Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei!

Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

In acest moment, Cartea Verde a Legislatiei Muncii poate fi comandata si in format tiparit si in format digital.

.... click aici pentru detalii >>>


Legislatia Muncii
Inspectia Muncii efectueaza controale saptamanale

In perioada 8-12 iulie 2013, Inspectia Muncii a efectuat mai multe controale finalizate prin aplicarea unor amenzi in valoare totala de 3.220.000 de lei si a depistat 317 persoane fara contracte individuale de munca.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1.850 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 2.602.000 de lei, dintre care 1.940.000 de lei pentru munca la negru.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 7 propuneri de cercetare penala, iar 31 de persoane fizice sau fost sanctionate contraventional pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.346 controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 618.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 15 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cum sa gasiti in 2 timpi si 3 miscari orice reglementare legislativa legata de functionarea firmelor mici
 

Stimate cititor,

Conduceti o firma mica? Sunteti contabil sau jurist la o firma?
Aplicarea reglementarilor din Codul Muncii constituie pentru dvs. o provocare? Atunci, cu siguranta, aveti nevoie de-un ajutor destoinic in descifrarea legislatiei muncii specifice acestui domeniu.


Nu, nu ma refer la un nou angajat specializat in reglementarile Codului Muncii privind activitatile micilor firme! Ma refer la noua lucrare pe CD,
Legislatia Muncii pentru firmele mici, unica pe piata lucrarilor de specialitate dedicate legislatiei pentru firme mici.

Cumul pensie urmas cu salariu. In ce conditii se acorda sprijin la angajare?

Vom stabili mai jos cazul unei persoane tinere care beneficiaza de pensie de urmas, cu studii superioare si care urmeaza sa se angajeze in cadrul unei societati. Vom vedea in ce masura persoana in cauza poate cumula salariul cu pensia de urmas. In plus, se va vedea daca aceeasi persoana poate beneficia de subventia oferita de AJOFM-art 80, Legea 76/2002.

Solutia consultantului:
1. Potrivit prevederilor art. 118 alin. (1) lit. d) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si compeltarile ulterioare, in sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

Astfel, precizam ca potrivit prevederilor art. 84 lit. b) din Legea 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, copiii au dreptul la pensie de urmas daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant ...

.....Cititi mai departe Detalii

„Cum sa te pensionezi in 2013”
 


I. Pensia pentru limita de varsta Aflati aici >>>
II. Pensia anticipata si anticipata partial Aflati aici >>>
III. Pensia de invaliditate Aflati aici >>>
IV. Pensia de urmas Aflati aici >>>
V. Calculul pensiilor Aflati aici >>>
VII. Sporul de vechime la calculul pensiei Aflati aici >>>

Ce decizie a luat Curtea de Justitie UE privind finantarea studiilor in strainatate

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a transmis un comunicat de presa emis la 18 iulie a.c. referitor la hotararea prin care se lamuresc unele aspecte legate de finantarea studiilor in strainatate.

Astfel, documentul mentioneaza ca Germania nu poate subordona acordarea unui ajutor financiar pentru o perioada mai mare de un an, pentru un ciclu complet de studii efectuate in alt stat membru, unei conditii unice privind resedinta neintrerupta de trei ani in Germania.

O astfel de conditie risca sa excluda studentii suficient de atasati de societatea germana prin alte legaturi sociale si economice. In Germania, studentii pot sa obtina un ajutor financiar pentru o perioada de un an pentru studii efectuate in alt stat membru. Pentru a beneficia de un ajutor pentru o perioada mai mare de un an, acestia trebuie sa dovedeasca faptul ca au avut un domiciliu permanent in Germania timp de cel putin trei ani inainte de inceperea studiilor.

Sesizata de doua instante ...

.....Cititi mai departe Detalii
1. “Cum se face pontajul in cazul soferilor care lucreaza pe masini mai mici de 3,5 tone, fara tahometru, si care efectueaza curse lungi, depasind adesea timpul de lucru admis?” Detalii aici

2. “Cum trecem in REVISAL timpul de munca al unui salariat care lucreaza 12 cu 24 – program de zi, de noapte sau inegal?”
Detalii aici

3. “Mai este valabila reducerea programului de lucru de la 8 la 6 ore pentru salariata care se intoarce din concediul pentru cresterea copilului inainte ca acesta sa implineasca 2 ani?” Detalii aici

Club Legislatia Muncii
suspendare concediu de crestere si ingrijire copil 3-7 ani

Buna ziua,
Pe data de 01.03.2013 am intrat in concediu de crestere si ingrijire copil 3-7 ani. In luna mai certif. de handicap grad 1 grav a expirat si a fost emis unul nou cu aceeasi incadrare. Noi nu am dus certif. la Directia de Munca si Solidaritate Sociala, crezand ca va fi trimis de comisia de propectie a copilului, si mi-a fost suspendat concediul de crestere copil si nu am mai primit indemnizatia luna aceasta.

