Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Cartea Verde a Legislatiei Muncii pentru Institutiile Publice

"Biblia specialistilor in legislatia muncii
pentru Institutiile Publice...


Pe cat de asteptata, pe atat de temuta!"


Pachet Carte si CD Cartea Verde a Legislatiei Muncii in Institutiile Publice

De ce ne-ar fi teama de un ghid practic complet, de biblia celor care
lucreaza in Institutii Publice?

"Pentru ca ne pune fata in fata cu toate cunostintele pe care ar trebui sa le stim ca pe apa.", ne spun
specialistii din domeniu.

Detalii aici >>>


Legislatia Muncii
Inspectia Muncii inregistreaza noi succese

In lupta cu forta de munca la negru, Inspectia Muncii inregistreaza noi succese, reusind sa aplice amenzi in valoare totala de 1.164.000 de lei numai in perioada 12- 16 august 2013, fiind depistate 126 persoane care lucrau fara forme legale. Dintre acestea 27 erau din municipiul Bucuresti.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 919 controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 951.500 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 600.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 6 propuneri de cercetare penala. Pentru 19 persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca. Dintre acestea sase sanctiuni au fost aplicate in judetul Braila si cinci in judetul Bihor.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 713 controale si s-au ...

.....Cititi mai departe Detalii
Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF)

Extrem de important!


Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

Detalii complete aici >>>


Revenire din concediu a salariatei. Ce obligatii are angajatorul privind reintegrarea?

Analizam mai jos cazul unei societati care are o angajata in concediu de maternitate, din septembrie 2011, pe o periada de doi ani. Incepand din iunie 2012, firma nu a mai avut activitate, iar in ianuarie 2013 a depus un vector 010 de scoatere din evidenta de la plata impozitului pe veniturile din salarii si pe veniturile asimilate salariilor si contributiilor sociale.

Vom vedea care sunt obligatiile angajatorului pentru reintegrarea in munca a angajatei, precum si care sunt declaratiile care vor fi depuse in acest caz.

De asemenea, vom stabili daca exista posibilitatea ca salariata sa beneficieze automat de somaj data fiind situatia societatii.

Solutia consultantului:
Pe durata concediului pentru cresterea copilului contractul de munca al salariatei este suspendat la initiativa salariatului, in temeiul art. 51 lit. a) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, suspendare ce poate dura pana la momentul expirarii duratei ...

.....Cititi mai departe Detalii
Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?


Va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!

Atentie, pe piata circula truse de prim ajutor contrafacute!

Acestea nu indeplinesc conditiile stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, prevazute in Anexele si 1 si 3 ale Ordinului 427/2002! Iar a avea o trusa neregulamentara este echivalent cu a nu avea deloc si amenda de 6.000 de lei se pastreaza. ...detalii AICI >>>


Angajator din alt stat membru UE. E obligatorie infiintarea ReviSal?

Vom analiza mai jos cazul unei societati cu raspundere limitata dintr-un stat membru UE. Societatea incheie contract individual de munca cu un cetatean roman care isi va desfasura activitatea pe teritoriul Romaniei. Societatea straina a fost inregistrata ca platitor de contributii sociale si a primit un cod fiscal pe baza caruia se depune lunar formularul 112.

Vom stabili in ce masura societatea mentionata va intocmi ReviSal, precum si daca aceasta are obligatia de a infiinta acest Registru in situatia in care contractul individual de munca se precizeaza ca acesta a fost incheiat in baza Legii 53/2003.

Solutia consultantului:
In situatia in care contractul individual de munca a fost incheiat in baza legislatiei din Romania sunt aplicabile prevederile HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Astfel, conform art. 2 alin. (2) din acest act normativ, fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul ...

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie!

Disponibilizarea colectiva va poate aduce bani! Sau vi-i poate lua!


Va aflati pe lista neagra a disponibilizarilor sau ca sunteti nevoit sa o duceti la indeplinire? Atunci trebuie sa stiti si ...citeste continuarea aici >>>

Care sunt drepturile persoanelor disponibilizate? ... raspunsul aici >>>

Cum se acorda venitul lunar de completare si care sunt perioadele de vechime acceptate ... raspunsul aici >>>
In ce situatii  persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de 50% din venitul lunar de completare? .. raspunsul aici >>>

Acordati "Masuri de protectie sociala pentru persoanele concediate colectiv” asa cum este reglementat de legislatia in vigoare

Club Legislatia Muncii
notificare preaviz

Buna ziua !

Am fost anuntat de angajator printr-o notificare de preaviz ca postul se desfiinteaza,in timp ce efectuam concediu medical la domiciliu,notificarea fiind primita prin curierat cu confirmare de primire.

Dupa expirarea concediului,m-am prezentat la locul de munca,la departamentul de resurse umane si am intrebat daca este necesar sa semnez notificarea.Mi s-a comunicat ca nu este nevoie.

Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul a procedat corect.

Multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Contractul Individual de Munca. Ghid Complet
 

Ce puteti citi in cele 187 de pagini dedicate Contractului Individual de Munca?

