Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


Atentie!

Disponibilizarea colectiva va poate aduce bani! Sau vi-i poate lua!


Va aflati pe lista neagra a disponibilizarilor sau ca sunteti nevoit sa o duceti la indeplinire? Atunci trebuie sa stiti si ...citeste continuarea aici >>>

Care sunt drepturile persoanelor disponibilizate? ... raspunsul aici >>>

Cum se acorda venitul lunar de completare si care sunt perioadele de vechime acceptate ... raspunsul aici >>>
In ce situatii  persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de 50% din venitul lunar de completare? .. raspunsul aici >>>

Acordati "Masuri de protectie sociala pentru persoanele concediate colectiv” asa cum este reglementat de legislatia in vigoare


Legislatia Muncii
Tichete de vacanta. Ce impozit si contributii sociale se aplica?

Vom analiza mai jos in ce masura, in cazul tichetelor de vacanta, se vor retine toate contributiile atat la angajator, cat si la angajat, precum si impozitul pe venituri din salarii si daca sunt acestea considerate avantaje in natura.

Solutia consultantului:
In ceea ce priveste impozitul pe venit, veniturile din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor incasate ca urmare a unei relatii contractuale de munca, precum si orice sume de natura salariala primite in baza unor legi speciale, indiferent de perioada la care se refera, si care sunt realizate din:

- valoarea nominala a tichetelor de masa, tichetelor de cresa, tichetelor de vacanta, acordate potrivit legii;

Astfel cum este prevazut la punctul  ...

.....Cititi mai departe Detalii
Aveti in firma dvs. o trusa de prim ajutor?


Va oferim truse complete, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca inspectorii ITM nu vor gasi nimic in neregula si ca dvs. veti trece cu bine peste orice control!

Atentie, pe piata circula truse de prim ajutor contrafacute!

Acestea nu indeplinesc conditiile stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei, prevazute in Anexele si 1 si 3 ale Ordinului 427/2002! Iar a avea o trusa neregulamentara este echivalent cu a nu avea deloc si amenda de 6.000 de lei se pastreaza. ...detalii AICI >>>


Conditiile de pensionare pentru limita de varsta. Cum se face incheierea contractului de munca?

Vom stabili mai jos daca unui pensionar sau unei persoane care indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta in termen de 5 ani de la angajare, angajatorul trebuie sa ii intocmeasca doar contract individual de munca pe durata determinata sau daca e posibila intocmirea acestuia si pe durata nedeterminata.

Solutia consultantului:
Conform art. 83 lit. e) si lit. g) din Codul muncii, republicat, angajatorul, indiferent de statutul acestuia, are posibilitatea de a incheia un contract individual de munca pe durata determinata pentru angajarea unui pensionar care, in conditiile legii, poate cumula pensia cu salariul, respectiv pentru angajarea unei persoane care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta.

Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie. Durata contractului ...

.....Cititi mai departe Detalii

Contractul Individual de Munca. Ghid Complet
 

Ce puteti citi in cele 187 de pagini dedicate Contractului Individual de Munca?

Absolut TOT ce poate interesa un profesionist in acest domeniu:

  Care sunt documentele necesare pentru incheierea contractului individual de munca?
  Care sunt clauzele obligatorii pe care trebuie sa le contina contractul individual de munca?
  In ce situatii poate avea loc suspendarea de drept a contractului individual de munca?
  Care sunt cauzele care pot sta la baza concedierii pentru necorespundere profesionala?
  In ce conditii poate fi prelungita delegarea?
  Care este cea mai buna alegere: CIM pe perioada de munca determinata sau CIM partial?

Aveti mai multe intrebari? Toate raspunsurile le gasiti in Contractul Individual de Munca. Ghid Complet!

Subventionarea angajatorilor a marit numarul contractelor de munca

In primele sase luni din acesr an, peste 2.000 de absolventi au fost incadrati in munca prin subventionarea angajatorilor, peste jumatate dintre acestia avand studii superioare.

In acest sens, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Liliana Bogdan, a declarat:

"In primele sase luni ale anului 2013, prin subventionarea angajatorilor, s-a realizat incadrarea a 2.057 absolventi, dintre care 1.085 provin din invatamantul superior. Din invatamantul postliceal au fost angajate 122 persoane, iar din cel liceal - 769. Absolventii de invatamant profesional au fost in numar de 81. in acelasi timp, cate doua persoane avand studii primare si gimnaziale finalizate au semnat contracte de munca".

Totodata, potrivit aceluiasi purtator de cuvant, din ianuarie si pana in prezent, 2.046 de agenti economici au incheiat conventii cu agentiile de ocupare in vederea angajarii absolventilor prin subventionarea locului de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Modele de Fise, Formulare, Contracte si Regulamente

Pentru firme de Comert, Transporturi si Constructii
 

Ghidurile angajatorului va ajuta sa:

tineti cont de toate prevederile legii
interpretati si aplicati corect legislatia
evitati greselile
eliminati amenzile
rezolvati rapid si usor orice tip de probleme de HR ati avea.

 

Detalii esentiale va sunt oferite aici >>>


Club Legislatia Muncii
Concediu fara plata

Buna ziua,

Avem urmatoarea speta: o angajata este in concediu de crestere si ingrijire copil din data de 20.10.2011, optand pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani.

