Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Visati sa deveniti Expert Legislatia Muncii?

Acum aveti la dispozitie Singurul Manual care va pregateste pentru absolvirea cursului de Expert Legislatia Muncii, organizat de LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii!

Aflati cat de simplu puteti deveni Expert Legislatia Muncii! Detaliile complete sunt disponibile aici >>>


Legislatia Muncii
In ce conditii poate fi angajat un salariat pe postul desfiintat?

In urma unei concedieri individuale (somaj pentru o persoana), vom stabili daca se poate face o angajare pe postul desfiintat sau daca postul respectiv se blocheaza.

Solutia consultantului:
Potrivit art. 65 alin. (1) din Codul muncii, concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.

Potrivit alin. (2)  ...

.....Cititi mai departe Detalii
Va oferim acum instrumentul de lucru care va ajuta sa rezolvati problemele departamentului de legislatia muncii, resurse umane si salarizare, punandu-va la dispozitie, cu 1 singur click, orice formular cerut in cadrul unei proceduri:
 

KIT-ul de documente instant obligatorii
in Legislatia Muncii si Salarizare!

 

Detalii aici >>>


Noutati legislative in august 2013. Noi decrete

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 511, nr. 512 si nr. 513 din 14 august 2013 au fost publicate o serie de acte normatrive si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 513

H.G nr. 590 din 14 august 2013 pentru stabilirea zilei de 16 august 2013 ca zi libera.

Monitorul Oficial nr. 512

Legea nr. 252 din 19 iulie 2013 privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune.

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 695 din 19 iulie 2013 pentru promulgarea Legii privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune.

Monitorul Oficial nr. 511

Decizia Curtii Constitutionale nr. 329 din 25 iunie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 8 din cap. I al anexei nr. 5 la Legea nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in ...

.....Cititi mai departe Detalii


Activitate de punere la dispozitie a salariatilor. Cum efectuam detasarea personalului?

Analizam mai jos cazul unei societati care primeste o oferta de la o firma dintr-un alt stat membru UE de a-i pune la dispozitie pe un an de zile salariatii incadrati cu contract de munca in unitatea din Romania.

Procedura presupune astfel detasarea personalului in statul strain. Vom vedea in ce masura se poate efectua pentru tot personalul si cine va plati contributiile salariale.

Solutia consultantului:
Intelegem ca in cauza nu este vorba de o detasare internationala in alt stat membru UE intrucat salariatii nu vor presta activitate in interesul angaajtorului din Romania.

Detasare conform dispozitiilor din ...

.....Cititi mai departe Detalii

1. Nerespectarea prevederilor privind organizarea activitatilor de SSM
2. Supravegherea medicala necorespunzatoare
3. Lipsa avizelor si verificarilor tehnice ISCIR, pentru instalatii de ridicat si sub presiune
4. Lipsa dispozitivelor de protectie (ecrane, aparatori, capace) la echipamentele de munca
5. Lipsa masurilor de protectie impotriva pericolului de electrocutare.

>> click aici pentru detalii

Club Legislatia Muncii
detasare legat de locul de munca

Buna ziua.
Am si eu o intrebare la dvs. Eu am fost in (co) concediu de odihna.

Am si o deviatie de sept, iar in urma unor investigatii m-au gasit si cu leziuni in zona pulmonara si la radiografie mi-au mai gasit si ceva la colona verterbrala. De acolo m-au trmis sa fac si cateva investigatii la coloana si bazin si m-au gasit cu colona in forma de s si vertebrele foarte apropiate. Trebuie sa ma operez si la nas si totodata m- au gasit in analiza sangelui ca sunt foarte alergic.

Pe timpul (co) concediului de odihna ei vor sa ma detaseze intr-un depozit , iar in acel depozit de marfa este foarte mult praf si totodata pe timpul iernii este foarte frig si totodata nu-s conditii. Medicul de la reumatologie a facut o scrisoare medicala precum ca nu am voie la munca bruta si foarte mult efort fizic.

Eu am si radiografiile de la palmani si de la nas plus mi-au dat foarte multe tratamente. Iar in luna septembrie trebui sa ma operez de deviatie de sept. Au dreptul sa ma detaseze contrar ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va oferim seturi de siguranta auto – trusa, triunghiuri si stingator + vesta reflectorizanta cadou – complete si omologate, in conformitate cu toate prevederile Ordinului 987/2007! Capatati astfel siguranta ca veti trece cu bine peste orice control in trafic!
 

Click aici pentru informatii suplimentare
despre cum puteti evita o amenda de 335 de lei!


Sanatate
Ceaiul de galbenele - beneficii uimitoare asupra sanatatii tale

Galbenelele sunt plante medicinale care trateaza zeci de afectiuni: gastrita, constipatie, dureri menstruale, ulcer, etc. Preparatele din galbenele pot fi folosite atat intern, cat si extern. Descopera beneficiile uimitoare ale ceaiului de galbenele asupra sanatatii tale!

