Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Cartea Verde a Legislatiei Muncii pentru Institutiile Publice

"Biblia specialistilor in legislatia muncii
pentru Institutiile Publice...


Pe cat de asteptata, pe atat de temuta!"


Pachet Carte si CD Cartea Verde a Legislatiei Muncii in Institutiile Publice

De ce ne-ar fi teama de un ghid practic complet, de biblia celor care
lucreaza in Institutii Publice?

"Pentru ca ne pune fata in fata cu toate cunostintele pe care ar trebui sa le stim ca pe apa.", ne spun
specialistii din domeniu.

Detalii aici >>>


Legislatia Muncii
Angajator din alt stat membru UE. Cand apare obligatia infiintarii ReviSal?

Prin cele ce urmeaza, analizam cazul unei societati din UE cu raspundere limitata care a incheiat un contract individual de munca cu un cetatean roman, care isi va desfasura activitatea pe teritoriul Romaniei. Societatea straina a fost inregistrata ca platitor de contributii sociale si a primit un cod fiscal, pe baza caruia se depune lunar formularul 112.

Vom stabili astfel daca societatea mentionata are obligatia infiintarea registrului general de evidenta a salariatilor, precum si daca aceeasi societate are obligatia infiintarea registrului general de evidenta a salariatilor, in situatia in care in contractul individual de munca se precizeaza ca acesta a fost incheiat in baza Legii 53/2003.

Solutia consultantului:
In situatia in care contractul individual de munca a fost incheiat in baza legislatiei din Romania sunt aplicabile prevederile HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Astfel, conform art. 2 alin. ...

.....Cititi mai departe Detalii
Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF)

Extrem de important!


Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

Detalii complete aici >>>


Se mentin restrictiile la tichete de masa

Ministerul Finantelor a elaborat un proiect care propune sa se mentina si in 2014 restrictiile aplicate tichetelor de masa si altor beneficii.

Astfel, guvernul ar putea ca nici in 2014 sa nu acorde tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta bugetarilor. De asemenea, nu se vor acorda nici indemnizatiile lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari sau gratuitatile la transportul feroviar.

Aceste drepturi nu au mai fost acordate incepand cu anul 2009, iar actualul guvern intentioneaza sa blocheze platile si in 2014.

Astfel, institutiile si autoritatile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii si a serviciilor de ambulanta, nu vor acorda nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou si tichete de vacanta pentru angajati, potrivit ...

.....Cititi mai departe Detalii
Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?


Va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!

Atentie, pe piata circula truse de prim ajutor contrafacute!

Acestea nu indeplinesc conditiile stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, prevazute in Anexele si 1 si 3 ale Ordinului 427/2002! Iar a avea o trusa neregulamentara este echivalent cu a nu avea deloc si amenda de 6.000 de lei se pastreaza. ...detalii AICI >>>


Cum diminuam salariul pentru nerealizarea indicilor de plan?

Vom vedea mai jos in ce conditii poate fi diminuat salariul pentru nerealizarea indicilor de plan si daca aceasta diminuare se aplica si sporului de vechime.

Solutia consultantului:
Potrivit art. 160 din Codul muncii, republicat, salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.

Bonusurile pentru performantele realizate de salariati reprezinta adaosuri la salariu de baza.

Asadar, este posibil ca salariul sa fie compus dintr-o parte fixa si o parte variabila cu conditia ca, partea fixa sa nu fie mai mica decat salariul minim pe economie.

Salariul de baza este o componenta a oricarui salariu si face parte din venitul salarial lunar realizat de un salariat, venit in care sunt incluse toate sporurile si adaosurile acordate la locul de munca, inclusiv adaosul de acord. Adaosul la salariu de baza, mentionat la art. 160, reprezinta un element accesoriu si variabil al salariului care se acorda in functie de ...

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie!

Disponibilizarea colectiva va poate aduce bani! Sau vi-i poate lua!


Va aflati pe lista neagra a disponibilizarilor sau ca sunteti nevoit sa o duceti la indeplinire? Atunci trebuie sa stiti si ...citeste continuarea aici >>>

Care sunt drepturile persoanelor disponibilizate? ... raspunsul aici >>>

Cum se acorda venitul lunar de completare si care sunt perioadele de vechime acceptate ... raspunsul aici >>>
In ce situatii  persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de 50% din venitul lunar de completare? .. raspunsul aici >>>

Acordati "Masuri de protectie sociala pentru persoanele concediate colectiv” asa cum este reglementat de legislatia in vigoare

Club Legislatia Muncii
Cum calculez CO neefectuat

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati la calculul CO neefectuat pt un salariat al care a plecat in data de 26.07.2013, angajat cu 4 ore/zi, salar 500 lei, daca:

-in ian 2013 a lucrat 11 zile si 10 zile a fost in CO neefect in 2012
-in febr 2013 a lucrat 20 zile
-in mart 2013 a lucrat 21 zile
-in aprilie 2013 a lucrat 22 zile
-in mai 2013 a lucrat 21 zile
-in iunie 2013 a lucrat 19 zile
-in iulie 2013 a lucrat 20 zile

Va multumesc si astept raspunsul dvs.

