Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Salariul mediu brut in Romania e in crestere

Asa cum arata date noi din partea Institutului National de Statistica, castigul salarial mediu brut lunar pe total economie realizat in 2012 a fost de 2.063 lei, cu 4,2% mai mare decat in anul anterior, in timp ce numarul salariatilor era de aproximativ 4,77 milioane persoane, mai mare cu peste 116.000 persoane.

Conform sursei citate, anul trecut, salariul mediu brut lunar pe economie era in cuantum de 2.063 lei, cu 4,2% (+83 lei) mai mare decat cel din anul 2011.

In 2012, castigul salarial mediu net lunar la nivelul economiei nationale (1.507 lei) a inregistrat o crestere de 4,4% (+63 lei), comparativ cu anul precedent.

Datele INS arata ca efectivul salariatilor, inregistrat la 31 decembrie 2012, a fost de 4.777.000 persoane, mai mare cu 116.700 persoane fata de anul precedent, iar numarul mediu al salariatilor ajunsese la 4.443.000 persoane, in crestere fata de anul 2011 cu 94.200 persoane.

In profil regional efectivul salariatilor a ...

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie la Recomandarile expertilor

Toate actele normative si instrumentele nu fac, de cele mai multe ori, doi bani fara recomandarile expertilor.

Iata ce gasesti in “Memo Relatii de Munca 2013”:

– medicina muncii
– diurna pentru delegare/detasare in tara si strainatate
(... click aici »)
– instructajul de protectia muncii – primirea salariatului la postul de lucru
– fisa postului
– regulamentul intern
(... click aici »)
– salariul minim brut pe tara garantat in plata
– salariul mediu pe economie
– tichetele de masa, tichetele cadou si tichetele de cresa.
(... click aici »)

Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta

Nu lipseste nici macar o adresa.


ReviSal. Cum procedam pentru obtinerea parolei?

Au obligatia de a infiinta, completa si transmite registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic angajatorii, persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt definiti la art. 14 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, precum si misiunile diplomatice si oficiile consulare ale altor state in Romania, respectiv, dupa caz, institutele culturale si reprezentantele comerciale si economice ale altor state in Romania, pentru personalul angajat local care are cetatenia romana sau resedinta permanenta in Romania, potrivit art. 2 alin. (4) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal).

Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza in ordinea incheierii, modificarii, suspendarii sau incetarii contractelor individuale de munca.

Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza de catre angajatori cu ajutorul aplicatiei informatice distribuite gratuit de Inspectia Muncii sau cu ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stimate manager HR al unei firme prestatoare de servicii de transport,

Descopera cel mai rapid mod de a te informa! Afla in orice moment, care sunt reglementarile prevazute de lege pentru alcatuirea dosarului personalului angajat in firma tal Fie ca obiectul de activitate al firmei prevede transportul de marfuri, animale sau copii, legea trebuie respectata!

 
Legea cere multe. Asigurati-va baza dvs. de informatii legislative care va scoate din incurcatura, ori de cate ori sunteti „prins in corzi”. Stocate pe CD-ul Ghidul angajatorului din Transporturi: SSM, Legislatia muncii, Salarizare si contributii, informatiile va ajuta sa:
Stii care este documentul de care ai nevoie
Stii cum arata
Stii cum trebuie completat.

Cele mai scurte concedii de maternitate sunt prinse in legislatia romana

Potrivit unui studiu recent intitulat Caracteristicile Maternitatii si Cresterii Copilului si realizat de Accace, Romania ofera mamelor unul dintre cele mai scurte concedii de maternitate din Europa Centrala si de Est (ECE), de 126 de zile calendaristice, aflandu-se la egalitate cu Ucraina.

Prin comparatie, mamele din Bulgaria beneficiaza de 410 zile de concediu de maternitate, insa Slovenia acorda cel mai redus concediu pentru nasterea copiilor, de doar 105 zile.

Durata concediului de maternitate din Romania este egala cu recomandarea Organizatiei Internationale a Muncii, de 18 saptamani, dupa cum au explicat expertii Accace. Reglementarile internationale in vigoare impun, in prezent, ca o durata minima a concediului de maternitate nu poate fi mai mica de 14 saptamani.

Romania are totusi cea mai permisiva legislatie in ceea ce priveste acordarea acestuia si a indemnizatiei specifice, mamele putand beneficia de acestea dupa numai 22 de zile de cotizare la ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stimatii nostri cititori fideli,

Pentru toti cei care lucreaza cu Legislatia Muncii si au vechime solida in domeniu, Cartea Verde reprezinta un nume cat se poate de puternic.

Cine nu-si mai aduce aminte de Cartea Verde care era cea mai citita carte despre Codul Muncii in anii 2000? Ei bine, aceasta a fost reeditata!

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei! Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

"Biblia" oamenilor din Legislatia Muncii, Cartea Verde, are acum TOATE modificarile aparute in Codul Muncii si Salarizare in ultimii 10 ani, explicate practic, cu zeci de exemple si modele. Practic, aici gasiti tot ce trebuie sa stiti despre CUM, CAND si IN CE FEL sa aplicati noile modificari legislative.