Galbenelele, cunoscute si sub denumirile de calinica, caldarusa, cilimica, coconite, craite, fetisca, filimica, sunt plante medicinale cu flori de culoare galben-portocalie. Florile de galbenele sunt utilizate in medicina naturista din timpuri stravechi pentru ameliorarea durerilor.

Galbenele - Proprietati terapeutice
Ceaiul de galbenele este unul dintre cele mai bune remedii pentru detoxifierea ficatului. Iti recomand sa consumi 3 cani de ceai galbenele pe zi inainte de mesele principale. Cura de detoxifiere cu ceai de galbenele dureaza intre 2 si 3 saptamani.

Cum se prepara infuzia de galbenele?
La o cana de apa fierbinte se pune o lingurita de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul pentru ...

.....Cititi mai departe Detalii

Control de la ITM privind REVISAL

Inspectorii ITM au demarat o vasta actiune de control legata de REVISAL! Amenzi de pana la 10.000 de lei!H.G. nr. 500/2011 stabileste nu mai putin de 10 contraventii legate de registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL), sanctionabile cu amenzi cuprinse intre 300 si 10.000 de lei.


CD-ul "Controlul ITM pe teme legate de REVISAL" va ofera cateva avantaje pur si simplu deosebite.

Click aici pentru mai multe detalii >>>


ULTIMA ORA!
 

Controale cu tinta precisa de la ITM! Aveti in firma trusa sanitara de prim ajutor? Lipsa ei se sanctioneaza cu amenda de 6.000 de lei!
 

 

Dotati-va acum cu o trusa completa, omologata, care respecta toate cerintele Ordinului 427/2002!

 

Stimate angajator,

Art.10 alin.(1) din Legea 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile
necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna,
evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa
sanitara de prim-ajutor
, omologata si perfect functionala.

Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea respectivei
dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la
3.000 la 6.000 de lei
.


Inspectorii ITM cunosc foarte bine aceasta obligatie si sunt foarte
stricti in privinta ei.
Pe buna dreptate, de altfel.


E suficient sa va ganditi cum ar fi ca in firma dvs. sa se produca un accident de munca si dvs. sa nu aveti trusa de prim ajutor. Circumstantele ar fi foarte agravante si ati risca sa ajungeti direct in fata instantei, unde niciun judecator nu v-ar ierta neglijenta.


Asadar, repetam intrebarea din titlu: Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?


Va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!

Atentie, pe piata circula truse de prim ajutor contrafacute!

Acestea nu indeplinesc conditiile stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, prevazute in Anexele si 1 si 3 ale Ordinului 427/2002! Iar a avea o trusa neregulamentara este echivalent cu a nu avea deloc si amenda de 6.000 de lei se pastreaza.

Conditii prevazute de Ordinul 472/2002:

1) Trusa sanitara se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colturi si muchii rotunjite, in care sunt depozitate instrumente si materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.


2) Cutia trusei sanitare trebuie sa fie rigida, realizata din material plastic rezistent, cu marginile si colturile rotunjite. Ea trebuie:
a) sa asigure etanseitatea corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf si umezeala printr-un sistem de inchidere ferm;
b) sa fie inscriptionata, vizibil de la o distanta de minimum 5 m, cu denumirea produsului si a furnizorului sau, dupa caz, a producatorului;
c) sa permita vizualizarea continutului sau sa aiba inscriptionata lista continutului;
d) sa fie dimensionata si compartimentata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor.

3) Cat priveste continutul, sunt nu mai putin de 29 de articole obligatorii (!), a caror calitate trebuie verificata si certificata in conformitate cu prevederile in vigoare privind evaluarea conformitatii de catre organele abilitate ale Ministerului Sanatatii si Familiei.


Click aici pentru detalii mai multe>>>


 

 

Atentie: sunteti obligat sa faceti evaluarea angajatilor,


in baza fiselor de evaluare, conform prevederilor Codului muncii modificat!

 


Va oferim 17 de modele de fise de evaluare si 17 de modele de fise de post redactate impecabil! Aflati aici ce secret ascund aceste fise!

 


Click aici pentru mai multe detalii >>>


Un lucru pe care putini il stiu este ca fisele de evaluare ale angajatilor trebuie sa se afle intr-o concordanta perfecta cu fisele lor de post. Motivul? Nu se poate face evaluarea unui angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului.

Si fiti sigur ca inspectorii ITM verifica aceasta concordanta.


Daca doriti sa iesiti foarte bine in urma controlului si fara 1 leu amenda, va oferim 17 de modele de fise de evaluare impreuna cu cele 17 de modele ale fiselor de post aferente.

Click aici pentru detalii >>>

Intocmite impecabil, acestea acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina asemenea documente. Inspectorii nu vor avea pur si simplu nicio greseala de care sa se lege! Detalii aici >>>

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586