Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Modele de Fise, Formulare, Contracte si Regulamente

Pentru firme de Comert, Transporturi si Constructii

Oferta de Vara: Pret exceptional: 49.05 lei!

Ghidul Complet al Angajatorului din Comert, Constructii si Transporturi
>>> detali aici


Stimate manager/ director de HR,

In cadrul muncii pe care o depuneti zilnic, o buna parte a timpului o afectati intocmirii documentatiilor cerute de lege pentru fiecare angajat in parte.

Pe langa documentele standard care alcatuiesc dosarul personal al unui angajat, aveti de intocmit si documente care tin in mod particular de munca desfasurata de acesta in cadrul unitatii dvs. comerciale.

Sunteti la un click distanta de Dosarul personal al salariatului complet si corect intocmit >>>

Legislatia Muncii
Locuri de munca vacante la nivel national. Cine are cele mai multe sanse de angajare?

In evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca erau inregistrate, la 21 august, 10.066 locuri de munca vacante.

Judetele cu cele mai multe posturi disponibile sunt Cluj - 1088, Iasi - 700, Bucuresti - 588, Brasov - 580 si Timis - 525. La polul opus, se afla judetele: Tulcea - 67, Bacau - 54, Buzau - 29, Mehedinti - 16, Caras-Severin - 5.

Persoanele cu studii superioare au la dispozitie 762 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 97-programator, 37-inginer mecanic, 31-inginer de sistem software, 23-inginer automatist, 20-inginer de sistem in informatica, 18-consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala, 13-consultant in informatica, 13-inginer productie, 12-inginer electrotehnist.

Persoanele cu studii medii, profesionale si lucratorii necalificati pot alege din cele 9.304 locuri de munca disponibile, dintre care: 750-confectioner-asamblor articole din textile, 686-muncitor necalificat in industria, confectiilor, ...

.....Cititi mai departe Detalii

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

... cuprinsul integral al lucrarii Memo relatii de Munca 2013Concediu crestere copil. Se mai poate pastra calitatea de asociat?

Vom analiza, prin cele ce urmeaza, cazul in care o salariata insarcinata este asociata pe o firma diferita de cea la care este angajata si de unde incaseaza anual dividende. Vom stabili astfel daca salariata trebuie sa renunte la statutul de asociat si la incasarea dividendelor pe perioada concediului de crestere a copilului si daca se va lua in calcul si suma incasata pe dividende in completarea adeverintei pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil.

Solutia consultantului:
1. Potrivit art. 16 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, plata indemnizatiei prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:

a) beneficiarul este decazut din drepturile parintesti;
b) beneficiarul este indepartat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
c) beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege ...

.....Cititi mai departe Detalii

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei!

Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

In acest moment, Cartea Verde a Legislatiei Muncii poate fi comandata si in format tiparit si in format digital.

.... click aici pentru detalii >>>


Ce facilitati au angajatorii care incadreaza in munca
someri?


In concordanta cu prevederile art. 93 din Legea nr. 76/2002, angajatorii beneficiaza de o serie de facilitati. Astfel, cei care incadreaza in munca persoane din randul somerilor, pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 6 luni de la data angajarii, beneficiaza de reducerea sumei reprezentand contributia datorata de angajator bugetului asigurarilor pentru somaj.

Reducerea contributiei se acorda incepand din anul fiscal urmator, pentru o perioada de 6 luni, si consta in diminuarea sumei datorate lunar cu 0,5% pentru fiecare procent din ponderea personalului nou-angajat in conditiile men?ionate mai sus, din numarul mediu scriptic de personal incadrat cu contract individual de munca din anul respectiv.

Angajatorii care primesc credite din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile art. 86 din Legea nr. 76/2002, beneficiaza de reducerea la plata contributiei,men?ionata mai sus, numai pentru somerii incadrati peste nivelul de 50% ...

.....Cititi mai departe Detalii
Obligatoriu de stiut despre REVISAL:

  Ce este REVISAL?
  Cine are obligatia infiintarii REVISAL si cine nu. Conditii
  Cum se completeaza formularul REVISAL .. raspunsul aici >>
  Care sunt datele obligatorii ce trebuie sa se regaseasca in REVISAL?
  Cum se modifica o inregistrare gresit inserata. Exemple practice ...raspunsul aici >>>
  Instructiuni de folosire a softului pus la dispozitia angajatorului de catre Inspectia Muncii
  Cum se completeaza REVISAL cu ajutorul programelor electronice proprii angajatorului ... raspunsul aici >>>
  Conditii privind structura si formatul fisierului aferent REVISAL care trebuie transmis la Inspectia Muncii

Club Legislatia Muncii
Incetare contract

Buna ziua.

1. Am incetat contractul unui salariat cu data de 01.07.2013.
In decl 112 din iunie nu am trecut la data plecarii nimic.
As dori sa stiu daca trec in iulie incetarea pe 01.07.2013 si sa nu trec nimic la ore lucrate, ca sa-mi ia incetarea si in declaratia 112.