Absolut TOT ce poate interesa un profesionist in acest domeniu:

  Care sunt documentele necesare pentru incheierea contractului individual de munca?
  Care sunt clauzele obligatorii pe care trebuie sa le contina contractul individual de munca?
  In ce situatii poate avea loc suspendarea de drept a contractului individual de munca?
  Care sunt cauzele care pot sta la baza concedierii pentru necorespundere profesionala?
  In ce conditii poate fi prelungita delegarea?
  Care este cea mai buna alegere: CIM pe perioada de munca determinata sau CIM partial?

Aveti mai multe intrebari? Toate raspunsurile le gasiti in Contractul Individual de Munca. Ghid Complet!

Social
Ministrul Muncii: Somajul a inceput sa scada in luna august

Reactia Marianei Campeanu vine dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca cifra somajului pe luna iulie ar putea atinge 8% in sistem ESA.

Rata somajului a inceput sa scada in luna august, 1.000 de absolventi fiind deja incadrati in campul muncii.

Informatia a fost furnizata luni, la Antena 3, de catre ministrul Muncii, Mariana Campeanu, informeaza Agerpres.

Totusi, ministrul a explicat ca este posibil ca somajul sa fi crescut in luna iulie ca urmare a faptului ca toti absolventii care nu au luat Bacalaureatul se inscriu la somaj.

Reactia Marianei Campeanu vine dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca cifra somajului pe luna iulie ar putea atinge 8% in sistem ESA.

Acest prag este considerat de catre seful statului unul extrem de riscant.

Ministrul Muncii a subliniat ca, de obicei, in lunile iunie si iulie se inscriu la somaj toti absolventii care nu si-au luat Bac-ul.

Asadar, daca rata somajului a fost 7,6% ...

.....Cititi mai departe Detalii
 Descopera cu ajutorul CD-ului Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate, care sunt criteriile de baza pe care trebuie sa le intruneasca un certificat medical pentru a fi acceptat.

CD-ul Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate
reprezinta cea mai bogata si mai sigura sursa de informatii specializate. Este un ghid impecabil realizat, organizat in cel mai mic detaliu astfel incat dumneavoastra sa gasiti informatia dorita rapid, clar, fara nelamuriri!


Sanatate
4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot

Nu ne gandim la asta, dar si plantele au modul lor de a se lupta cu stresul. Pentru a se proteja, isi concentreaza compusii care le vindeca in straturile exterioare, similar modului in care noi, oamenii, ne construim fortarete pentru a tine dusmanii la distanta.

Si, totusi, renuntam adesea la coaja alimentelor, neintelegand cat de importanta poate fi aceasta pentru noi. Data viitoare cand mananci unul din produsele de mai jos, nu renunta la coaja.

Migdale: Nu cumpara migdale fara coaja aceea maronie, caci ea protejeaza sistemul digestiv. Un studiu publicat in Journal of Nutrition spune ca aceasta are flavonoizi importanti care, combinati cu vitamina E din pulpa, ajuta la scaderea colesterolului. Cand mananci migdale decojite, puterea de reducere a LDL-ului este diminuata.

Citrice: Pune coaja de portocala rasa in deseturi (cumpara varietati organice insa). Incearca sa pui zoaja de lamaie si in paste. Ai incercat vreodata coaja rasa de grapefruit in salate? E ...

.....Cititi mai departe Detalii

Instrumentul inteligent care va ajuta sa munciti rapid, corect si fara stres!


Un lucru este cert: in componenta dosarului unui angajat intra o multime de documente care trebuie intocmite conform legii si in timp util. Pentru ca acesta este obiectivul nr. 1 al inspectorilor ITM veniti in control: corectitudinea dosarului si intocmirea lui la timp. Pentru toti angajatii!

Practic si simplu de utilizat, CD-ul 207 modele si formulare obligatorii in HRva ajuta sa obtineti rapid orice tip de document dorit! El contine modele si formulare pentru:

fise
comunicate
chestionare teste
liste de control notificari adeverinte acte aditionale scrisori
anunturi fise de post
sesizari fise de evaluare decizii contracte cereri referate notificari
regulamente

Click pentru detalii


Lucrezi in HR? Iata cum poti sa iti usurezi si sa iti automatizezi munca

Un nou soft pentru specialistii in HR. Fii pregatit pentru un control ITM neanuntat

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

 

  Testat in companii cu peste 50 de angajati

Iti propunem un soft care va schimba cu totul departamentul tau de HR.
In bine.

  Efect imediat: Reduci semnificativ timpul de lucru

Softul de Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR a fost creat cu intentia de a economisi ore bune cheltuite de profesionistii HR pentru identificarea formularelor corecte, completarea lor conform normelor metodologice sau prin eliberarea adeverintelor.
 
Fiecare buton sau comanda si chiar modul de lucru al softului a fost testat in zeci de departamente de HR din companii medii si mari, functionand cu succes.

Orice adeverinta, model si formular de HR se elibereaza in doar cateva minute. Formatul fiind deja realizat, este suficient sa completeazi doar numele in fiecare formular. Apasa PRINT si este gata.
Te poti ocupa de lucruri mai importante.

Fiecare formular contine exemple si instructiuni sau recomandari de completare!

  Interfata intuitiva. Foarte usor de utilizat
 
 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586