Detalii aici >>>


Club Legislatia Muncii

suspendare contract in Revisal

Am un contract suspendat de la 03.09.2013 pana la 07.10.2013.

Procedez in felul urmator: pe data de 07 fac

decizie in care mentionez ca pe data de 08.10.2013 inceteaza suspendarea.
In revisal operez si transmit pe data de 08.10.2013.
Este corect?
Va multumesc!

.....Cititi mai departe Detalii


Ajutor rapid si competent in cunoasterea, interpretare si aplicarea  legislatiei specifice activitatilor comerciale din Romania!


CD-ul Ghidul angajatorului din Comert: Legislatia muncii, Salarizare si Contributii va ajuta sa respectati obligatiile ce va revin prin lege, dar si drepturile angajatului dvs.

Va oferim solutia optima: CD-ul Ghidul angajatorului din Comert: Legislatia muncii, Salarizare si Contributii!:

Va aduce siguranta in respectarea legii.
Va economiseste timpul.
Va economiseste energia.
Elimina stresul.
Va simplifica munca.
Va salveaza bugetul!

 

Detalii aici >>>


Social
Studiu: Cercetatorii sunt siguri 95% ca oamenii sunt cauza incalzirii globale din 1950 pana acum

Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) demonstreaza ca putem fi aproape siguri (95%) ca fenomenul incalzirii globale, din 1950 pana acum, este produs de oameni. Efectele asupra solului si apei sunt devastatoare, iar omenirea trebuie sa ia masuri dure pentru a nu se ajunge la un dezastru ecologic la scara planetara, avertizeaza cercetatorii.

Raportul ONU, arata clar si dovezile care stau in spatele acestui raport, potrivit BBC.

Incalzirea globala este un fenomen incontestabil, observabil in sol, aer si apa. In plus, nici macar o pauza a acestui fenomen in urmatorii 15 ani nu ar afecta trendurile pe termen lung.

Cercetatorii avertizeaza ca fenomenul va continua atata timp cat vor exista emisii de gaze cu efect de sera. Pentru a schimba in mod clar efectele negative ale acestui fenomen, este nevoie de o reducere substantiala si pe termen lung a emisiilor.

Dupa o saptamana de negocieri intense in capitala Suediei, Stockholm, oficiali din mai multe ...

.....Cititi mai departe Detalii
  

Profitati de pretul redus cu 72% al softului de generare rapida acte emise de angajator + CADOU Softul Quick HR
 

Cum sa aveti acte intocmite impecabil si actualizate permanent, in concordanta cu orice modificare legislativa de ultima ora!


Stimate manager HR,

Nu exista control de la ITM fara sa ti se solicite acte, documente, hartii. Si sunt toate importante, fie ca sunt ordine de deplasare, contracte de munca, decizii de suspendare a CIM pentru cresterea copilului, notificari de prelungire a detasarii, preavize de concediere individuala samd.

 

Va prezentam singurul soft din Romania care va genereaza automat toate modele, formularele, contractele si actele aditionale de care are nevoie departamentul de Resurse Umane. >> click aici pentru a vedea cum functioneaza softul

Oferta speciala!

 Profitati de reducerea de 72% fata de pretul standard de 1289 lei pentru Softul de generare rapida de acte emise de angajator!

 

In plus, daca comandati in urmatoarele 24 de ore veti primi absolut GRATUIT Softul Quick HR , generator de dosare de personal.


 

Documentatie completa pentru Departamentul de HR!
 

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare
 

+ CADOU
Ghid practic pentru angajarea si integrarea
salariatilor intr-o companie

 

Stimate manager HR,

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 260 alin. 1 lit. p) din atat de celebrul Cod al muncii, republicat, te poate lua insa pe nepregatite.

detalii aici >>>


Dupa ce, pentru identificarea si atragerea candidatilor competitivi, ai avut nevoie sa scoti din arsenalul dotarii cele mai potrivite metode pentru evitarea oricaror dezechilibre in economia firmei, in loc sa rasufli usurat, te trezesti si cu ditamai placinta in fata. Si precis nu te asteapta acolo s-o consumi, ci pare mai degraba ca vrea ea sa te inghita pe tine.

Iar baza legala, o certitudine necesara solutionarii angajarii, ramane in pozitie… activa.
    Cum sa eviti posibilele greseli sau erorile cu priza in contractul de munca?
    Dar omisiunile cu efecte negative asupra bugetului afacerii tale?
   Cum sa abordezi, sa controlezi sau sa reglezi fin, economic si fara efort cele mai eficiente tehnici ale procedurii de angajare?

detalii aici>>>
 

In format tiparit, cu informatii utile, concentrate, succinte pentru ceea ce te intereseaza:

    Care sunt actele necesare la angajare

    Informatii extrem de utile despre Contractul Individual de Munca

    Totul despre partile contractului de munca:

  • Atributiile postului si criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului
  • Contractul de munca pe durata determinata
  • Contractul de munca cu timp partial
  • Contractul cu munca la domiciliu

    Procedura de urmat in cazul angajarii in sectorul bugetar

 

Detalii aici>>>

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586