Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Modele de Fise, Formulare, Contracte si Regulamente

Pentru firme de Comert, Transporturi si Constructii
 

Ghidurile angajatorului va ajuta sa:

tineti cont de toate prevederile legii
interpretati si aplicati corect legislatia
evitati greselile
eliminati amenzile
rezolvati rapid si usor orice tip de probleme de HR ati avea.

 

Detalii esentiale va sunt oferite aici >>>


Legislatia Muncii
Ce documente sunt necesare pentru intocmirea cererii de acordare a indemnizatiei de somaj?

Va prezentam, prin cele ce urmeaza, care sunt prevederile de actualitate aferente acordarii indemnizatiei de somaj. Iata care sunt documentele necesare pentru intocmirea cererii de acordare a indemnizatiei de somaj.

- actul de identitate, in original;
- actele de studii si de calificare, in original si in copie;
- adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
- acte eliberate de organele financiare teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.

In afara documentelor mentionate mai sus, care urmeaza sa fie prezentate de toate categoriile de solicitanti de indemnizatie de somaj, cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj va fi insotita, ...

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie!

Disponibilizarea colectiva va poate aduce bani! Sau vi-i poate lua!


Va aflati pe lista neagra a disponibilizarilor sau ca sunteti nevoit sa o duceti la indeplinire? Atunci trebuie sa stiti si ...citeste continuarea aici >>>

Care sunt drepturile persoanelor disponibilizate? ... raspunsul aici >>>

Cum se acorda venitul lunar de completare si care sunt perioadele de vechime acceptate ... raspunsul aici >>>
In ce situatii  persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de 50% din venitul lunar de completare? .. raspunsul aici >>>

Acordati "Masuri de protectie sociala pentru persoanele concediate colectiv” asa cum este reglementat de legislatia in vigoare

Noi planuri de majorare pentru pensii si salarii in 2014

Anul viitor ar putea aduce majorari destul de importante pentru pensii si salarii. Astfel, in proiectul aferent bugetului pe 2014, sunt prevazute indexarea pensiilor cu 4% si cresterea fondului de salarii cu 3%

In acest sens, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, adeclarat saptamana aceasta, la postul de televiziune Antena 3, urmatoarele:

"Avem o schita a bugetului pe 2014, un scenariu de baza, de lucru, care include continuarea indexarii pensiilor cu 4% si cresterea fondului de salarii total cu aproximativ rata infla?iei, cu circa 3%. In interiorul acestei cresteri insa, majoritatea se duce pe plata hotararilor judecatoresti definitive. Cand s-au taiat salariile cu 25%, multi bugetari au dat statul in judecata, au si castigat si apoi s-a dat o ordonanta in 2011 care a esalonat plata acestor drepturi castigate in instanta, in 2012 - 5% din suma totala datorata, in 2013 - 10%, iar anul viitor - 25%, circa doua miliarde de lei", a spus Liviu ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cartea Verde a Legislatiei Muncii pentru Institutiile Publice

"Biblia specialistilor in legislatia muncii
pentru Institutiile Publice...


Pe cat de asteptata, pe atat de temuta!"

 

Pachet Carte si CD Cartea Verde a Legislatiei Muncii in Institutiile Publice

De ce ne-ar fi teama de un ghid practic complet, de biblia celor care
lucreaza in Institutii Publice?

"Pentru ca ne pune fata in fata cu toate cunostintele pe care ar trebui sa le stim ca pe apa.", ne spun
specialistii din domeniu.

Detalii aici >>>


Noutati legislative. Partea a II-a din luna august 2013

Continuam seria celor mai importante aparitii legislative din Monitorul Oficial al Romaniei. Astfel, in M. Of., Partea I, nr. 529 si nr. 530 din 22 august 2013 au fost publicate mai multe acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 530

Hotararea Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 74 din 6 august 2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.

Hotararea Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania nr. 74 din 6 august 2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Consiliului de disciplina din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.

HG nr. 599 din 14 august 2013 privind suplimentarea bugetului Ministerului pentru Societatea Informationala, la titlul "Cheltuieli ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cum sa optimizati volumul cheltuielilor cu angajatii?
 

Stimate angajator/manager de resurse umane,

Va ganditi deja la solutii radicale?

Chiar daca “celebra” criza financiara si-a creat, am putea spune, un obicei din folosirea metodelor “traditionale”, gen disponibilizari sau reduceri de salarii, o miscare inteligenta in cadrul organizatiei inseamna mult mai mult. Sigur ca un profit mai mare si eficientizarea muncii sunt “razboiul” dvs. continuu, insa v-ati gandit la gradul de destabilizare pe care ati putea sa-l imprimati firmei?

La toate implicatiile unor gesturi “disperate” sa iasa din zona pierderilor?

Pentru asta exista specialisti… Ei, bine, da! Acestia au luat in calcul toate aspectele legate de reducerea cheltuielilor cu forta de munca si astfel s-a nascut o lucrare unica pe piata de profil:

 

Modalitati legale de reducere a cheltuielilor cu angajatii!
 

detalii pe larg aici >>>


Club Legislatia Muncii
Demisie fara preaviz

Buna seara.
Conform legii, daca angajatorul nu si-a achitat obligatiile salariale pot demisiona fara preaviz.

Intrebarea mea este: Daca sediul firmei este in Pitesti unde trebuie sa trimit sesizarea care ITM?

La Pitesti sau si la Bucuresti? Precizez ca au trecut cu mult zilele din contract de plata salariului. Cererea de demisie o trimit prin posta la angajator in Pitesti? Multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Buletinul Informativ HR pentru Institutii Publice
Cea mai sigura sursa!