Intrebarea mea este daca acum trebuie sa reiau toata procedura sau trebuie sa duc doar certificatul nou la directia de munca si concediul va fi repus in functie?
Va multumesc anticipat!

.....Cititi mai departe Detalii

Noile reguli privind modalitatile de evaluare si de stabilire a criteriilor de performanta constituie acum un nou punct de interes in “vizita” inspectorului ITM. (... detalii aici »)

Nerespectarea acestora atrage:

  • Amenzi din partea ITM
  • Litigii de munca, procese intentate de angajati.

Pret Redus cu 75%: doar 49.05 lei (cu TVA inclusa)


... citeste detalii aici »


Social
Hotelul Vega din Mamaia: Investitie de 500.000 euro in prima jumatate a acestui an

Hotelul Vega de 5 stele din statiunea Mamaia a beneficiat de o investitie de 500.000 euro in prima jumatate a anului 2013. Printre imbunatatirile aduse se numara investitiile in tehnologie de ultima generatie si reamenajarile din spatiile de cazare si spatiile publice ale hotelului.

La mai putin de 5 ani de la deschidere, hotelul Vega din statiunea Mamaia a beneficiat de o investitie majora in valoare de 500.000 €, ce au fost distribuiti pentru facilitati noi in spatiile de cazare, in spatiile publice si cele aflate in administrarea companiei Vega Turism.

Analizand indeaproape trendurile industriei ospitalitatii la nivel mondial dar si feedback-ul clientilor hotelului Vega, actionarii companiei au hotarat sa puna in practica un plan de investitii substantiale in prima jumatate a acestui an. Astfel, s-au prioritizat principalele aspecte tehnologice apreciate de turisti ca fiind esentiale pentru o vacanta reusita: conectarea la Internet wireless in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiati ca...

... daca se iveste un loc vacant in firma, oferta pentru ocuparea lui trebuie sa o faceti mai intai angajatilor deja existenti care au contracte cu timp partial?
 

... inainte de a solicita referinte despre un candidat de la fostii sai angajatori trebuie sa il informati pe candidat despre intentia dvs.?
 

Exact: sunt zeci de reguli greu de tinut minute! De aceea este cel mai bine sa aveti la birou lucrarea Cele 9 proceduri OBLIGATORII in Resurse Umane.
 

... Sumarul Complet al Procedurilor il gasiti aici »

Bine ai venit in comunitatea specialistilor de Legislatia Muncii si Resurse Umane!
 

Pentru a usura procesul de documentare, liderul informatiilor de specialitate din Romania, Rentrop & Straton, iti oferao echipa de 23 de consultanti in Legislatia Muncii, Salarizare, Resurse Umane si SSM, DOAR pentru departamentul tau.

 Actionati cu incredere, consultantii nostri vegheaza!

Am reunit intr-un singur loc, toate lucrarile de specialitate de care aveti nevoie pentru a primi timp de 12 luni informatii actualizate si consultanta personalizata din partea specialistilor nostri.

 

Pentru a avea acces
la informatii de  actualitate 24/24 si consultanta de Top, CLICK aici >>>

 Scapati de stresul controlului!


Va oferim 202 modele de fise de post redactate impecabil, care elimina riscul oricarei nereguli!


 

Fisa postului este cu siguranta unul dintre cele mai importante documente din domeniul HR. In primul rand, pentru ca este un document obligatoriu, ce trebuie anexat la contractul individual de munca al fiecarui angajat.
 
Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma.
 
Produsul acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina acest document:
 
a) denumirea postului
b) pozitia din COR
c) nivelul postului
d) relatiile ierarhice si functionale
e) definirea scopului general si a obiectivelor postului.
f) definirea principalelor sarcini/atributii/activitati
g) aspecte referitoare la conditiile de munca
h) studiile si calificarile necesare postului
i) competentele postului

 

Aflati detalii aici!

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586