Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Instrumentul anti-amenzi ITM!

Sa nu neglijam faptul ca, in prezent, descoperim din ce in ce mai multe stiri care ne anunta ca se aplica noi si noi amenzi pentru firme si companii, mai ales din punct de vedere al legislatiei muncii si domeniului HR.

Din pacate, nu va putem ajuta sa ...citeste mai departe >>

Legislatia Muncii
Inspectia Muncii: Se modifica ReviSal printr-o noua versiune

Asa cum v-am informat saptamana trecuta, prin Ordinul 1681 din 30 iulie privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestarilor de servicii efectuate in domeniile de activitate ale Inspectiei Munci se modifica unele aspecte care tin de aplicarea tarifelor pentru servicii.

In acelasi timp, Inspectia Muncii lucreaza si la o noua varianta de ReviSal, ca urmare a faptului ca ordinul amintit nu mai include si tarifele impuse inainte pentru recuperarea electronica a datelor din ReviSal.

Inspectia Muncii afiseaza actualmente o versiune actualizata din 2011, insa noua varianta va include functia prin care ..

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie!
Inspectorii ITM veniti in control va pot solicita
documente de genul:


1. Instiintarea catre AJOFM privind vacantarea unui post din firma
2. Actul aditional la CIM-ul unui angajat, cu clauza de folosinta a unui autovehicul
3. Convocarea trimisa salariatului in cazul cercetarii unei abateri disciplinare
4. Acordul angajatului privind detasarea sa
5. Formularul pentru evaluarea anuala a performantelor
etc.

Sunt documente aparent minore, dar prevazute in legislatie. Ca urmare, puteti fi amendat pentru lipsa sau intocmirea lor incorecta.

Puteti prezenta inspectorilor, pe loc, astfel de documente?

Va oferim 97 modele si formulare care acopera orice situatie cu care va puteti intalni. Cele 97 modele sunt intocmite in conformitate cu cele mai recente prevederi legale din domeniul relatiilor de munca.si sunt prezentate elegant si foarte usor de utilizat, pe un CD.

Salariata din alta tara: Dreptul la CCC in Romania

Conform art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

Asadar, conditia impusa de actul normativ pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de cresterea copilului este realizarea de venituri impozabile.

In speta, ...

.....Cititi mai departe Detalii
Ghidul de Salarizare - modificat in 2013

In teorie, totul e simplu si clar:
Din salariul brut scadem CAS angajat, CASS angajat si somaj angajat si obtinem venitul net. Din care scadem deducerea, aplicam impozitul si gata, avem salariul net. Oricum folosim programul de salarizare care ne da totul pe tava…

In practica, stiti foarte bine: de putine ori e totul atat de simplu!
De obicei apare un
..citeste mai departe >>

Codul muncii: Modalitate de acordare concediu bugetari

Potrivit prevederilor art.23 alin. (1) din OG 10/2008 personalul contractual din sectorul bugetar are dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna si la alte concedii, in conditiile legii.

Durata minima a concediului de odihna este de 21 de zile lucratoare pe an. La determinarea indemnizatiei de concediu de odihna se vor lua in calcul, pe langa salariul de baza, si sporurile de care beneficiaza, potrivit legii.

Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. In cazul in care, din motive justificate, personalul contractual din sectorul bugetar nu a putut efectua concediul de odihna la care avea dreptul intr-un an calendaristic, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul pana la sfarsitul anului urmator.

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Manualul Expertului in Legislatia muncii
 

Manual Expertului in Legislatia Muncii urmareste insusirea logica, rapida si usoara a notiunilor utile formarii competentelor cerute in calitate de expert legisatia muncii.

Pentru respectarea noilor principii de formare

 

Comandati acum exemplarul dvs.!  Manualul pentru Expert in Legislatia Muncii va garanteaza absolvirea Cursului de Expert Legislatia Muncii organizat de LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia muncii!


Club Legislatia Muncii
Cate ore pe zi pot sa lucrez in perioada de preaviz la demisie?

Buna ziua,

incepand cu data de 01.10.2013 vreau sa nu mai fiu salariata firmei la care lucrez acum.

Mai am de luat 8 zile din concediul de odihna dar stiu ca trebuie sa imi depun si preavizul cu 15 zile inainte a pleca de aici (in Codul muncii am citit ca preavizul nu trebuie sa fie mai mare de 20 zile lucratoare, iar in contractul individual de munca este stipulat faptul ca perioada de preaviz este de 15 zile lucratoare).

Eu m-am gandit ca ceea ce este trecut in contractul de munca este bine de aplicat. Pot sa alternez zilele de preaviz cu cele de concediu de odihna? La demisie, in perioada de preaviz trebuie sa lucrez 8 ore/zi timp de 15 zile?

Va multumesc !

.....Cititi mai departe Detalii

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei!

Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

In acest moment, Cartea Verde a Legislatiei Muncii poate fi comandata si in format tiparit si in format digital.

.... click aici pentru detalii >>>


Social
Cum se impaca viata profesionala si cea de familie

Pornind de la datele obtinute din al cincilea sondaj european privind conditiile de munca (European Working Conditions Survey - EWCS), bazate pe interviuri cu peste 38.000 de respondenti din 34 de tari, un raport al Fundatiei Europene pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca arata care sunt tiparele predominante ale timpului de lucru in ceea ce ii priveste pe lucratorii angajati si pe cei care desfasoara activitati independente din cinci grupuri de tari.

Raportul analizeaza, de asemenea, relatia dintre munca remunerata si activitatile casnice, echilibrul dintre viata profesionala si viata personala si preferintele referitoare la timpul de lucru pe parcursul vietii.

Incepand din anii 1980, majoritatea societatilor industriale au resimtit o tendinta accentuata catre diversificarea, descentralizarea si individualizarea tiparelor timpului de lucru, determinata atat de nevoia de adaptare a societatilor comerciale pentru a face fata constrangerilor pietei, cat si de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va propunem cea mai noua lucrare realizata de specialistii

Rentrop&Straton, persoane cu experienta solida in Legislatia Muncii, Salarizare, Asigurari Sociale si Resurse Umane, "Concedii medicale - Legislatie comentata. Studii de caz".

In cateva cuvinte, lucrarea de fata va ofera solutii agreate de inspectorii ITM, va ofera rezolvari rapide chiar si cand situatiile de care va loviti sunt atipice. Mai mult, va scuteste de cautari interminabile pe internet, pe forum-uri, prin birourile colegilor in incercarea de a primi un sfat, o indrumare, o a cincea parere!

Va invitam si pe dvs sa descoperiti daca lucrarea "Concedii medicale - Legislatie comentata. Studii de caz" va este utila, din pagina sa oficiala >>>

MEMO -
Relatii de munca 2013


Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

 

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane

Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586