 

Imi voi indosaria buletinele lunare sub forma unei... carti. Va fi manualul in institutia noastra.
 

Aflati acum despre ce este vorba >>>>


Social
Ce intrebare esentiala nu se pune niciodata la interviul de angajare

Daca, la interviul de angajare, omul de la resurse umane al unei companii "normale" ii intreaba pe candidati de ce au plecat de la fostul loc de munca; ce pot face ei pentru companie si altii nu-s in stare; care cred ei ca este cea mai putin importanta parte a job-ului pentru care aplica; daca este mai important ca o persoana sa fie norocoasa sau priceputa; in ce circumstantele ar accepta sa tradeze increderea cuiva, alte companii nu sunt atat de... limitate.

Presa internationala si, ulterior, cea romaneasca abunda in relatari despre intrebarile mai mult sau mai putin stupide, dar, cu siguranta, surprinzatoare, puse candidatilor la angajare de catre cerberii de la resurse umane ai Apple, Google, Microsoft, Facebook sau ai altor companii.

Unii angajatori si-au intrebat viitorii posibili colegi daca nemtii ar fi cei mai inalti oameni din lume, cum ar dovedi asta; daca au 20 de becuri care se sparg de la o anumita inaltime si o cladire cu 100 de etaje, cum ...

.....Cititi mai departe Detalii

Maximizati eficienta activitatilor in firma dvs.!
Din acest moment!

Doar cu "Ghidul Directorului de SRL"!

Stimate director,
O strategie inteligenta a unui management inspirat conduce automat spre dezvoltarea afacerii. Transformari si inovatii. Eficienta chiar si in cazul unor incertitudini economice.

Cum faceti insa fata cu succes tuturor provocarilor intampinate in activitatea dvs.?  Legislatia care se misca mult prea mult va poate pune cele mai neasteptate frane. Intrepretarile incorecte ale legii sunt periculoase nu numai pentru imaginea dvs., dar si pentru securitatea si bunul mers al societatii.

Expertii Rentrop & Straton s-au gandit la toate atunci cand au creat  CD-ul Ghidul Directorului de SRL. Un instrument complet! Singurul existent pe piata de profil! detalii aici >>>>


Sanatate
De ce ma simt rau dupa ce mananc sanatos?

De multe ori, dupa ce oamenii se dedica unui stil de viata sanatos, incep sa se simta mai rau. De ce se intampla exact opusul a ceea ce astepta? Nu ar trebui sa fie in al noualea cer?

Nu este vorba de ce mananci, ci de ce nu mai mananci
In general, cand elimini un anumit tip de substanta din alimentatie, apare senzatia de sevraj. Este similar cu procesul in care renuntam la droguri, alcool sau tutun. Mancarea poate da dependenta si incuraja producerea de toxine daunatoare in organism.

Cand incetezi sa mananci nesanatos, organismul are o sansa sa se curete. Lucru care devine si mai pregnant cand renunti la mancaruri usor digerabile. Digestia ia cea mai mare parte din resursele corpului. Si, in general, cand oamenii inlatura alimentele nesanatoase din dieta, tind sa manance unele usor digerabile.

De ce alimentele usor digerabile pot cauza o reactie de detoxifiere
Brusc, cand incepi sa mananci alimente care sunt digerate usor de organism, acesta are mai multe ...

.....Cititi mai departe Detalii


MEMO -
Relatii de munca 2013


Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

 

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane

Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>>

 


 

ULTIMA ORA!
 

Controale cu tinta precisa de la ITM! Aveti in firma trusa sanitara de prim ajutor? Lipsa ei se sanctioneaza cu amenda de 6.000 de lei!
 

 

Dotati-va acum cu o trusa completa, omologata, care respecta toate cerintele Ordinului 427/2002!

 

Stimate angajator,

Art.10 alin.(1) din Legea 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile
necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna,
evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa
sanitara de prim-ajutor
, omologata si perfect functionala.

Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea respectivei
dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la
3.000 la 6.000 de lei
.


Inspectorii ITM cunosc foarte bine aceasta obligatie si sunt foarte
stricti in privinta ei.
Pe buna dreptate, de altfel.


E suficient sa va ganditi cum ar fi ca in firma dvs. sa se produca un accident de munca si dvs. sa nu aveti trusa de prim ajutor. Circumstantele ar fi foarte agravante si ati risca sa ajungeti direct in fata instantei, unde niciun judecator nu v-ar ierta neglijenta.


Asadar, repetam intrebarea din titlu: Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?


Va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!

Atentie, pe piata circula truse de prim ajutor contrafacute!

Acestea nu indeplinesc conditiile stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, prevazute in Anexele si 1 si 3 ale Ordinului 427/2002! Iar a avea o trusa neregulamentara este echivalent cu a nu avea deloc si amenda de 6.000 de lei se pastreaza.

Conditii prevazute de Ordinul 472/2002:

1)Trusa sanitara se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colturi si muchii rotunjite, in care sunt depozitate instrumente si materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.


2)Cutia trusei sanitare trebuie sa fie rigida, realizata din material plastic rezistent, cu marginile si colturile rotunjite. Ea trebuie:
a) sa asigure etanseitatea corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf si umezeala printr-un sistem de inchidere ferm;
b) sa fie inscriptionata, vizibil de la o distanta de minimum 5 m, cu denumirea produsului si a furnizorului sau, dupa caz, a producatorului;
c) sa permita vizualizarea continutului sau sa aiba inscriptionata lista continutului;
d) sa fie dimensionata si compartimentata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor.

3)Cat priveste continutul, sunt nu mai putin de 29 de articole obligatorii (!), a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.

 

Click aici pentru detalii mai multe>>>


 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586