La incetarea suspendarii concediului de crestere a copilului ar dori sa intre in concediu fara plata pe o perioada de 1 an.

Poate face o cerere in acest sens?
Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii
 
Care este principala neregula vanata de inspectorii ITM, legata de evaluarea angajatilor?
 
Criteriile de evaluare a muncii unui salariat, mentionate in fisa de evaluare, NU SUNT IN CONCORDANTA cu sarcinile/atributiile/activitatile mentionate in fisa de post.
 
Daca doriti sa iesiti foarte bine in urma controlului si fara 1 leu amenda, va oferim 47 de modele de fise de evaluare impreuna cu cele 47 de modele ale fiselor de post aferente. Concordanta deplina!
 
Intocmite impecabil, ele acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina asemenea documente. Inspectorii nu vor avea pur si simplu nicio greseala de care sa se lege!
 

Social
Rezultatul parteneriatului dintre o banca si o agentie de turism: Vacanta achitata in 24 de rate, cu dobanda zero

Atunci cand bancile fac parteneriate cu agentiile de turism pentru a atrage mai multi clienti pentru ambele entitati, rezultatele aduc, de obicei, avantaje semnificative clientilor.

Banca Romaneasca, in parteneriat cu Agentia de turism AVIA Travel & Events si real,- organizeaza tombola “Vacanta ta in doi”, destinata tuturor clientilor care isi vor face cumparaturile in perioada 01.08 – 07.09.2013 in centrele comerciale din sase orase: Bucuresti (magazinul Vitan), Sibiu, Targu Mures, Brasov, Craiova si Bacau.

Astfel, in aceasta perioada, reprezentantii Bancii Romanesti vor fi alaturi de clientii centrelor comerciale real,- oferindu-le detalii despre beneficiile folosirii cardului de cumparaturi in vacanta. Clientii care se vor afla in perioada amintita in galeriile comerciale vor avea posibilitatea de a participa la o tombola al carui premiu va fi o vacanta de patru stele.

“Romanii isi platesc adesea vacantele cu cardul de credit. La ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cum sa gasiti in 2 timpi si 3 miscari orice reglementare
legislativa legata de functionarea firmelor mici

 


Din CUPRINSUL CD-ului
Legislatia muncii pentru firmele mici

 

 • Angajarea in munca
 • Concedierea
 • Concediile
 • Concilierea
 • Conflictele de munca
 • Contractul individual de munca
 • Contributii si impozite
 • Cumulul de functii
 • Demisia
 • Deplasarea salariatilor
 • Contractul individual de munca pe durata determinata
 • Examenul medical
 • Formarea profesionala
 • Functia
 • Incetarea contractului individual de munca
 • Locul de munca
 • Clauza de neconcurenta
 • Perioada de proba
 • Preavizul
 • Raspunderea patrimoniala
 • Regulamentul intern
 • Salarizarea
 • Suspendarea contractului individual de munca
 • Timpul de munca


Cui se adreseaza acest produs?

IMM-urile se clasifica in microintreprinderi, intreprinderi mici si intreprinderi mijlocii, folosindu-se o logica similara celei utilizate in modul de definire al intreprinderilor mici si mijlocii.

Potrivit acestei clasificari:

microintreprinderi: acele intreprinderi care au de la 0 pana la 9 salariati (inclusiv) si cel putin unul dintre indicatorii „cifra de afaceri anuala neta”, respectiv „active totale”, este mai mic decat plafonul de 2 milioane de euro (inclusiv) echivalent in lei.

intreprinderi mici: acele intreprinderi care au intre 10 si 49 de salariati (inclusiv) si cel putin unul dintre indicatorii „cifra de afaceri anuala neta”, respectiv „active totale”, se incadreaza in plafonul de cel mult 10 milioane de euro (inclusiv) echivalent in lei.

intreprinderi mijlocii: cele care au intre 50 si 249 de salariati (inclusiv) si cel putin unul dintre indicatorii „cifra de afaceri anuala neta”, respectiv „active totale”, se incadreaza in plafonul de cel mult 50 milioane de euro (inclusiv) echivalent in lei pentru cifra de afaceri anuala neta si respectiv in plafonul de cel mult 43 milioane euro (inclusiv) pentru activele totale.

 

Descoperiti in cuprinsul CD-ului Legislatia Muncii pentru firmele mici raspunsuri la intrebari privind:


    Angajarea in munca
    Concedierea
    Concediile
    Concilierea
    Conflictele de munca

Aflati ce prevede legislatia muncii in vigoare, cu privire la firmele mici in materie de:

    Contractul Individual de Munca
    Contributii si Impozite
    Cumulul de functii
    Demisia
    Deplasarea salariatilor
    Contractul Individual de Munca pe durata determinata
    Examenul medical
    Formarea profesionala


Adoptati solutiile propuse de specialistii nostri in legislatia muncii cu privire la subiecte sensibile precum:

        Functia
        Incetarea Contractului Individual de Munca
        Locul de munca
        Perioada de proba
        Preavizul
        Raspunderea patrimoniala
        Regulamentul Intern
        Salarizarea
        Suspendarea Contractului Individual de Munca
        Timpul de munca

 

Detalii mai multe gasiti aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586