.....Cititi mai departe Detalii

Contractul Individual de Munca. Ghid Complet
 

Ce puteti citi in cele 187 de pagini dedicate Contractului Individual de Munca?

Absolut TOT ce poate interesa un profesionist in acest domeniu:

  Care sunt documentele necesare pentru incheierea contractului individual de munca?
  Care sunt clauzele obligatorii pe care trebuie sa le contina contractul individual de munca?
  In ce situatii poate avea loc suspendarea de drept a contractului individual de munca?
  Care sunt cauzele care pot sta la baza concedierii pentru necorespundere profesionala?
  In ce conditii poate fi prelungita delegarea?
  Care este cea mai buna alegere: CIM pe perioada de munca determinata sau CIM partial?

Aveti mai multe intrebari? Toate raspunsurile le gasiti in Contractul Individual de Munca. Ghid Complet!

Social
ANALIZA: Piata muncii si angajatii dislexici

Dislexia reprezinta un sindrom foarte raspandit, care poate avea numeroase efecte asupra oamenilor. Fiecare dislexic va intampina dificultati din cauza bolii sale. In general, dislexia provoaca probleme pentru copii si adulti deopotriva, in diferite forme, despre care vom vorbi in urmatoarea analiza Manager.ro.

Dislexicii intampina probleme la citire si scriere, in privinta cifrelor, memoria lor pe termen scurt este afectata (astfel incat nu pot duce la bun sfarsit sarcinile de munca) si sufera de pe urma “segmentarii” – au probleme de organizare si management al timpului propriu.
In urma problemelor mentionate, angajatorii ar putea crede ca salariatii lor sunt incompetenti, cand, de fapt, ar trebui sa schimbe ceva in viata acestora, deoarece sufera de afectiuni destul de grave si din pacate, nevazute.

Ce obligatii ar putea avea angajatorul

Dislexia este considerata in Marea Britanie, de exemplu, o dizabilitate, iar angajatorii nu ...

.....Cititi mai departe Detalii
 Descopera cu ajutorul CD-ului Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate, care sunt criteriile de baza pe care trebuie sa le intruneasca un certificat medical pentru a fi acceptat.

CD-ul Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate
reprezinta cea mai bogata si mai sigura sursa de informatii specializate. Este un ghid impecabil realizat, organizat in cel mai mic detaliu astfel incat dumneavoastra sa gasiti informatia dorita rapid, clar, fara nelamuriri!


Instrumentul inteligent care va ajuta sa munciti rapid, corect si fara stres!


Un lucru este cert: in componenta dosarului unui angajat intra o multime de documente care trebuie intocmite conform legii si in timp util. Pentru ca acesta este obiectivul nr. 1 al inspectorilor ITM veniti in control: corectitudinea dosarului si intocmirea lui la timp. Pentru toti angajatii!

Practic si simplu de utilizat, CD-ul 207 modele si formulare obligatorii in HRva ajuta sa obtineti rapid orice tip de document dorit! El contine modele si formulare pentru:

fise
comunicate
chestionare teste
liste de control notificari adeverinte acte aditionale scrisori
anunturi fise de post
sesizari fise de evaluare decizii contracte cereri referate notificari
regulamente

Click pentru detalii


Lucrezi in HR? Iata cum poti sa iti usurezi si sa iti automatizezi munca

Un nou soft pentru specialistii in HR. Fii pregatit pentru un control ITM neanuntat

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

 

  Testat in companii cu peste 50 de angajati

Iti propunem un soft care va schimba cu totul departamentul tau de HR.
In bine.

  Efect imediat: Reduci semnificativ timpul de lucru

Softul de Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR a fost creat cu intentia de a economisi ore bune cheltuite de profesionistii HR pentru identificarea formularelor corecte, completarea lor conform normelor metodologice sau prin eliberarea adeverintelor.
 
Fiecare buton sau comanda si chiar modul de lucru al softului a fost testat in zeci de departamente de HR din companii medii si mari, functionand cu succes.

Orice adeverinta, model si formular de HR se elibereaza in doar cateva minute. Formatul fiind deja realizat, este suficient sa completeazi doar numele in fiecare formular. Apasa PRINT si este gata.
Te poti ocupa de lucruri mai importante.

Fiecare formular contine exemple si instructiuni sau recomandari de completare!

  Interfata intuitiva. Foarte usor de utilizat
 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586