Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

 Descopera cu ajutorul CD-ului Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate, care sunt criteriile de baza pe care trebuie sa le intruneasca un certificat medical pentru a fi acceptat.

CD-ul Concedii medicale. Legislatie comentata si studii de caz rezolvate
reprezinta cea mai bogata si mai sigura sursa de informatii specializate. Este un ghid impecabil realizat, organizat in cel mai mic detaliu astfel incat dumneavoastra sa gasiti informatia dorita rapid, clar, fara nelamuriri!


Legislatia Muncii
Eliberare adeverinta. Ce conditii respecta angajatorul?

Vom stabili mai jos in baza carei legi se poate elibera o adeverinta, calculand si care este numarul maxim de zile in care se poate elibera o adeverinta unui angajat.

Solutia consultantului:
Potrivit art. 8 alin. (3) din HG 500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:

a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Asadar, in cel mult 15 zile de la data solicitarii angajatorul are obligatia eliberarii unui document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Contractul Individual de Munca. Ghid Complet
 

Ce puteti citi in cele 187 de pagini dedicate Contractului Individual de Munca?

Absolut TOT ce poate interesa un profesionist in acest domeniu:

  Care sunt documentele necesare pentru incheierea contractului individual de munca?
  Care sunt clauzele obligatorii pe care trebuie sa le contina contractul individual de munca?
  In ce situatii poate avea loc suspendarea de drept a contractului individual de munca?
  Care sunt cauzele care pot sta la baza concedierii pentru necorespundere profesionala?
  In ce conditii poate fi prelungita delegarea?
  Care este cea mai buna alegere: CIM pe perioada de munca determinata sau CIM partial?

Aveti mai multe intrebari? Toate raspunsurile le gasiti in Contractul Individual de Munca. Ghid Complet!

Sfatul expertului: Transfer salariati la un nou angajator. Ce inregistrari operam in Revisal?

Noul Cod al muncii a eliminat posibilitatea prin care erau transferati salariatii in interes de serviciu. Cu toate acestea, noile prevederi permit ca preluarea salariatilor sa fie posibila in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia.

Astfel, avand in vedere cap. V, art. 173, alin. (2), coroborat cu cap. II, art. 5, alin. (1) din Legea nr. 67/2006 privind protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, toate drepturile si obligatiile cedentului (persoana care isi pierde calitatea de angajator) care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului (persoana care dobandeste calitatea de angajator).

Legislatia mentioneaza, asadar, ca transferul nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent sau de catre cesionar, astfel ...

.....Cititi mai departe Detalii
Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?


Va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!

Atentie, pe piata circula truse de prim ajutor contrafacute!

Acestea nu indeplinesc conditiile stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, prevazute in Anexele si 1 si 3 ale Ordinului 427/2002! Iar a avea o trusa neregulamentara este echivalent cu a nu avea deloc si amenda de 6.000 de lei se pastreaza. ...detalii AICI >>>


Club Legislatia Muncii
Contract cu timp partial

Buna ziua,
va rog sa -mi spuneti daca este corect ca la un contract cu timp partial sa lucrez 8 ore pe zi , 10 zile pe luna, deci un total de 80 ore/luna?

Repartizarea zilelor in care lucrez sa fie diferita de la o saptamana la alta, fiind solicitat doar pentru anumite lucrari.

Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie!

Disponibilizarea colectiva va poate aduce bani! Sau vi-i poate lua!


Va aflati pe lista neagra a disponibilizarilor sau ca sunteti nevoit sa o duceti la indeplinire? Atunci trebuie sa stiti si ...citeste continuarea aici >>>

Care sunt drepturile persoanelor disponibilizate? ... raspunsul aici >>>

Cum se acorda venitul lunar de completare si care sunt perioadele de vechime acceptate ... raspunsul aici >>>
In ce situatii  persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de 50% din venitul lunar de completare? .. raspunsul aici >>>

Acordati "Masuri de protectie sociala pentru persoanele concediate colectiv” asa cum este reglementat de legislatia in vigoare

Sanatate
6 motive pentru a manca afine

Numeroase studii au demonstrat ca fructele si legumele inchise la culoare te feresc de numeroase probleme de sanatatea cum ar fi anemia, cancerul, osteoporoza, maladia Alzheimer. Descopera mai jos beneficiile afinelor pentru sanatate!

Afinele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure care ajuta la prevenirea diferitelor boli si afectiuni. Pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt foarte bogate in fibre si nutrienti.

Contin antioxidanti numiti antocianine care le ofera culoarea albastra. Acesti antioxidanti stimuleaza circulatia sangelui, oxigeneaza creierul si imbunatatesc capacitatea de memorare.

Se consuma proaspete, sub forma de suc, compot, sirop, lichior, afinata, dulceata.

Afinele  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Modele de Fise, Formulare, Contracte si Regulamente

Pentru firme de Comert, Transporturi si Constructii

Oferta de Vara: Pret exceptional: 49.05 lei!

Ghidul Complet al Angajatorului din Comert, Constructii si Transporturi
>>> detali aici


Stimate manager/ director de HR,

In cadrul muncii pe care o depuneti zilnic, o buna parte a timpului o afectati intocmirii documentatiilor cerute de lege pentru fiecare angajat in parte.

Pe langa documentele standard care alcatuiesc dosarul personal al unui angajat, aveti de intocmit si documente care tin in mod particular de munca desfasurata de acesta in cadrul unitatii dvs. comerciale.

Sunteti la un click distanta de Dosarul personal al salariatului complet si corect intocmit >>>
Lucrezi in HR? Iata cum poti sa iti usurezi si sa iti automatizezi munca

Un nou soft pentru specialistii in HR. Fii pregatit pentru un control ITM neanuntat

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

 

  Testat in companii cu peste 50 de angajati

Iti propunem un soft care va schimba cu totul departamentul tau de HR.
In bine.

  Efect imediat: Reduci semnificativ timpul de lucru

Softul de Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR a fost creat cu intentia de a economisi ore bune cheltuite de profesionistii HR pentru identificarea formularelor corecte, completarea lor conform normelor metodologice sau prin eliberarea adeverintelor.
 
Fiecare buton sau comanda si chiar modul de lucru al softului a fost testat in zeci de departamente de HR din companii medii si mari, functionand cu succes.

Orice adeverinta, model si formular de HR se elibereaza in doar cateva minute. Formatul fiind deja realizat, este suficient sa completeazi doar numele in fiecare formular. Apasa PRINT si este gata.
Te poti ocupa de lucruri mai importante.

Fiecare formular contine exemple si instructiuni sau recomandari de completare!

  Interfata intuitiva. Foarte usor de utilizat
 Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF)

Extrem de important!Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

Detalii complete aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586