2. As dori un raspuns si pentru un alt caz si anume schimbarea numelui unui salariat in urma casatoriei.
Concret, s-a casatorit pe 13 iulie 2013. A venit la munca prima zi pe 29 iulie cand mi-a si adus copie dupa certificatul de casatorie.
Intrebarea mea este cand trebuie trimisa modificarea numelui in revisal si unde anume, la mentiuni sau schimb direct numele?

3. Am un salariat care a fost arestat preventiv pt 29 zile in urma unui accident rutier cu victime de pe 16 august pana pe 13 sept 2013.
S-a intamplat pe 15 august, zi in care avea liber , iar pe 16 august avea cerere de concediu de odihna pt ziua respectiva.
Am primit pe 20 august, astazi copie dupa sentinta de arestare ...

.....Cititi mai departe Detalii

Curs Complet - Pregatire pentru Examenul de Inspector Resurse Umane

Visam sa ne luam atestatul de Inspectori de Resurse Umane si trebuie sa recunoastem ca este vorba despre o aspiratie cat se poate de importanta. Din pacate, nu este foarte simplu sa obtinem certificarea ca Inspector de Resurse Umane. Pentru unii, visul ramane vis. Pentru altii, visul devine realitate! De care parte a baricadei va aflati?

Vesti bune pentru cei care doresc sa devina Inspectori de Resurse Umane: Exista o lucrare editata conform cu Certificarea Oficiala anuntata de Ministerul Muncii: Curs Complet - pregatire pentru Examenul de Inspector Resurse Umane.

Iata si care sunt cele mai importante capitole pe care sa le stapaniti cu toata siguranta, capitole existente in lucrarea de fata:

REVISAL - comentarii, exemple, studii de caz
CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA - comentarii, exemple, studii de caz
EVALUAREA ANGAJATILOR SI CRITERIILE DE PERFORMANTA
SALARIZARE
PENSII
REGULAMENTUL INTERN
DOSARUL ANGAJATULUI
OBLIGATII FATA DE ...

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Coca-Cola face angajari in mai multe orase din Romania

Compania Coca-Cola HBC Romania, membra a grupului elen Coca-Cola Hellenic, face angajari in mai multe orase din tara, potrivit site-urilor de joburi.

Coca-Cola recruteaza agenti de vanzari in orasele Arad si Focsani, conform anunturilor de pe site-urile de profil.

Compania solicita candidatilor sa aiba studii medii, minim 12 luni de experienta in vanzari si permis de conducere categoria B.

De asemenea, firma face angajari si pe posturi de operatori linie in Timisoara si Ploiesti.

Printre cerintele la angajare: liceu cu profil tehnic sau scoala profesionala, experienta in industria alimentara sau studiile superioare constituie avantaje.

Alte joburi vacante in momentul de fata la CCHBC Romania sunt supervizor depozit la Timisoara, electrician (Ploiesti), SOX Coordinator si Commercial Manager Assistant (Bucuresti).

De asemenea, Coca-Cola angajeaza si trainer de vanzari pentru regiunea de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Contractul Individual de Munca. Ghid Complet
Clauzele contractului, Modele de contracte

Contractul individual de munca

In urma numeroaselor intrebari privind modificarile survenite la CIM, Consiliul Editorial al Diviziei de Legislatia Muncii din cadrul Rentrop&Straton a decis sa editeze o lucrare practica referitoare la Contractul Individual de Munca, in lumina Codului Muncii.


Click aici pentru mai multe detalii »

Sanatate
Ce substante toxice contin produsele cosmetice?

Un studiu din Marea Britanie arata ca femeile absorb anual, in medie, 2.3 kilograme de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice folosite. Iata ce substante toxice contin produsele cosmetice!

Substantele toxice din produsele cosmetice sunt absorbite rapid in piele si pot provoca alergii si iritatii ale pielii.

Sapunurile, sampoanele, cremele de corp, demachiantele, gelurile de dus, lacurile de unghii, pasta de dinti, acetona si spumantele de baie contin o multime de substante chimice. Astfel, ele pot provoca dureri de cap, stari de voma, alergii, iritatii si inflamatii ale pielii.

Iata care sunt cele mai frecvente chimicale care se ascund in produsele cosmetice:

1. Ftalati
Ftalatii sunt prezenti in oje, parfumuri, sampoane si balsamuri de par. Se folosesc pentru a pastra culoarea si mirosul cosmeticelor. Provoaca dereglari hormonale si malformatii congenitale in timpul sarcinii.

2. Sulfat de sodiu
Sulfatul de sodiu se gaseste in sampoane, geluri ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie! Nu este nicio gluma!

Riscati 1-2 ani de inchisoare pentru neregulile legate de securitatea si sanatatea in munca (SSM)!


...Click aici pentru detalii >>>


"Legea pensiilor"


 

I. Pensie anticipata

 conditii de acordare
conditia stagiului de cotizare
cuantum pensie anticipata
imposibilitatea cumularii cu venituri din activitati profesionale
decizia de pensionare
punerea in plata a pensiei
incetarea platii pensiei
transformarea in pensie pentru limita de varsta.

 II. Pensie de urmas

reglementari
conditii ce trebuie indeplinite pentru a beneficia de pensie de urmas
calculul pensiei de urmas
documentatia necesara.

III. Pensie pentru limita de varsta