veti trece cu bine peste orice control in trafic!
 
Set de siguranta auto: omologat, certificat, complet, impecabil
Termen de valabilitate: 24 de luni trusa de prim ajutor, 36 de luni stingatorul de incendii
Livrare: direct la adresa indicata de dvs.
Plata: la livrare
Garantie: daca va razganditi, indiferent de motiv, aveti la dispozitie 30 de zile in care puteti returna setul in amabalajul original. Veti primi inapoi suma achitata, fara nicio intrebare din partea noastra.

Click aici pentru informatii suplimentare
despre cum puteti evita o amenda de 249 de lei!


Noi amenzi aplicate de Inspectia Muncii. 181 de persoane fara contracte de munca

In perioada 16 - 20 septembrie 2013, Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare de 2.637.400 de lei si a depistat 181 persoane fara contracte individuale de munca.

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 16 - 20 septembrie 2013, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala 2.637.400 de lei. Au fost depistate 181 de persoane care lucrau fara forme legale. Dintre acestea 35 erau din judetul Cluj iar 18 din Bucuresti.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1.678 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 1.967.400 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.490.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate doua propuneri de cercetare penala. Pentru 25 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In aceeasi perioada, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ultimele modificari legislative iti creeaza probleme?

Salveaza-te cu ghidul esential "Agricultura. Legislatia muncii, Salarizare si Contributii"!

Legislatia Muncii - Salarizare - Contributii

Toate noutatile din domeniul agricol! Legislatie comentata!
Studii de caz pentru o practica impecabila! Temeiuri legale!

 

Pentru ca agricultura acopera aproape toate procentele preocuparii tale zilnice..., este momentul sa-ti cladesti o baza teoretica vitala in munca desfasurata! Pentru o practica corecta! Legala. Specialistii Rentrop & Straton te ajuta sa cunosti si sa aplici legea corespunzator in orice situatie, vizand activitatile specifice agriculturii:

Agricultura. Legislatia muncii, Salarizare si Contributii!
Un ghid complet! Singurul de pe piata de profil care acopera toate nisele aferente domeniului in cauza! … Click aici pentru detalii >>>

Club Legislatia Muncii
indemnzatie crestere copil

Buna ziua.
Asa avea si eu o intrebare. Am ramas insarcinata si acum am aproape 5 luni de sarcina. La aceasta firma lucrez din 21.05.2013. Am o pauza de 1 luna si jumatate intre serviciul vechi si cel actual!

As vrea sa stiu daca pot beneficia de acea indemnizatie si as mai vrea sa stiu cu cat imi va fi platit concediu de risc avand in vedere ca tocmai am iesit din motive de sanatate avand un salariu de minim pe economie!

Posibil sa nu imi poata calcula cum trebuie salariul deoarece nu am 6 luni lucrate si sa iau salariu mai mic?
Va multumesc anticipat!

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului -

Procedura completa la angajare, impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

 

Click aici pentru detalii>>>

Social
Cele mai raspandite beneficii extra salariale oferite in Romania: Tichetele de masa si asigurarile medicale

Tichetele de masa si asigurarile medicale sunt printre cele mai raspandite beneficii extra salariale din Romania. Comisioanele la finalizarea proiectelor cresc in popularitate ca beneficii salariale, in special in companiile de IT.

Printre cele mai raspandite beneficii extra salariale din Romania se numara tichetele de masa si asigurarile medicale, in timp ce comisioanele oferite la finalizarea proiectelor sunt din ce in ce mai utilizate in companiile locale, in special in cele de IT, potrivit estimarilor Accace, una dintre principalele companii de externalizare si consultanta de afaceri din regiune, potrivit unui comunicat de presa.

„In acest an am observat o sedimentare in ceea ce priveste ponderea beneficiilor extra salariale oferite de angajatori. Printre preferinte raman tichetele de masa sau cele cadou si asigurarile medicale, in timp ce pensiile private facultative sau acordarea de masini de serviciu si decontarea carburantului pentru transport sunt in ...

.....Cititi mai departe Detalii

„Cum sa te pensionezi in 2013”

 

I. Pensia pentru limita de varsta Aflati aici >>>

II. Pensia anticipata si anticipata partial Aflati aici >>>

III. Pensia de invaliditate Aflati aici >>>

IV. Pensia de urmas Aflati aici >>>

V. Calculul pensiilor Aflati aici >>>

VII. Sporul de vechime la calculul pensiei Aflati aici >>>

Softul adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR +

GRATUIT Softul de evaluare


Cu ajutorul Softurilor:

Description: 1+1 GRATUIT: Soft adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR + (GRATUIT) Softul de evaluare

Afli si editezi datele fiecarui angajat in parte. Prin intermediul motorului de cautare inclus vei gasi orice angajat rapid, introducand numele acestuia. Un singur click iti da acces la datele complete ale angajatului.

Le poti citi sau le poti modifica. Mai mult, poti adauga un nou angajat in doar cateva secunde.

Eliberezi si accesezi zeci de modele si formulare necesare in activitatea HR de zi cu zi a companiei. Ceri asistenta tehnica online gratuita asigurata de abonamentul tau pe 1

2 luni. Consulti manualul de utilizare. Accesezi si editezi datele companiei.

Detalii complete, click aici <<Ghid complet pentru evaluarea performantelor personalului bugetar


Cuprinsul lucrarii
         Evaluarea cadrelor didactice
         Evaluarea personalului MAI
         Evaluarea functionarilor publici
         Evaluarea personalului contractual din justitie
  
         Decizia de numire a Comisiei de evaluare
         Convocarea salariatilor la evaluare
         Fisa postului
         Fisa de evaluare
         Raportul de evaluare propus
         Notificarea angajatului privind rezultatul propus al evaluarii
         Rezultatul examinarii contestatiei si Raportul de evaluare aprobat
         Notificarea salariatului privind rezultatul final al evaluarii
 

XI. Practica judecatoreasca, spete, exemple

>>> click aici pentru detalii

 


Ghidul practic de completare in Revisal”, te ajuta sa te ajuta sa:

 lamuresti propriile semne de intrebare legate de Registrul general de evidenta a salariatilor
afli care sunt problemele de care s-au izbit colegii tai de breasla
inveti din raspunsurile specialistilor cum sa eviti/ preintampini astfel de probleme in firma
inveti sa iei decizii corecte din punct de vedere legal, admise in instanta ca argumente puternice
eviti amenzile instituite de autoritati pentru intarzieri sau pentru incalcarea legii. Mai ales acum cand cuantumul maxim al amenzilor se ridica la 5000 lei!
 
Dar asta nu e tot ce iti ofera „Ghidul practic de completare in Revisal”.
 

Descopera aici restul beneficilor >


 

Stiti care sunt solutiile de suspendare
a activitatii salariale?

 
 
Motivele economice, tehnologice, structurale sau similare care determina intreruperea temporara a activitatii ofera posibilitatea ca salariatii sa beneficieze de o indemnizatie platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

Aceasta tema o puteti consulta integral in lucrarea: Consilier Salarii si Contributii.

Si lista continua…click aici pentru detalii

Aflati doar acum tot ce va intereseaza cu ajutorul Consilierului Salarii si Contributii!
 


 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586